@mubeac
Bu konuyu tartimak istemiyorum burasi yeri degil cunku. Ben kisilerin ne soyledigine bakmam ben dunyadaki uygulamalara bakarim, dunyada 57 tane musluman ulke var hepside ne yazik ki geri kalmis, caga ayak uyduramamis, cemaat/tarikat gibi feodal yapilara bel baglayan, suluk ile, muska ile sifa arayan, secim zamani oy toplamak icin miting meydanlarinda kuran sallayarak kurani bile propaganda araci yapan ulkelerin hepsinin ortak noktasi musluman olusu. Seriat konusuna gelince seriat kol kesmektir, kafa kesmektir, kirbactir aksini iddia etmek sacmaliktir bu kural 1400 yildir boyle uygulaniyor Turkiye'ye seriat geldiginde kimse sana fikrini sormayacak, sen bu ayetten ne anliyorsun soyle seni 9na gore yargilayalim demeyecek, 1400 yildir ne anlasiliyorsa, nasil uygulaniyorsa o sekilde uygulanmaya devam edecek. Islam ulkelerindeki seriat, Turkiye'ye seriat gelince yasanacak olanlarin teminatidir kimse sana bu kurallari esnettirmez... Din ile ahlak beraber ayni yolda yurumez 1400 yildir 57 islam ulkesinde yasananlar bize bunu ogretiyor... Osmanli devleti nasil bu kadar ayakta kaldi diyorsun ve bunu islama bagliyorsun tamamen yaniliyorsun belliki tarih bilgin 0 osmanlinin isgal ettigi topraklarda gayri muslumler surekli ayaklanmistir birak isgal ettigi topraklari 1914-1919 yillarinda osmanli yenik ve gucsuz durumdayken kendi topraklarindaki gayri muslum olan ermeniler, rumlar bile ayaklanmistir... Osmanlinin ayakta kalmasinin tek sebebi askeri gucudur bu gucunu 1912 yilinda balkan savaslarinda tamamen yitirmistir cunku artik karsisinda silah kullanmayi bilmeyen bir kac binlik kucuk ordular yoktur, 1. Dunya savasinda ise uzerinde gunes batmayan ingiliz imparatorlugu ile ringe cikinca o ringte tamamen nakavt olmustur kisacasi osmanli tarihin hic bir doneminde cok guclu dunya imparatorlugu konumunda olmamistir sadece savastigi dunmanlari gucsuzdu ve sizlerde bunu osmanlinin gucu zannettiniz ancak 1914 te gercek rakip ringe cikinca bildigin nakavt oldu hadi kal saglicakla.