@mubeac
Yazıp yazıp sildim. Direk bir tespitimi yapıyorum :
Burada ince bir itiraf seziyorum : "dininiz olmasa neye dayanarak yaşayacaksınız" varoluş acınızı bu şekilde dindirmeye çalışıyorsunuz demekki...
Bakın bisikletim üstüne bahse girerim tanrı, herhangi bir dinin tanrısı, şimdi gelse dese ki "cehennem mehennem yok hepinizini ölünce cennete alacağım, hadi yine iyisiniz." kutsal kitaplarda yazanları insanların %99,9 u uygulamaz. ( kitaplarda insanın defalarca cehennemle adeta tehdit edilmesine rağmen şimdi bile az ya neyse)
Siz sadece her gün sokakta gördüğüm yüzlerce insan gibi tatlı su müslümanısınız. Aslında Allah' a falan inandığınız yok da inkar edince cehennemden vip bilet alacağınızı bildiğiniz için inanıyorsunuz. Karşıt görüşte bir fikir görünce hemen saldırıyorsunuz ki "şeytan aklınıza girmesin." ibadet ederken sizi motive eden cennetin cazibesi, cehennemin ve hiçliğe karışacak olmanın korkusundan başka bir şey değil. İbadet ederken Allah' ı ne kadar sevdiğinizi düşünerek ibadet etmezsiniz çünkü içten içe ondan nefret edersiniz. Çünkü ibadet etmezseniz sizi cehennemde yakacaktır. Ama korkmayın, bunlar hep şeytan vesvesesi. Tövbe tövbe diyerek ibadetinize devam edin.
yukarıda bir yerlerde de "hayatınızı boşa harcıyorsunuz öbür tarafı var bunun" tarzında bir şeyler demişsiniz. Olup olmadığı belli olmayan bir yaşam için elindeki hayatı hiçe sayan sizin bunu söylemeniz çok ironik.
Yaratmak allah' a mahsustur diyerek konuyu hiç etmenizin altında yatan sebebi de yazayım: ölünce hiçliğe karışacak olma düşüncesini kendine kabul ettirebildiği için hayatını doya doya yaşayan insanları çekemiyorsunuz. Tıpkı şort giyen kadınları, istediğiyle sevişebilen insanları vs çekemediğiniz gibi. İçten içe onlar gibi yaşamak istiyorsunuz ama cehennem korkusu sizi alıkoyuyor. Bazılarınız bir gün kendini tutamayıp içindeki nefreti şortlu kadına yöneltiyor. Alayınızdan nefret ediyorum.
Tekrar hatırlatayım; ölünce 7777 odalı, her odasında 77777 yatak, her yatakta 7777 "kadın" olan bir dünyaya gitmeyeceksin, yok olacaksın. Ölünü böcekler yiyecekler. Şimdi git bu gerçekle yaşa.