Scudo Sports

O bir başbakan

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Avrupa bizi gısganıyor yav

• Beğen
Tepkiler: Melogram
Scudo
İlk önce yüksek makamlara bakmak yerine halkın zihniyetini degistirmesi lazim. Türkiyede sizce Basbakan bisikletle dolaşsa bu millet nasıl bakar. Kusura bakmayinda bi tarafiyla gülerler. Bizim insanimizin zihniyeti gösteriş şahşahayi sever.

@Enes Dökmen Zaten burda bizim eleştirdiğimiz olay bizim başbakanımız bisiklete binmiyor oluşu değil. Bindiği zaman sizin söylediğiniz gibi uğrayacağı muamele, halkın görüşü. Ama halkı değil de yönetimi eleştiriyor olmamızın sebebi de bu algıyı yaratan da, değiştirebilmek için uğraşmayıp bu gericilikten faydalanmaya çalışan da onlar. Bi halkın özelliklerinde, yönetim sorumludur

@Enes Dökmen
Memleketi beğenmeyen yok. Ortada bir yanlış olabiliyor, ama kimse o yanlışla yüzleşmiyor veya düzeltmek için uğraşmıyor. İnsanların tepkisi buna oluyor. Bisiklet konusu ise, başbakanın giydiği ceketten almak için uğraşan insanlar var. Yöneticiler bisiklete binerse " Devlet bisiklete biniyorsa bende binerim." de diyeceklerdir bence.

@etkiliadam aynen öyle bu türk kafası degismedigi surece bu ülke gelismez. Spor yapan herkes enayi ama arabayla 2 adimlik yere bile giden akıllı :D

@Yusuf !!WOW!! O bizde zorya en kolay örneği 1000tl bisiklete verilirmi ben o paraya motor alirim diyen kendini akilli sanan sahislar

@Enes Dökmen dostum sen yanlış yere gelmişsin forum donanımhaberde ülke gündeminde olman lazımdı.ülkemi seviyorum ancak içindeki insanlardan umudum yok

• Beğen
Tepkiler: aytacaltay
@Enes Dökmen

Bizim imsanimiz gosterisi sever ama bunu degistirmek iktidarin elinde dindar nesil yaratacagina cagdas nesil yaratsin. Kisaca asil suc iktidarin.

@Enes Dökmen
Kimsenin güleceğini sanmıyorum. Aksine herkese örnek olan bir hareket olur. İnsanlar bisiklete burun kıvırıp, 100 binlik araçlarına binerken 1 kere daha düşünür. Veya bisiklete binmeye utanan adamlar ''cumhurbaşkanı bile biniyor'' der.
Memleketimi beğenmiyorum; evet ama bu benim gitmemi gerektirmiyor. Memleketi olması gereken noktaya biz taşımalıyız.
Ayrıca herkesin ülkeden gitme şansı yok. İnsanlar Avrupa'ya özeniyor çünkü insanlar ''insan'' gibi yaşıyor. Onlar için kaliteli bir forma veya yol bilgisayarı almak bizdeki gibi zülüm değil. Orada bisikletliler değer görüyor.

İnsanlara kapı göstermek yerine mücadeleyi, çabayı anlatmanızı dilerdim. İnsanlara kapı göstermeyi nasıl üzerinize vazife edindiniz o ayrı bir tartışma konusu tabii ki.

Sanal alemde ne yazık ki kimse haddini bilmiyor.

@alcest bunları yazınca çıldırıyorlar işte bizim gibi insanlar bu yüzden küsüyorlar.yanlış şeyleri yazmak,bir şeyleri sorgulamak birilerinin zoruna gidiyor ne yazıkki.kimin ülkesinden kimi kovuyor anlamış değilim.insan olarak hangi ülkede olalalım daha iyi yaşam şartlarını hakettiğimizi düşünüyorum

Simdi aklima geldi yazayim dedim. Biz avrupa gibi istikrarli bir ulke degiliz ic ve dis problemlerimiz var bizde devlet baskani bisiklete binse yabanci ulkenin istihbarati ve pkk 5 dk yasatmaz bu gercekte var tabi.

@aytacaltay yaratmak Allah'a mahsustur. Sadece şunu söylemek istiyorum siz ve sizin gibi düşünen insanoğluna, Dininiz olmazsa ne için ve neye dayanarak yaşayacaksınız ? Bunun cevabını verir misiniz, çok merak ediyorum.

@mubeac
Hocam neyin kafasini yasiyorsun? Ben oradaki yaratmak kelimesini yoktan var etmek anlamindami kullandim sence? Dinden daha onemli konularda var seref, namus, ar, haysiyet, ahlak bunlardan bir kaci dindar olupta tecavuzcuyu, rusvetciyi, hirsizi cok gorduk sayelerinde. Din ile ahlakli olunmuyor.

Ben diyeyim 3 siz deyin beş sayfa sonra konu kitlenir.
Bu ve benzeri konularda kesin hüküm ve sabit fikirler hep sığ tartışmaya çanak tutuyor çünkü..

Türkiye'de olmaz böyle bir olay,imkansız.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@aytacaltay Dinin olduğu yerde bu bahsettiklerin olmaz güzel insan. Din arka plana atıldığı için zaten bu problemler cereyan ediyor. Şimdiye kadar Osmanlı İmparatorluğu nasıl bu kadar ayakta durabildi sanıyoruz. Şeriat. Günümüzde şeriat denince kafa kol kesme akla geliyor, maalesef bildiğimiz gibi değil. Şeriatın (Dinin) olduğu yerde o bahsettiğin hadiseler olmaz olamaz. Eleştirilecek çok yönü var iktidarın bunu kimse inkar edemez. Ama bu çağdaşlık vb. İlkelere dayanıp bir hayatı hiç etmek çok üzücü. Çağdaşlık adı altında insanların ne hale geldiğini herkes çok iyi biliyor. Mesele milletçe çok çalışıp örnek alınacak ülke konumuna gelmektir. Bunun için eleştiriye önce millet olarak kendimizden başlamalıyız.

@mubeac
Hocam cidden nasıl bi düşünceyle yazdınız bunu merak ediyorum. Adam orda yoktan birşey yaratmaktan mı bahsetmiş? Soyut anlamda algı yaratmaktan bahsetmiş. Bunu da anlayın gözünüzü seveyim.

Ayrıca bu dünyada, bu ülkede gerek dini olmayan gerekse farklı dinleri olan birçok insan var. Bir insan illaki dini düşüncelerini yaşatmak için yaşamaz. Siz bunun için yaşıyor olabilirsiniz, gayet saygı duyarım. Ama bi insan sadece saksısındaki çiçeğin ne kadar yeşereceğini görmek için de yaşar. Bu sizin yargılayabileceğiniz birşey değil!

@alcest bu arada öbür tarafta sen iyisin, güzellik saçıyorsun, çok doğrusun diyip içeri almıyorlar. Haberin olsun, vazifelerin var.

@mubeac

En basit örneği hocam, gelişmek için kendimizi düzeltmeliyiz diyorsunuz. Ben birçok organizasyon biliyorum, halkı spora teşvik etmek, meraklarını gidermek için açtıkları standlar belediye tarafından kaldırılıyor. Hiçbir tanıtım yapamıyor. Yani devletimiz izin vermediği sürece hiçbirşey yapılamaz. Bu zaten mantıklı birşey, lafım yok. Tek sorunum devlet buna izin vermiyor.

Ve konuyu başka yerlere getirmeyin, burda bizim konuştuğumuz şey bu olayın Türkiye'de neden olmadığı, olursa neler olacağı, normal karşılanması için neler yapılabileceği...

@mubeac

Ya lütfen konuyu farklı yerlere çekmeyin hocam, güzel bir konunun kirlenmesine sebep oluyorsunuz. Eğer çok merak ediyorsanız da yorumunuza cevap vereyim. Ben doğru olduğu genel bi kanı haline gelmiş şeyler yaparım. Sebebini bile sorgulayamadığım için, sadece öbür dünyada güzel yaşayım diye birşeyler yapmam. Benim inandığım şey, iyilik, doğruluk. Dürüst bir hayat yaşayıp, insanlara İYİLİK yapmak en büyük dini görevdir. Herkesin hayatını zindana çevirip evde iki rekat namaz kılıp kendini müslüman sanmasın kimse. İslamın şartları, insanlar için gönderilmiştir. Önce insan olmak, sonra bunları uygulamak gerekiyor. Bazıları sıralamayı karıştırıyor

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri