Scudo Sports

O bir başbakan

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@mubeac
Gidip dönmüş gibi konuşuyorsun, senin dedikleini kabul edecek olursak Japonların ve iskandinavlarin boklarinda boncuk arıyor olmaları lazım ama durum hiç de öyle değil. Bu arada kapı gosteren arkadaş bu yetkiyi nereden alıyor? ? Memleketi her begenmeyen terk mi etmeli.

O ülkede petö (portakalli terör örgütü) olsa öyle rahat gezemez. Burda fetö var bu nedenle haşmetlimiz dikkatli olmak zorunda.

• Beğen
Tepkiler: Melogram
Ben siyaset tartışılsın maksadıyla açmadım konuyu..
Pişman oldum şimdi..
Zat-ı muhterem Rutte'yi çokta sevmem..
Bildiğin politikacı..
Kendi başlığımı şikayet ettim az önce..

Olayı illa politikaya çekmek isteyenlere Bosna ve Hollanda der giderim..

@mubeac

Bu konuda bu noktaya nasıl geldiniz, gerçekten çok merak ediyorum. Sadece son iki cümlenize katılabilirim, evet çok çalışmak lazım, evet millet olarak eleştiriye kendimizden başlamalıyız. Ama dinin olduğu yerde şöyle hadise olmaz veya tersi (dinin olduğu yerde bunlar olur) demek abesle iştigal. Gidin, Avrupa’dan örnek vermeyeyim, genel ön yargıdan mütevellit, Japonya’ya bakın, din ile yönetilen bir yer mi?

Gösterişten uzak olmak, yüzlerce araba yerine kısa mesafede bisikletle giden bir başbakan örneği verilmiş, buradan nasıl bağladınız Osmalı’ya?

Lütfen konuyu dağıtmayın, bisiklet konuşalım

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@mubeac

Bu konuyu tartimak istemiyorum burasi yeri degil cunku. Ben kisilerin ne soyledigine bakmam ben dunyadaki uygulamalara bakarim, dunyada 57 tane musluman ulke var hepside ne yazik ki geri kalmis, caga ayak uyduramamis, cemaat/tarikat gibi feodal yapilara bel baglayan, suluk ile, muska ile sifa arayan, secim zamani oy toplamak icin miting meydanlarinda kuran sallayarak kurani bile propaganda araci yapan ulkelerin hepsinin ortak noktasi musluman olusu. Seriat konusuna gelince seriat kol kesmektir, kafa kesmektir, kirbactir aksini iddia etmek sacmaliktir bu kural 1400 yildir boyle uygulaniyor Turkiye'ye seriat geldiginde kimse sana fikrini sormayacak, sen bu ayetten ne anliyorsun soyle seni 9na gore yargilayalim demeyecek, 1400 yildir ne anlasiliyorsa, nasil uygulaniyorsa o sekilde uygulanmaya devam edecek. Islam ulkelerindeki seriat, Turkiye'ye seriat gelince yasanacak olanlarin teminatidir kimse sana bu kurallari esnettirmez... Din ile ahlak beraber ayni yolda yurumez 1400 yildir 57 islam ulkesinde yasananlar bize bunu ogretiyor... Osmanli devleti nasil bu kadar ayakta kaldi diyorsun ve bunu islama bagliyorsun tamamen yaniliyorsun belliki tarih bilgin 0 osmanlinin isgal ettigi topraklarda gayri muslumler surekli ayaklanmistir birak isgal ettigi topraklari 1914-1919 yillarinda osmanli yenik ve gucsuz durumdayken kendi topraklarindaki gayri muslum olan ermeniler, rumlar bile ayaklanmistir... Osmanlinin ayakta kalmasinin tek sebebi askeri gucudur bu gucunu 1912 yilinda balkan savaslarinda tamamen yitirmistir cunku artik karsisinda silah kullanmayi bilmeyen bir kac binlik kucuk ordular yoktur, 1. Dunya savasinda ise uzerinde gunes batmayan ingiliz imparatorlugu ile ringe cikinca o ringte tamamen nakavt olmustur kisacasi osmanli tarihin hic bir doneminde cok guclu dunya imparatorlugu konumunda olmamistir sadece savastigi dunmanlari gucsuzdu ve sizlerde bunu osmanlinin gucu zannettiniz ancak 1914 te gercek rakip ringe cikinca bildigin nakavt oldu hadi kal saglicakla.

@etkiliadam Tamam eleştirilecek şeyler var bunu kimse inkar edemez. Buna itiraz etmiyorum zaten. Fakat iş dine dil uzatmak olduğu vakit kimse kusura bakmasın müdahale ederim. Orada ne maksatla söylendiği gayet açık. Ve de Konuyu kirletme niyetinde değilim, güzel konu. Eksiklerimizi eleştirerek, konuşarak, tartışarak bu konuda daha duyarlı olabilir ve bunun çalışabiliriz.

@Şerif Feridun hayır kitabımda yazıyor.

@Kuzey Ege yok maalesef. Çünkü maksadını aşmış durumdalar, Kuran-ı Kerim deki Şeriat kavramından çok uzaktalar.

İyice konu saçma yerlere kaymış... malesef herkes kutuplaşmış durumda, yapmayın böyle herkez birbirine saygı göstermeli....

@Cevat_MD türk düşmani başbakandan bahsediyoruz degil.mi

Passat mı çeksin yanlarına :)

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@mubeac
Hocam sen belli ki seriatin ne oldugunu bilmiyorsun. Islam ulkelerindeki seriati "yanlis uyguluyorlar" demek cok afedersin araplara, arapca inen bir kitabi tum arap camiasi yanlis biliyor bi biz dogru biliyoruz demektir... Ayrica yanlis anlasilma varsa suclu kim? Yanlis anlasilan bir kitap gonderen tanridami? Gonderdigi kitabi bile dogru duzgun anlayamayan yarattigi insandami?

İngiltere, Hollanda'yi bolmek isteyen teröristlere tirlarla, ucaklarla cephane verseydi bu adam tankla giderdi ofisine .
2 haftada isgal ediliyor ulkeleri zaten dertleri tasalari yok.(2.dunya savaşı)

Örnek bir davranis tabi ama güvenlik koşulları gereği, bisiklet kullanmayan basbakanlari eleştirmek anlamsız.

... Ayrica seriat gelmeden once hep boyle soylenir, cok iyi, cok guzel, cok adil bilmem ney derler seriati getirincede kendisinden olmayan herkesi idam edip saltanatini kurup kendisini halife ilan ederler ve en ufak muhalif kipirdanmayi bile en sert sekilde bastirirlar kimse k.bakmasin seriat diktatorluktur ve diktanin en sert uygulamasidir.

@aytacaltay Bunlara girmeyelim bence hocam, yeri burası değil. Umarım diğer arkadaş da devam etmez konu standart seviyeye geri döner

Hadi bilgili arkadaşlar bisikletin marka modeliniz yazsın da sohbet değişsin :)

• Beğen
Tepkiler: aytacaltay
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri