nonstop da devrim oldu çavuş tutuklandı...
bastili bastılar
kartepeciler kaybetti uludağcılar kazandı
geri çekiliyoruz....
evet bu topik kartepeden uludağa dönüştürüldü....
1640 dan 2540 a zirveye .......
kudret.... tebrikler volkan almanyadaki başarılarının takipçisiyiz face den...
volkan ---teşekkürler kudret ağbi senin yaşına gelince bakalım nasıl olacağız...
kudret ...beslenmeye dikkat ederek tabi doktor kontrolü.....
volkan ....kudret ağbi bence kartepe yapalım ağbimde gelecek....
kudret --non stop da arkadaşlar uludağ dedi bıkmışlar kartepeden emme senin için kartepe yaparız .......
evet şaka bi yana kartepede olacağız ve ağbinle tanışmak benim için şereftir...
o.k bu durumda hasip aga uludağ diyor onur aynı fikirde geri kalan arkadaşlar ile yola devam edeceğim ...
1- kudret
2- enver
3- derşan
4- yetkin
gidiş...
haydarpaşa saat 07.30 da trene binerek 09.30 da derbentte oluruz
kesin tarih 7 mayıs hava durumuna göre bir hafta atlar 14 mayısa gider...
büyük derbentte ısınma turu yapacağız 20 dakika sonra18 km tırmanacağız ....
kartepe otelin ordan suadiyeye ineceğiz suadiyeden sonra köseköye pedallayarak isteyen ordan döner trenle ,adapazarı treni ile istanbula kendine güvenen benle gelir suadiye bostancı arası tam 103 km dir...toplam tur 150 kmdir bir günde 200 km gitmiş kadar yorulursunuz hiç kimse gelmez ise tek başıma bu işi yaparım sevgili dostlarım benim...
iyi antrenman ile uyarım belki yakın bir yer uzak değil açıkçası...
peki ya eskiler neler benim için:
1) öz güven eksikliği
2) zürafa kadar olmasada uzun boyum
3) kısmen yetersiz bisikletim (aslında ben yetersem oda yeter)
4) giderim grubun temposunu aksatırım gibi
düşüncesi gerçekten muhteşem bir gün için elbette yorucu olur ama bence değer
engin ....
non stoptan antremanlara devam .....
önümüzde şubat , mart ve nisan ayları epey var ,,,,
7 mayıs pazara geliyor ....
bu üç ayda hazırlanabiliriz hazır olduğunu hissetiğin an o.k dersin...
Olabilir. Ama enerjimi doğru kullanmayı, doğru vites kullanımını ve tırmanma tekniklerini öğrenmem gerekiyor. Bugün tez konusunu belirlemeyle ilgili danışman hocamla istişare yaptım. Yarın, geçen hafta tamire verdiğim bisikletimi alıyorum. Direksiyon düzeltme, fren ayarları, jant akordu ve direksiyonu kadroya bağlayan milin değişimi bana 15'e patladı.
cem non stop topiğinden hafta içi ve hafta sonu hava durumlarına göre senle çalışırız bu çalışma bu topik için olur yani kartepeye ..
bunu yapabiliriz...
şimdi rampaya gelmeden önce vites değiştirecesin doğru vitesle rampaya dalacaksın asla rampada vites değiştirme zinciri yersin baktın yanlış vites ayarı ise rampada hemen in ve öyle ayar çek vitese tekrar bin baktın doğru ayar devam et ayrıca çok dik rampalarda en küçük yaprak ve rublenin en son dişlisi...
şimid çalışa çalışa rampaya gelirken artık otomatik vites ayarlarını artık yaparsın rampanın dikliğine göre vede daha az yorulmaya yönelik vites ayarları ...
ayrıca biliyorsun 3 yaprak var mtb lerde yol kullansan iş daha zor iki yaprak var yolla rampa çıkmak azap azap ....
ama daha kuvvetli olursun o ayrı ....bu yüzden yolla rampa sürekli çalışanlar daha kuvvetli olmakta ...ve düz yolda fırtına gibi giderler başka bi gerçek sürekli mtb ile offroad yollarda arazide çalışan adam yola geçince müthiş basar ....bu işin sırrı her konumda çalışmak ve iki bisiklet ile çalışmak hem yol hem mtb offroad...
enerjiyi iyi kullanmak o da çok önemli....
kimileri vardır temposu çok süratlidir uzun yollarda kesilmez nedeni antremanlıdır vede tekniğide çok iyidir artı akılda önemli tabi ...
kimileri ise aklını kullanamaz hemen bütün enerjisini baştan eritir turun sonunda kesilir .....bunlar zamanla halledilir nasılmı hatalara düşerek sonunda aynı çukura düşmemeyi öğreniyorsun kontrolsüz güç güç değildir ...
15e neye patladı Cemo nerede bu tamirci baya bi uygunmuş...):
şimdi sen öncelikle bu tez , doktora , lisans ve yüksek lisans olaylarından sıyrılman lazım sen sıyrılmadığın sürece bizde tam olarak sıyrılamıyoruz... Çavuşu dinle bir nabız saatiedin nabza göre şerbet misali çalışmalara başla...
Cem'in bu işlerden sıyrılacağını hiç sanmıyorum. Şu an doktora tez konusunu seçiyor. Daha doktora derslerini verecek. Ya da verdi mi bilmiyorum.
Daha tezi yazacak ,tez savunmasına girecek. Doktora dedin mi kafadan en az 3 sene.
üniversitelerimiz dışında büyük bir problemimiz yok cem abi ile benim tabi cem abinin işi benden kat ve kat zor tüm tedavilerimi birer birer oluyorum vücüdumu tamir etmeye başladım balina gibi fazla olan yağlarımı eritmem gerek
birde psikoloğa gitmeli moral olsun ortopedik olarak tüm bir ailede sorun var mesala benim ayak bileklerim çatır çıtır sesleri kesilmez
yokuşu çıkarken vites seçimi önemli yoksa eğer soğanlık gibi rampa daysanız düşersiniz yada geri kaçar tecrübe ile sabit hiç unutmuyorum
engin bence doktora giderek kan örneği aldır yalnız uzman bi doktor bulmak lazım ...
senin diyetini haftalık olarak sana yazar....
ben genelde zayıflama için alınan haplara şüphe ile bakarım ...
birde senle dragos rampalarında çalışabiliriz valla sen orda erirsin
yalanım yok bi arkadaş bir kaç kilo verdi....muntazam çalışarak..
7 ders ve 2 seminer aldım ve onları 2. dönemimin bitişi olan 2010 Ocak'ında verdim Görkem Abla. Doktorada tez yazmadan önce doktora yeterliliği aşmanız gerekiyor. Bu sınavların zorluğunu internet sözlüklerinden okumuş olmalısınız. Temmuz 2010'da ilkine girip sözlüsünde veremediğim doktora yeterliliği geçen hafta verdim. Dün danışman hocamla tez konusuyla ilgili istişarede bulundum. Kendisi, bana Academy of Management Journal, Journal of Management gibi işletmeyle ilgili baba dergilerde son 5 yılla ilgili literatür araştırması yapmamı tavsiye etti. Çünkü işletmenin yönetim ve organizasyon alanında son gelişmeler nasıl olmuş, neler araştırılmış ve neler bulunmuş böyle görebiliyorsunuz. Bu makaleler aynı zamanda bir senteze yani bir yeni modele temel oluşturabilmekte. Elbette böyle bir süreçte boş bulunmak istemem. Amacım hem akademik kariyer yapıp, hem de form tutarak zayıflamak. Akademik kariyer olmasa da istatistikle ilgili konularda danışmanlık yapmak isterim. Çünkü istatistik ciddi bir iştir !