Scudo Sports

Norveç'te tam 10 bisiklet otoyolu için yaklaşık 1 milyar dolar harcanacak

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
norvec-940x470.jpg

Norveç hükümeti, en büyük 9 şehrini birbirine bağlamak üzere 10 adet bisiklet otoyolu yapmaya hazırlanıyor. “Süper bisiklet yolu” olarak adlandırılan bu yollar için 923 milyon dolar harcanacak. Çift gidiş, çift geliş olarak planlanan bu devasa otoyollar en büyük şehirleri birbirine bağlarken, kasabalara da bağlantı yolları ile ulaşım sağlanabilecek. Norveç, kış aylarında ciddi soğuk olan bir ülke ancak Körfez Akıntısı’nın (Gulf Stream) etkisi ile bu etki biraz yumuşuyor. Gerçek sorun ise şu: Uzun, karanlık ve çetin kış şartlarında bisikletle yolculuk o kadar da güvenilir olabilecek mi? Ancak bu endişlere Norveçliler çok özgüvenli şekilde yanıt veriyor. Norveç hükümeti güvenli ve bu şartlara uygun süper bisiklet yolları inşa edeceğini söylüyor. Bakalım Norveç’in bu dev hamlesi Avrupa’da nasıl karşılık bulacak? Türkiye’nin durumunu yorumlamayı ise sizlere bırakıyoruz.

KAYNAK
(link)

Scudo
burası sadece başlık mı içerik yok kaybolmuş çalmışlar :eek:

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Tek başına petrol ve doğalgaz (Japon yada başka mühendis yok) çıkararak 880 Milyar Dolar gelirini sadece gelecek nesillerin eğitimi için ayıran bir ülkenin bunu yapması çok normal.

Bu norveç milleti resmen kafayı yemiş. ne kadar geri bir memleket. Biz burada kaşkayiler, tuxsonlar onlarda yetmedi efendim 3000 CC lik x5 ler, Q7 ler ile refah içinde gezerken şu Allahın norveçlileri bisiklet yolu yapıyor. Resmen geri kalmış bunlar.

Işler mi ki bu yol yani toplam 4 şerit olduğunu düşünün ? O kadar bisikletli insan var mi ya

@mehmetsunu

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/norvec-940x470-jpg.58247/

istanbuldan kayseriye 745 km yukardaki gibi bisiklet yolunun yapılması için,ülkemizin naçizane halkının bisikleti adam yerine koyması gerekir.ki böyle bir yol yapıldığı vakit,kayserinin benden çekeceği var,başını ağrıtmaya gelirim mehmet kanki dostum,
o norveçki,avrupa birliğine girmedi,kişi başına düşen milli gelir 100.000 dolar,nüfus 10 milyon bile değil,kuzey denizinde kendi petrolünü buldu.

(link)

Bende diyordum son 1-2 aydır Norveç somonu neden bu kadar pahalılandı.Nedeni belliymiş ;)

Adamların vergileri onlara yol su olarak dönüyor bizlere ise çamur ve toz olarak..

Ülkeye Bravo diyorum. Norveç Dünya Standartlarının her zaman üstündedir. Nüfusları azdır. Kişi başına düşen milli gelir gayet yüksektir.
Norveç gibi ülkeye can kurban.
Tabi öncelikle TÜRKİYE !

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
@sametkoyuncu Hayalden ziyade "bir bisikletlini otoban fantezisi" desek daha uygun olur :D

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi bildiğim kadarıyla senin vakti zamanında bir norveç maceran olmuştu. Biraz paylaşırmısın...Ha bu arada bobhutshatwana. (hani bir ara vodafone reklamlarında kırmızı diye bir olay vardıya)

@Hasan Saylık Maalesef ki hala 3 çocuk deniliyor ! Hala nüfus olayını anlayamıyorlar. Nüfusları az ama gelişmişlik oranı almış başını gitmiş. sizin de dediğiniz gibi : " 880 Milyar Dolar gelirini sadece gelecek nesillerin eğitimi için ayıran bir ülke" bu ülke !
Onlar gelişmesin de biz mi gelişelim !
Yaşasın Gelişmiş bisiklet yolları.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Vayyyy,vayyy kesin bu işe ''odin el atmışdır thor'da babasına destek olmuşdur inşallah loki işleri s*ç*p batırmaz :D bizdede olsa,olsa mavi yollar olur ibrahim tatlıses eşliğinde mavi,mavi masmavi:acpsnr::acpsnr:

@mehmetsunu
fiyortlara daldım yol ile,sene 80,arkadan tır sesini duydum ,yol önde daralıyor idi,arkaya baktım bir de ne göreyim bir bayan,dar yoldan çıktım arkadan takip etti tır,asla sollamadı yol genişledi, bayağı bir mesafe koydu, birde el salladı bende salladım,ne diyecen şimdi,kültür ve de kültür

He bu arada elektrik faturası almasa da devletin zararı olmayacakmış fakat gelecekteki elektrik teknolojileri üretim yatırımları için elektrik faturası alnıyormuş. Ayrıca az önce bahsi geçen 880 milyar dolar parayı hükümet kullanmak istemiş bir süre önce ve kullanılması için refaranduma gitmişler, tabi ki hayır kararı çıkmış.
@Altın Sikke japonların yaptığı köprü...

Geri