Scudo Sports

Oakley Evzero

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Merhabalar herkese.
Sürüşlerimde bir süre sonra baş ağrısı ve gözlüğü çıkartıp atma hissi oluşmaya başlayınca "Bi gözlüğe o kadar para verilir mi ya!" sosyal refleksimi sorgulamaya başladım. Sonra "Yahu napıyorum uyduruk gözlüklerle gözlerime zarar veriyorum. Bisiklette (edit: ve hayatta:islik:) en önemli organlardan biri göz. Şu görüntü kalitesini artıralım" dedim ve sağolsun @hydrocon 'a danışarak indirimde gördüğüm bir Oakley Evzero'yu satın aldım. Tahmin ediyorum en az 500 km kullandım. Maddeler halinde naçizane aklıma gelen tecrübelerimi yazayım;

- Gözlük kaskın neresine oturacağını biliyor. Eski gözlüklerim kaskın iç aksamına takılarak yüzümde dengesiz duruyodu sürekli düzeltiyodum.
- Çok hafif olması sebebiyle (UCI World ITT şampiyonasındaki tırmanışlı parkurda Tom Dumoulin'in de daha sonradan bu gözlüğü kullandığını gördüm) valığını unutturuyo, yanlarda baskı oluşturmuyo. Diğer gözlükler uzun vadede baş ağrısı yapıyodu, tabi bunda lenslerin dandikliği de etken.
- Görüntü kalitesi muhteşem ve sürekli silmek zorunda kalmıyosunuz. Öncekilerde tam tersi gözlük silecek şeyler arıyodum özellikle deniz kenarında giderken.
- Gözlük yağmurlu - karanlık ve aydınlık havalar için ortalama olarak optimize edilmiş. Sokak lambası olan yerlerde gece bile kullanabiliyorum. Diğerlerinde cam veya gözlük değiştirmek gerekiyordu. Bu durum için farklı lens tipleri ve lens biçimleriyle sunuluyo, arazi ve yol olarak seçebiliyosunuz.
- Diğerleri gibi sapları çok sıkıcı olmadığı için Mojito Kaskımda gözlük yeri olmadığı için takılı duramıyo :D Gözlüğün gözümde olmadığı, uyku modunda olduğu pozisyonu kastediyorum :) çok sorun değil.
- Darbelere ciddi derecede dayanıklı. Yere düşmeyle kolay kolay çizilmiyo. Ayrıca bu gözlüklere kaza testi de yapılıyomuş yani kırılınca da edepli kırılıyolar. İnşallah öyle bişey görmem tabi.
- Camın canlı görünüşü gerçekten çok güzel, hafif saydam su gibi. Diğer uranyum camlar gibi insana Miamili uyuşturucu kaçakçısı görünümü vermiyo.
- Yüzünüze oturması güzel görünmesi meselesine gelince... bence bildiğiniz çirkin bu gözlükler sadece işlevsellik ön planda. Kaskla beraber bişeye benziyorlar.
- Soğukta rüzgar kesişi gayet iyi geniş camlardan dolayı. Diğerlerinde gözlüğe verdiğim paranın boşa gittiğini anlamıştım soğuk rüzgara maruz kalınca.
- Buharlaşma ve terlemeyle kayma sorunu minimum düzeyde diğerlerine kıyasla.
- Benim için en önemli problemlerden biri de şu: Aero pozisyonda görüş açısı nasıl? Çerçevesiz olması ve camın geniş olması %100 verimle görüş açısı sunuyo. Aero pozisyonda eğildiğinizde, arkayı kontrol ettiğinizde sapın veya çerçevenin karaltısını görmüyosunuz ki uzun yolda ve trafikte çok can sıkıcı olabiliyo bu durum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar :) Ürünün kendi sitesinden fotoğraflar koyuyorum benim çekeceklerimden daha doyurucu olcaktır.
Sevgiler selamlar

135766 dosyayı görüntüle

135767 dosyayı görüntüle
135768 dosyayı görüntüle
135769 dosyayı görüntüle

(link)

Scudo
Güle güle güzel günlerde kullan azıcık faydam olduysa ne ala [emoji106] zamanında aldığım için inanılmaz memnun kaldım, fiyatı bir çoğumuz için çok mantıklı olmasa da göz sağlığı riske atılacak türden değil o açıdan bir kere alarak konu kapanabilir [emoji106]

@hydrocon Tekrar teşekkürler. Zaten biraz da sizin Jaw breaker incelemeleriniz etkili olmuştu ne yalan söyleyeyim :)

@Cem cm

İlk yaptığımız inceleme videosu Jawbreaker’dı [emoji41] şeklen günlük kullanıma az daha uygun olsa sanırım gözümden çıkarmazdım o kadar diyim. Road Prizm kesinlikle harika!

İyi günlerde kullanın. 2 sorum var. Eski gözlüğünüz neydi? Yeni gözlüğünüze numaralı cam takılabiliyor mu, ya da numaralı cam takılabilen Oakley'in modeli var mı?

@Soykan U. Sağolun. Decathlonun bi gözlüğüydü 3 camlı birisi. Diğeri de xlcydi yine 3 camlı. Maalesef o konuda bilgim yok. Ama kurulmsal bilinci kaliteli bi firma. Durumu izah edip detaylı bi mail yazsanız çok da makul olmayan bir ücret karşılığı size numaralı sunabilirler sanırım. Sonuçta pelotonda mutlaka numaralı gözlük kullanan vardır.

135770 dosyayı görüntüle

İyi günlerde kullanın

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
rx-clip2.jpg

@Cem cm direkt ana cama değilde ayrı bir parça olarak takılan şeklinde düşünüyorum. Shimano'nun rx-clip adıyla ekstradan satılan bir parçası. S52R'a kadar olan modeller destekliyor. Ancak diğer markalarda hiç görmedim böyle bir ürün. Facebook'tan yazdım bu tarz bi ürününüz var mı diye, bakalım nasıl dönüş yapacaklar?

İnceleme için teşekkürler. Gözlük alma arifesinde biri olarak yardımcı oldu bana gerçekten...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
gözlükte kalite çok önemli.. aliexteki şu 3-5 dolarlık gözlükleri kullanmayın, çok tehlikeli

@alcest güvenilir bir sitemi acaba fiyatlar baya uygun sahte olma ihtimali varmıdır.

İzmit merkezde büyük mağazalarına gitmiştim. Salomon ayakkabı satıyorlar

@Emre Yönlüer
Öyle maalesef. Ama yakında 1000₺ olacak ve hiç alamayacaktim

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@Kursat akin
Ben daha önce mağazalarından salomon ayakkabı almıştım. Yine harika indirim yapmışlardı sezon sonu ürünlerde. Muhtemelen aynı şey söz konusu. Gelince yazarım zaten.

Bu arada road prizm olmadığı için trail prizm aldım ama çok fark ediyor mu? Kışın daha iyi olacak trail ama yazın çok ışık alır mı bilmiyorum

@alcest prizm camlarda sıkıntı yaşamazsın. hatta üretilmiş en yüksek cam teknolojisi diyebilirim kendi adıma. yazın ve kışın kesinlikle zevk alarak kullanacaksın. çerçeve ergonomisi ve kalitesi ile birlikte oakley işin zirvesidir.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Evet ama ben trail ve road arasındaki farka takıldım

@alcest
Trail dağ bisikletçileri için yapılmış, kahverengi - yeşil gibi toprak tonlarının kontrastını arttıran bir lens.
Road yol bisikletçileri için. Asfalt yüzeydeki algıyı arttırmak için gri - mavi tonlarda kontrastı arttırıyor.

Geri