Scudo Sports

O bir başbakan

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Konu cok farkli yerlere gitmis siyasi dusuncelerimizi kendimize saklasak daha iyi olur bence. Gönül isterki araba trafigi yerine bisiklet trafiği olsa etrafımızdaki insanlara bisiklet sevgisini aşılamak ve bu sporu bırakmamanız dileğiyle...

Scudo
@mubeac
Yazının neresinde dine karşı yapılmış bir yorum var. Yazının orasında Anayasasında laiklik ilkesi olan bir ulkwnin hukumetinin bir politikasına eleştiri var o kadar. Bence siz okudugunuzu anlamaktan uzaksiniz

@aytacaltay suçlu insan arkadaşım. Araplar Kitabı okuyor, anlıyor fakat asıl denileni yapmıyorlar. Araplar kitaptaki yazılanları yapsa Şortla yarı çıplak caddelerde gezip mekan kapatmazlar. Biz de insan olarak gaflete düşüyoruz, herşey harfiyen yapılsa zaten bu sapıklıklar ve aşırılıklar türemeyecek. İnsanlar kendi adaletini kendisi oluşturmaya devam ettiği için bu kadar eleştirecek malzeme buluyoruz, oysa olması gerektiği gibi olsa siz de bende ağız tadıyla sohbet edebilir bunları konuşmazdık. Değil mi.

Custom fixe topluyorum, bakalım yarın CRC den paket gelecek dört gözle bekliyorum onları. :harika:

@mubeac

Hersey harfiyen yapilsa dedigin arap ulkelerinde basi acik olan kirbaclaniyor kurana uygun mu? Uygun. Hirsizlik yapanin eli kesiliyor bu uygun mu? Uygun. Dinden cikani recmediyorlar bu uygun mu? Buda uygun ve daha nice uygulamalar var... Sorun din ve toplum meselesinde, din cagdas toplumun ihtiyaclarini karsilamiyor cunku din cagimiza ayak uyduramiyor gelenekcilik anlayisi buna izin vermiyor... Mesela medeni toplumda kadin erkek esittir ve ayni haklara sahiptir ama sen cikip olmaz kadin dine gore yarim akillidir bu yuzden mahkemede 1 erkek sahit yerine 2 kadin sahit olabilir, kadin mirastan medeni hukukun on gordugu sekilde pay alamaz, kadin calisamaz calisirsa zina artar, resit olmakta neymis kadin 9 yasina gelince evlendirilebilir peygamber efendimizin bizzat boyle yapmisti, kadin adet gormeye baslayinca kapatilir dinimiz boyle emrediyor, kadinbokumaz cunku dinimizin kadina bictigi rol evlenip cocuk buyutmesini gerektiriyor dersen orada is degisir... Cunku medeni toplumda kadin erkek esittir ve ayni haklara sahiptir.

@aytacaltay neyse arkadaşım burada bitirelim istersen yoksa bu tartışma bitmez. Sen bildiğin gibi yaşa ben bildiğim gibi.

Saygı duyuyorum, herkesin düşüncesine.

@alcest konuyu çeken arkadaş 2. sayfada net bi şekilde görülüyor ilk önce beğenmeyen varsa ülkeyi terketsin deyip sonra bu konu siyasete kaydı deyip kaçan bi kişi var neyse değmez sonra o yorumunu silmiştir

• Beğen
Tepkiler: etkiliadam
Yav zaten küçücük ülke bisiklet yerine yürüyerek gitse de olur:D:D

Yani bisiklet ana fikri olan bir forumda her zaman dönüp,dolaşıp dinlere,inen kitaplara şeriata vb...durumlara girmesek olmuyor değilmi? illa hassas konularda birbirinize 'laf sokun'ondan sonra vay efendim bize trafikde saygı yok!!! bence birbirinize siz bu konularda saygı duyun,empati kurun gerisi kendiliğinden gelişir zamanla.

@bicyleizm
Hocam saygidan, empatiden yana sikinti yok kimse kimseye hakaret kufur etmiyor. ulkenin icinde oldugu politik kutuplasma her yere yansidigi gibi burayada yansiyor.

@aytacaltay Şu an için öyle yada siz etmezsiniz ,karşı tarafda etmez ama konu uzadıkca sinirler gerilecek ve hopp konu gitti güme! olan yine bize olacak.

@bicyleizm
Evet daha onceden konu act gene boyle politika flan tartisildi olan benim konuya oldu neyse ki bu koynuyu beb acmadim :)

@mubeac
Yazıp yazıp sildim. Direk bir tespitimi yapıyorum :

Burada ince bir itiraf seziyorum : "dininiz olmasa neye dayanarak yaşayacaksınız" varoluş acınızı bu şekilde dindirmeye çalışıyorsunuz demekki...
Bakın bisikletim üstüne bahse girerim tanrı, herhangi bir dinin tanrısı, şimdi gelse dese ki "cehennem mehennem yok hepinizini ölünce cennete alacağım, hadi yine iyisiniz." kutsal kitaplarda yazanları insanların %99,9 u uygulamaz. ( kitaplarda insanın defalarca cehennemle adeta tehdit edilmesine rağmen şimdi bile az ya neyse)

Siz sadece her gün sokakta gördüğüm yüzlerce insan gibi tatlı su müslümanısınız. Aslında Allah' a falan inandığınız yok da inkar edince cehennemden vip bilet alacağınızı bildiğiniz için inanıyorsunuz. Karşıt görüşte bir fikir görünce hemen saldırıyorsunuz ki "şeytan aklınıza girmesin." ibadet ederken sizi motive eden cennetin cazibesi, cehennemin ve hiçliğe karışacak olmanın korkusundan başka bir şey değil. İbadet ederken Allah' ı ne kadar sevdiğinizi düşünerek ibadet etmezsiniz çünkü içten içe ondan nefret edersiniz. Çünkü ibadet etmezseniz sizi cehennemde yakacaktır. Ama korkmayın, bunlar hep şeytan vesvesesi. Tövbe tövbe diyerek ibadetinize devam edin.

yukarıda bir yerlerde de "hayatınızı boşa harcıyorsunuz öbür tarafı var bunun" tarzında bir şeyler demişsiniz. Olup olmadığı belli olmayan bir yaşam için elindeki hayatı hiçe sayan sizin bunu söylemeniz çok ironik.

Yaratmak allah' a mahsustur diyerek konuyu hiç etmenizin altında yatan sebebi de yazayım: ölünce hiçliğe karışacak olma düşüncesini kendine kabul ettirebildiği için hayatını doya doya yaşayan insanları çekemiyorsunuz. Tıpkı şort giyen kadınları, istediğiyle sevişebilen insanları vs çekemediğiniz gibi. İçten içe onlar gibi yaşamak istiyorsunuz ama cehennem korkusu sizi alıkoyuyor. Bazılarınız bir gün kendini tutamayıp içindeki nefreti şortlu kadına yöneltiyor. Alayınızdan nefret ediyorum.

Tekrar hatırlatayım; ölünce 7777 odalı, her odasında 77777 yatak, her yatakta 7777 "kadın" olan bir dünyaya gitmeyeceksin, yok olacaksın. Ölünü böcekler yiyecekler. Şimdi git bu gerçekle yaşa.

@Mustafa Zeybek
Ateist olmak da bir seçenek sonuçta. Ama bir kaç kişinin hatasını genellemek yanlış. Şortlu kadına tekme atmak doğru değildir bu kişinin kendi kusurudur , böyle oldu diye bütün müslümanlara kin kusan ile kadına tekme atan arasında fark yok. Zira ikisi de nefret denizinde yüzüyor . Elinde imkan olsa tekmeden daha ağirini yapar.

bu arada tanımadığınız bir insana tatlı su müslümani demek ayrı bir garabet. Gerçi bu arkadaşın müslüman olması sizin için yeterli bir neden olsa gerek.
Son olarak Yunusla son vereyim "ölen hayvan imiş aşıklar ölmez" bedenin çürümesi sizi haklı çıkarmaz. Zaten yaradilan hersey Ölumu tadacaktir .ama insan sadece bedenden mi ibaret ?
Bu arada bu ateistler sürekli dinle niye uğraşır anlamıyorum sürekli haklı çıkma tartışmaları vs. Madem inanmıyorsun niye dinle uğraşıyorsunuz ki, bin bisikletine dağ bayır gez.

• Beğen
Tepkiler: erguller
@Mustafa Zeybek

Diyerek müslümanlara karşı duyduğunuz hisleri açıklama cesaretini gösterdiğiniz için sizi kutluyorum.

@Mustafa Zeybek Allah hidayet nasip etsin diyorum. Uzatmanın anlamı yok, Din ve Müslüman dendiğinde tüyleri diken diken olan insanlar var. Problem bu. Bu kafayla zaten yazılanları anlamanız mümkün değil. Yine ılımlı yaklaşıyorum, sizden nefret etmiyorum. Siz bir gün anlayacaksınız. Umarım geç olmaz.

@Kayacik
Tanımadığın insana ateist demek de garabettir. Dinle uğraşan ben değilim. Arkadaş gelip saçma sapan konuşana kadar din falan yoktu bu konuda. Cevap verince biz dinle uğraşmış oluyoruz, güzelmiş.

@salih67
Bahsettiğim tatlı su Müslümanlarından nefret ediyorum. Tabi her yere çekilebilecek bir cümle siz de haklısınız.

@mubeac
Baştan tartışma çıkarmasaydınız uzatmanın alemi olmayacaktı ama önce tartışma çıkarıp cevabı alınca uzatmanın anlamı yok demek hiç samimi değil. Ben anlayacağımı anlayalı çok oldu ama yine de teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: SRT ve etkiliadam
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri