Scudo Sports

o göbek bisikletle gidecek: 500 tl ye bisiklet

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.223
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Göbeği kaz tüyü yastık kıvamına gelmiş iş arkadaşım için 500 tl ye kadar akıcı bisiklet aramaktayım. Aranan kriterler:
1- Sıfır, kullanılmamış olması
2- Şehir veya mtb farketmez
3- Lakin akıcı ve hafif bir bisiklet olması
4- Olabildiğince basit bir mekanizma olması (v fren vs)
5- Alü kadro, maşa olması
6- Bu fiyata alınabilecek en hafif bisiklet olması

Evet biliyorum fiyat göz alıcı değil. Alternatif az. Artık salcano, kron,sedona, carraro, chat butler ne varsa kabulumüzdür. Şehir bisikleti olursa daha bir güzel olur. Piyasadaki bu fiyata alınabilecek bisikletlerin üzerinde gelecek muhtemelen dandik amortisör olacağına düz maşa olması kabulümüzdür. Dedim ya çıtamız belli 500 tl. Bu fiyata artık sıfır bisiklet ne olursa.

Scudo
dostum memet
valla senin arkadaşa 500 lira değerinde bisiklet bi kere kafadan m-48 a -2 tankı kadar ağır olacak:) ,para ucuzsa, bisiklet aynen tank olur ,350 liraya geroni almış idim ,15 kilo idi ,bana dayanırmı 8 ayda ben pert olmadım bisikleti bitirdim ,uzun etaplarda ,

(link) şu an için en uygun seçenek.çelik kadro ama bence sıfır şansınız çok zor alüminyum olması açısından en azından şehir bisikleti için belki dağ bulunur bu fiyata.

http://www.salcano.com/urunler/large/CLldn6cOAobodrum%20m%2026.jpg

memet dostum 450 liraya bu var ama bence ağırdır tabi hafif olacağını zannetmem birde arkadaşın boyu kaç bacak boyuda önemli,,

bacak boyu ölçme metodu,,

kron xc 150
kron xc 250
salcano ng 650
500 liraya bulabileceğiniz popüler bisikletler sanırım

sedona 701 varmış bir de. onun fiyatı 700e yakınmış.

fotoğraflarını da koyayım görmüş olursunuz

Kron XC 150
http://www.nihatbisiklet.com/upload/editor/data/Bxc150sari.jpg

Kron XC 250
http://mcdn01.gittigidiyor.net/5755/Kron-XC-250-Diskli-Fren-21-Vites-Dag-Bisiklet__57556404_0.jpg

Salcano NG 650
http://www.bisikletcim.com/ProductImages/23406/original/salcanong650v.jpg

Sedona 701
http://www.nihatbisiklet.com/upload/editor/data/701disc.JPG

Ben "yolcu" olduğum için bu bisikletlerin detaylarını pek bilmiyorum :) dağcı arkadaşlar detaya girerler artık :D
Sedona 701'i denemiştim. güzeldi, farklıydı :D 5-6 saat üzerinde kalabilirim heralde yorulmadan :) rahat bisikletler dağ bisikletleri

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Mehmet Bey size de Salcano City Sport 60 önerebilirim, pazarlıkla ve biraz bütçe takviyesiyle alınabilir.

(link)

Bulabilirseniz aynısının 2012 modeli olan 21 VR'yi de alabilirsiniz, biraz daha ucuza gelir. Hepsiburada'da satılıyordu tam 500 liraya ama bitmiş ve kaldırmışlar siteden. Claudbutler City Sport modeli 400 liraydı yine, efsane bir fiyat ve kampanyaydı ama o da bitti. Aceleniz yoksa takipte kalın, benzer şeyler çıkabiliyor her an. Şu da varmış, diğer konuda gördüm;

(link)

Üzerindekileri söküp hem hafifletirsiniz, hem de satarak bisikletin maliyetini düşürmüş olursunuz. Bagaj ve çamurluklar nereden baksanız 50-60 lira ederler. Fazlasını bilemem.

kaztüyü yastığı eritmek sadece bisiklet ile olmaz. düzgün bir diyet programı gerekiyor. hatta eğer epey bozulduysa, beslenme alışkanlıklarını sonsuza kadar değiştirecek bir zaim ve kararlılık gerekiyor. üstadların önerdikleri bisikletler güzel. ama sadece bisiklete abanıp, eve varınca yarım kuzuyu indirecek bir kişi, kilo veremez. benden deyivermesi.

ahmetcan44'ün mesajındaki Kron'u kullanıyorum ben. 7005 alüminyum kadro olmasına rağmen üzerindekilerle birlitke 13-14 kilo ağırlığı var. (Tartmadımi tahminen söylüyorum) Buna rağmen bana ağır gelmiyor. Sürenler de memnun.
Demem o ki alu veya çelik kadro arasında 1-2 kilo fark varsa çok da önemli değil.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
(link)

tahminimce bu bisklet 14 kilo vardır
bagaj gidecek
çamurluklar gidecek
zincir üzerindeki aparat gidecek
jantlar
sele
ayna kol
arka aktarıcı
ön akratıcı
gidecekte gidecek
ruble gidecek
çatal gidecek
sonuçta sadece kadro kalacak o vakitte para uçacak modifiye demek para demek bu bisiklet 14 kilodan ne kadar düşer verilecek paraya ,onca paraya değermi ,tabi bide o var, salcano city bike almış idim bisiklet tam 13.kilo 700 gram idi 1000 lira masraf yaptık üstüne lx ayna kol artı xt ruble takdık anca 1 kilo atmış idi 12.700 grama düştü seramik jantlar hediye edildi tabi ona paramı yeter yahu ,,ortada bide amortisörü var idi kel alaka tabi onu söktüm yerine çelik bi parça koydukta hikaye tabi 600 lira vermiş idim bisikletede 1000 lira masraf ettik hediye edilen seramik jantlar ile 12. 700 ' e indi, değdimi bence değmedi tabi.şimdi altımızdaki karbon 10 kilo 350 gram dahada düşürürüzde ama karbon artık 50.000 km yi çoktan geçti bundan sonrası memet dostum senin anlayacağın yok artık ..

@Mehmet Levent

mehmet dostum aynen karatay diyeti ama önce doktora bi gidecek kan örneği alınacak diyetisyen ona program yazacak başka çare yok 100 kilo öyle kolay kolay bisiklet üstünde gitmez, ha nasıl gider basacak 200 km haftada 3 gün buna dayanabilecek metabolizma artı performans gerekir zamana karşı tabi ,,

kudret abi önerdiğin kitabı aldım bu arada :D taş devri diyeti süper kitap

http://i.tmgrup.com.tr/cr/2010/05/17/tas_devri_diyeti_662485276737.jpg

Sürücü kilolu olduktan sonra bisiklet hafif olsa ne yazar :D

cep telefonlarının amiral gemilerinde, yeni sunumu yapılan dizüstü bilgisayarlarda; 1000 amerikan doları sınırı vardır. ürünlerin duyurusu bin doların biraz üzerinde yapılır ve fiyat bin doların altına, 800-900 dolar aralığına kadar çekilir.

bu durumu ülkemizde, alındığında keyif verecek; ilkkez bisiklete binen insanı bisikletten soğutmayacak bilakis mutlu edecek miktar ise; ülkemizin bir üçüncü dünya ülkesi sınırında olmasını gözönüne de alırsak, söylemeye utanarak (keşke herkesin alım gücü bir avrupalı bir amerikalı kadar olabilse) 1000 lira diye söyleyebilirim. 1000-1400 lira aralığındaki bir bütçe tatminkar bisikletlere imkan sağlar genellikle.

(link)

yukarıdaki listede yukarılara çıkmadıkça durum bu.

@Kudret Kurtcebe

yarım kuzu... eğer kuzunun bütünü 1 kilo ise o kuzu prematüredir Kudret abi :) küvözde besleyip büyütmek lazım.

diyetisyenim karatay diyetini önermiyordu. izmirden bir bisikletçi dostum ise hızla 6 kilo verip orada durmuş aylarca. ben de 97 kilolara vardım yine. sonumuz hayrolsun artık .

@Serkan Mıstınoğlu

serkan niki değiştirmişin ,evet kitap önemli tabi ,arada sırada pasajlardan alıntı yapar isen serbest kürsüde bende bilgileri tazelemiş olurum özellikle 100 km lik antreman yapanlar için tabi kısa mola anlayışı tempolu sürüşler için gerçi ben netten sayfalara baktım oradan bilgilerim var ,aşırı karbonhidrat yüklenmeside iyi değil aşırı pilav yemek aşırı şekerde tabi ve de tuz ve katı yağlar margarinler sanayağlar ,işlenmiş gıdalar vs vs

@Tahir Keskin

geçen sene 23 kilo verdiydim. bir karne bisikleti; bedenimden son viteste kaçıp gittiydi; şimdi 14 kilo aldım; giden bisiklet orta karar bir şehir nisikleti olarak bedenime yerleşti.

bisiklet keyif vermeli; ağır bisiklet kilolu birine epey eziyet. denedik oradan bilipduruz. ;)

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
@Kudret Kurtcebe

Kudret Abi'nin anlattığına canlı örnek benim. Haftada 300 km yol yapıp beslenme düzenimizi de değiştirince 100 kilodan 80 kiloya düştük. Özellikle yüksek kadanslı sürüş ve çok dik olmayan yokuşlar bu iş için olmazsa olmazdır.

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx
@Tahir Keskin

tahir dostum
bir kişi hariçki onunla daha bir ay önce pedalladım ama o special bi adam tam 95 kilo ,100 kilo oluyor bazen, gene çok yemek yiyor ayar çekemiyor, ama ilerde zararı olacakmı bilemiyorum ,aytekin erzan bu adamın altında focus yol var ve istanbuldan kartepeye ,recep bozkurt ile bastı ve kartepeye maşukiye rampasından çıktı ,indi bi daha çıktı, istanbula döndü ultra ıronman katogorisi bu,
yaş 36 yaş .evet istisna var tabi.
bisikleti çok hafif ..

@Mehmet Levent

en sağlamı evet diyetisyen,,,

konular iç içe aslında dağılır gibi oldu mehmet dostum,
bir bisiklet almak için asgari ücretinde önemi var tabi ayrıca bisiklet seçiminde 100 kilo olan dostlar var burada ve onlar bisiklette bu kiloların gideceğini düşünüyorlar ama ağza fermuar çekerek ve tabi diyetisyene başvurarak onlar söyleyecek ne yiyeceğini ,bizde olmayan budur, millet kötü alışmış abur cubur yemeğe ,
rahmetli yer idi asla şişmanlamaz idi, bende ona çekmişim ,iki adım yürüyoruz hemen yakıyoruz .

Arkadaşlar öncelikle ilginiz alakanız için sonsuz teşekkürler. Sonuçta bizde 40 yaşına kadar gelmiş bisiklete binmemiş bir kişiye yardımcı olmaya, böylelikle bisiklet misyonunu yaymaya çalışıyoruz. 80 li yıllarda yabancı bir düet şarkı vardı türkçesini söyleyeyim: Arkadaşlar böyle günler içindir.
Sevgili kudret abi arkadaşımızın boyu 168. Artık gerisinide anlamışsındır zaten. Sayılan alternatifler içinde boy ve zikrettiğin gibi bacak boyuna uygun bir bisiklet sipariş vereceğiz. Hangi kadro boyu daha uygun olursa. Bayiden alırsak dener alırız ama internetten getireceksek en uygun kadro boyunuda bulmamız lazım. Ama boyu 168-169 cm.

Geri