Scudo Sports

Nilüfer Belediyesi'nde İşe Bisikletle Gidip Gelen Personele Vip Hizmet...

Turan Babacan

Forum Bağımlısı
Tepki
1.268
Bisiklet
Bisan
Bursa’da Nilüfer Belediyesi karbon salınımını azaltarak çevreye katkıda bulunmak için kentte bisiklet kullanımını artıracak çalışmalar yapıyor. 142 kilometrelik bisiklet yolu yapan Nilüfer Belediyesi, belediye çalışanlarının da bisiklet kullanması için teşvik edici çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda belediyedeki mesailerini bisikletle gelip giden 20 personel de kendileri için özel odada kıyafetlerini değiştirip duş yaptıktan sonra mesaiye başlıyor.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediyedeki işlerine bisikletle gidip gelen personel için Halk Evi’nde özel oda tahsis etti. İşe bisiklet ile gelip giden Nilüfer Belediyesi çalışanları kendilerine tahsis edilen özel odada bisikletlerini park edip, giysilerini değiştirebiliyorlar. Duş da yapılabilen özel odada bulunan çay ve kahve makinesi ile mikrodalga fırın da çalışanların ihtiyaçlarına cevap veriyor. Sadece bisikletçilerin kullanabildiği bisiklet odasında isteyenler duş alıp üzerini değiştirip makyaj tazeleyip mesailerine öyle başlıyor.

Kaskının üzerine kaktığı kamera ile her gün işe bisikletiyle gelip giderken görüntü de kaydeden belediye personeli Zafer Turan, “En büyük problemimiz işe geldikten sonra başlıyordu. Terli bir şekilde işe başlamak zorunda kalıyorduk, sağolsun belediye başkanımız bu işe çözüm bulup bizim için bir oda yaptırdı. Burada rahatlıkla üzerimizi değiştirip duşumuzu alabiliyoruz. Başkanımızın sayesinde hiçbir şekilde doğaya zarar vermeden karbon salınımı yapmadan işime gidip gelebiliyorum” dedi.

Ali Cenk Algun ise işe gidip gelirken günde 12 kilometre bisiklet kullandığını ve böylelikle günlük spor ihtiyacını giderdiğini ve bu sayede işe geldiğinde daha dinç olduğunu belirterek, “Bisiklet dostu bir belediyeyiz. Bunu başkanımız yaptığı bisiklet yollarıyla ve personele sağladığı bu ayrıcalıkla gösterdi. Zamanlama olarak tamamen bana bağlı. Çok acelem olduğu zaman 15 dakikada, vaktim olduğu zaman ise 25 dakikada gelebiliyorum. Tamamen benim elimde. Trafik sıkışıklığı, otobüsün geç kalması gibi sorunlarla hiçbir zaman karşılaşmıyorum” dedi.

Bisikletli bayan çalışan Deniz Boran ise,”Hergün işe bisiklet ile gelmeye çalışıyorum. Hem ekolojik dengeye elimden geldiğince destek vermeye çalışıyorum. Hem de spor yapıyorum. Trafikte hiçbir zaman yola takılmıyoruz. İşe yetiştim, yetişemedim gibi endişelerim hiçbir zaman olmuyor. Günde 10 kilometre bisiklet kullanmış oluyorum. Bu sayede günlük sporumu da yapmış oluyorum” diye konuştu.

kaynak : (link)

Scudo
Nilüfer Belediyesinin başkanını kocaman tebrik ediyoruz..

ayrıca yeri gelmişken şu efsaneyi de hatırlatmadan geçmeyelim :D

8PJPv1.jpg

"Rüyamda görsem inanmazdım" diye buna denir. Tebrikler Nülifer Beldiye Başkanına, emeği geçenlere, ve çalışanlarına...

Vallahi tebrikler ve bravo. Böyle adamların sayılarının artması ve siyasi görüşlerinden bağımsız bir şekilde ülkenin yetkili karar merciilerinde olması gerekiyor.

IMG_4570.JPG "gerçek anlamda altüst edilmiş dünyada doğru, bir yanlışlık anıdır." demiş adamın biri.
kim ne yaparsa yapsın bisikletin özünü değiştiremez, bisiklet her zaman bisiklettir ve bisikletle yapılabilecek şeyler her zaman yapılabilir. sistem IMG_4568.JPG bisikleti metaya dönüştürmeye çalışsa da bisiklet yaşamı dönüştürür. bisiklet her zaman doğrudur...
belediyenin aynı zamanda bisikletli zabıtaları da var.

@alterno1903

Ankara'nın işi zor :(

Külliyeleriyle saraylarıyla ünlü bir yer. Devlet erkanından askeri kesime kadar hep azamet ve ihtişam ön planda. Belediye memuruna araba değil de bisiklet sür demek hakaret olur orada. Ne ekersen onu biçersin.

Ben de Nilüfer de yaşıyorum.
Yoğunluktan belediyeye yazma fırsatım olmadı.
Nilüferde Ahmet Taner Kışlalı bulvarı var.
Bu bulvar üzerinde bisiklet yolu olsada Organize Sanayi yönüne devam eden kısımda artık yol yok.
Ve bu nedenle işe bisikletle gidemiyorum.
Hatta organize sanayi içinde de yollar devam ettirilse benim gibi işe bisikletle giden artar.
Benim işe gidiş dönüş 11 km.
O bölgede rampa yerler var ama gerekirse elektrik destekli pedallı alırım.
Arabalara benzine gelen zamlar ve diğer taraftan sağlığa etkisi malum.

@zlatan_1903

kilitim yanımda yok bisikletimi dükkanın içine merdiven altına koymuştum. patrondan 10 dakika zılgıt yedik.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Geri