Scudo Sports

İnceleme Oakley Jawbreaker Bisiklet Gözlüğü

Merhabalar bende oakley gözlük almaya karar verdim. flaight jacket serisini almak istiyorum.bir sorum olucak fotokromic lens daha kullanışlı olduğu kanısındayım. işlevine göre. Ama normal lensleride tercih edenler var bunun sebebi nedir. Neden fotokramic tercih edilir? neden normal lens tercih edilir?
Fotokromik demek güneşin şiddetine göre camin renginin kararması veya açılması da denilebilir. Fotokromik lensler genelde az ışıklı ortamda kullanılır örneğin akşam sürüşünde sabah erken 6 da 7 de sürüyorken veya kışın bisiklet sürerken ( kışın güneş çok olmaz genelde) yada akşam üstü sürerken gibi. Örneğin yazın öğlen 40 derece sicakta gunes yakiyorken fotokromik lens tercih edilmez. Yani daha az gunesli ortamda kullanilir cok gunesli ortamda da kullanabilirsin tabii fakat oakleynin her spor için özel ürettiği gözlükler ve lensler vardır. Örneğin balıkçılık için ve sörfçüler için genelde mavi lensler yol sürüşleri için pembe kırmızı karışımı yoğun ışıkta yeşil lensler gibi gibi. Benim kullandığım bir model golf sporu için uygunmuş meğersem. Bende aldıktan sonra öğrendim fakat ben günlük plaja sokağa falan kullaniyorum. Oakley nin prizm lensleri ise renkleri gözün gördüğünden daha renkli göstermesi ile ünlüdür. Örneğin bendeki prizm modelli bir gozlukle masadaki kırmızı bardağa bakınca normalde gozluksuz gördüğümden daha canlı bir kırmızı görüyorum. Bu tum prizmler icin aynidir. Ayrıca bir de prizm polarize modeller var bunlar daha da gelişmiş polarize filtreli. karda dağlarda uzun yolda otobanda okyanusta bir yelkenlide falan kullanıma uygun süper modellerdir. imkanına göre yabancı sitelerden veya tr de isen spx ten bakabilirsin.

Scudo
@Roadlover açıklamanız için çok teşekkür ederim
Herkes için güzel bilgi

• Beğen
Tepkiler: Roadlover
Gündelik,koşu ve bisiklet için uzun yıllardır çok sayıda oakley kullanıyorum. Her sürüş sonunda gözlüğümü tatlı su ile yıkarım. Sadece kendi verdikleri lens temizleme bezi ile silerim. Bu lensin ömrünü uzatıyor. Yaşanan durum ise kaçınılmaz sonuç ama kaç yılda ? bu bakım durumuna bağlı. En önemlisi damlayan terden gün sonu lensi arındırmak. Leke var ve salt suya tutmak ile çıkmıyorsa hafifçe sabunlu su ile yıkamalı.

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
@tzeybek Tamer bey merhaba. Bu yaz Türkiye'den jawbreaker modelini satın aldım prizma lensi var üzerinde. Ancak içerisinde ekstra bir temizleme mendili çıkmadı. Kutu ve kendi taşıma kabı yanında tepesinden büzülen taşıma bezi verildi ve o bez ile sileneceğini söylediler. Sizde de aynı bez mi mevcut? Farklı kullandığınız önerdiğiniz birşey var mı?

@Nis Merhaba

Taşıma bezi aynı zamanda silme bezidir başka bir bez önerilmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Nis
Flak Jacket modelini kullanıyorum bende uzun zamandır.Kaybedene kadar Livestrong modelini kullandım. Gene aynı modelin beyazını almıştım.,
Herhangi bir sorun yaşamadım her ikisinde de.
WhatsApp Image 2020-09-09 at 15.14.42.jpeg

Eski gözlüğümü ayağa kaldırmak istiyorum fakat aşağıda fotoğraflarda yer alan parçadan bulamıyorum.
Ebayde birisi print ettiği parçayı satıyor, iş görür mü bilmiyorum. Maliyeti de 240 TL ye geliyor.

20190905_062211.jpgSkjermbilde 2021-01-04 kl. 22.45.01.png

@Rhodiumm Hayır aratmadım. 3dprint konusunda pek bilgim yok. bizden birileri yapabilir mi?

Bahsettiğim satıcının linki: (link)

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Eski gözlüğümü ayağa kaldırmak istiyorum fakat aşağıda fotoğraflarda yer alan parçadan bulamıyorum.
Ebayde birisi print ettiği parçayı satıyor, iş görür mü bilmiyorum. Maliyeti de 240 TL ye geliyor.

263701 dosyayı görüntüle263702 dosyayı görüntüle

Güncel durumu ileteyim sizlere de.

Parçayı arkadaş vasıtasıyla İstanbul'da 3d yazıcıyla plastik olarak imal ettirdik. Biraz zımparalamam gerekti, dolayısıyla pek de iyi olmayan yüzey kalitesi daha da kötüleşti. Montajını kendim yaptım. İşleviyle ilgili bir problem yok. Gayet güzel oldu.

Bu tür ufak parçalar resin olarak (SLA) bastırılırsa daha pürüzsüz ve iş görür olur, aklınızda olsun. FDM printerlarda çok ince uç kullanılması lazım temiz bir yüzey için, zımparayı zaten çok kaldıran bir materyal değil.

Güncel durumu ileteyim sizlere de.

Parçayı arkadaş vasıtasıyla İstanbul'da 3d yazıcıyla plastik olarak imal ettirdik. Biraz zımparalamam gerekti, dolayısıyla pek de iyi olmayan yüzey kalitesi daha da kötüleşti. Montajını kendim yaptım. İşleviyle ilgili bir problem yok. Gayet güzel oldu.
Baskı malzemesi pla ise zımpara yerine saf aseton ile yumuşatma yapmak daha tatminkar sonuçlar almanızı sağlar.

• Beğen
Tepkiler: enzo
Selamlar. Diğer satıcılarda 2000 lira olan Oakley sutro modelini Celebrity isimli satıcıdan 1690 liraya aldım. Kuponlarla vs 1000 lira civarına geldi.

Screenshot_20220507-152116657.jpg

Fakat gözlüğün çerçevesi nedense çok kaliteli gelmedi. Sizce orijinal olmama durumu olabilir mi ? Ekteki fotoğraflarda detay bulabilirsiniz. Aynı modele sahip arkadaşlardan dönüş alabilirsem de çok memnun olurum.
PXL_20220507_143514906.jpgPXL_20220507_143503551.jpgPXL_20220507_143328906.jpgPXL_20220507_143234969.jpgPXL_20220507_143536392.jpgPXL_20220507_151632362.jpgScreenshot_20220507-152116657.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Selamlar. Diğer satıcılarda 2000 lira olan Oakley sutro modelini Celebrity isimli satıcıdan 1690 liraya aldım. Kuponlarla vs 1000 lira civarına geldi.

287527 dosyayı görüntüle

Fakat gözlüğün çerçevesi nedense çok kaliteli gelmedi. Sizce orijinal olmama durumu olabilir mi ? Ekteki fotoğraflarda detay bulabilirsiniz. Aynı modele sahip arkadaşlardan dönüş alabilirsem de çok memnun olurum.
287521 dosyayı görüntüle287522 dosyayı görüntüle287523 dosyayı görüntüle287524 dosyayı görüntüle287525 dosyayı görüntüle287526 dosyayı görüntüle287527 dosyayı görüntüle
Bende de aynısı var sizin gozluk bence gerçek sorun yok gibi duruyor.

• Muhteşem
Tepkiler: Rhodiumm
@Rhodiumm Ben de sahte olmadığını düşünüyorum.

Aynı ürünü kullanıyorum. Narin gibi görünse de oldukça dayanıklı. Bir keresinde yokuş aşağı inerken omuz üstünden arkaya bakarken gözümden yola fırladı. Sıyrıklarla atlattı. Bir keresinde de yeri hatırlamıyorum enterasan bir yol kenarı bankta otururken arkaya yola düştü ve araba tarafından ezildi. Saplar çerçeveden ayrıldı ama ne cama ne çerçeveye ne de saplara bir şey olmadı.

@can_celik Yazım hatası varsa düzeltelim lütfen.

@Rhodiumm Ben de sahte olmadığını düşünüyorum.

Aynı ürünü kullanıyorum. Narin gibi görünse de oldukça dayanıklı. Bir keresinde yokuş aşağı inerken omuz üstünden arkaya bakarken gözümden yola fırladı. Sıyrıklarla atlattı. Bir keresinde de yeri hatırlamıyorum enterasan bir yol kenarı bankta otururken arkaya yola düştü ve araba tarafından ezildi. Saplar çerçeveden ayrıldı ama ne cama ne çerçeveye ne de saplara bir şey olmadı.

@can_celik Yazım hatası varsa düzeltelim lütfen.
Senelerdir bisiklet gözlüğü kullanıyorum hiç gözümden düşürmedim. O kadar pahalı olan bu gözlükte acaba tasarım hatasımı var. :):):)
Hele omuz üstünden arkaya bakarken düşmesi ilginç olmuş.

@trainspotting35 Tasarım hatası olduğunu düşünmüyorum. Tasarım hatası varsa bende vardır :) Yüz hatlarımla ve ters havayı yakalamaktan kaynaklı olduğunu sanıyorum.

@trainspotting35 Tasarım hatası olduğunu düşünmüyorum. Tasarım hatası varsa bende vardır :) Yüz hatlarımla ve ters havayı yakalamaktan kaynaklı olduğunu sanıyorum.
2000 tl verince benim yüzüm gözlüğe değil gözlük benim yüzüme uymalı. :krsn: :krsn: O paralara estetik operasyon yaptırırım kendime.

Geri