Fotokromik demek güneşin şiddetine göre camin renginin kararması veya açılması da denilebilir. Fotokromik lensler genelde az ışıklı ortamda kullanılır örneğin akşam sürüşünde sabah erken 6 da 7 de sürüyorken veya kışın bisiklet sürerken ( kışın güneş çok olmaz genelde) yada akşam üstü sürerken gibi. Örneğin yazın öğlen 40 derece sicakta gunes yakiyorken fotokromik lens tercih edilmez. Yani daha az gunesli ortamda kullanilir cok gunesli ortamda da kullanabilirsin tabii fakat oakleynin her spor için özel ürettiği gözlükler ve lensler vardır. Örneğin balıkçılık için ve sörfçüler için genelde mavi lensler yol sürüşleri için pembe kırmızı karışımı yoğun ışıkta yeşil lensler gibi gibi. Benim kullandığım bir model golf sporu için uygunmuş meğersem. Bende aldıktan sonra öğrendim fakat ben günlük plaja sokağa falan kullaniyorum. Oakley nin prizm lensleri ise renkleri gözün gördüğünden daha renkli göstermesi ile ünlüdür. Örneğin bendeki prizm modelli bir gozlukle masadaki kırmızı bardağa bakınca normalde gozluksuz gördüğümden daha canlı bir kırmızı görüyorum. Bu tum prizmler icin aynidir. Ayrıca bir de prizm polarize modeller var bunlar daha da gelişmiş polarize filtreli. karda dağlarda uzun yolda otobanda okyanusta bir yelkenlide falan kullanıma uygun süper modellerdir. imkanına göre yabancı sitelerden veya tr de isen spx ten bakabilirsin.Merhabalar bende oakley gözlük almaya karar verdim. flaight jacket serisini almak istiyorum.bir sorum olucak fotokromic lens daha kullanışlı olduğu kanısındayım. işlevine göre. Ama normal lensleride tercih edenler var bunun sebebi nedir. Neden fotokramic tercih edilir? neden normal lens tercih edilir?