Scudo Sports

Nihayet Yaptılar / Fumpa - Elektrikli Pompa

BerkEvren

Forum Bağımlısı
Tepki
12.866
İsim
Berk Evren
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Diğer
Vizontele'deki deli emin gibi "vallaha benim aklıma gelmişti" dedirten bir ürün Interbike fuarında görücüye çıkmış.

Fumpa ve Mini Fumpa adındaki 2 elektrikli pompa hem boyutları hem işlevleriyle gerçekten piyasada tutunur gibi geliyor bana.

Fumpa3-500x500.jpg

Fumpa'nın büyük modeli 42x73x87mm ölçülerinde ve 380 gr ağırlığında. Tek şarjla 6 lastik şişirebiliyor ve 120 psi kadar basınç sağlıyor. Ürün her tip sibopla kullanılabiliyor. Usb'den şarj ve dijital göstergesi mevcut.

0-100psi: 20-25 saniye (700x23c için)

miniFumpa3-500x500.jpg

Bu da Fumpa Mini modeli. 32x56x68mm boyutlarında. 190 gr ağırlığında, 2 lastiklik pil ömrü var. 100 psi için 40 sn bekletiyor ama 120 psi hava basmanız mümkün. En büyük artısı forma cebi için tasarlanmış olması.

179 Dolar ve 130 Dolar etiketle satışa çıkan ürünün, tez vakitte daha düşük fiyatlarla yurtçapında gönderi yapan sitelere düşmesi ümidiyle. (Online satış (link) )

Scudo
Ufak bir ekleme yapayım,
Ufak boy pompalar 100 - 160 gr ağırlıklarda. Ortalama 200 basmayla 60-70 psi havaya ulaşıyorlar. 30-40 saniyede 100 psi hava basabilmek gerçekten büyük nimet.

Çok güzel üründe fiyatı böyle olduktan sonra 10 liralık btwin pompa ile kol kası çalışırım

@BerkEvren Konu için teşekkürler

Hemen gaza gelmemek biraz beklemek gerekli :)

@burcinhan Ürün de firma da çok yeni. Ama dikkat çekmeyi başarırlarsa destek alıp üretim kapasitelerini arttırabilirler. Bu da fiyat ve kaliteye yansır. Şu an gayet butik tarzda üretiyorlar.
(link) Burada da ürünün ilk aşamalarından itibaren paylaşım yapmışlar.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Vay be 2 gün önce el pompamla kan yer içinde kalmıştım lastiği şişireceğim diye. Güzel ürün umarım makul fiyata satılır.

Aliexpress de muadil ürünler görmüştüm aynen bu tarz, çok fazla incelemedim ama daha ucuzdu diye hatırlıyorum, Ali'den biraz karıştırmak lazım önce.

@ratm
Aliexpress'te benzer ürünler var 700 - 750 gr ağırlıktalar. Bu ürünün özelliği gerçekten taşınabilir boyut ve ağırlıkta olması.
Aliexpres'in elektrikli ürünlerini kullanmıyorum, güven vermiyor bana. (USB şarjlı ön far evin sigortalarını attırdı, bilgisayarda şarj etsem ne olurdu acaba? )

Türkiye de 180 dolara Co2 pompa ve 150 den fazla tüp alınır. Fiyatı çok fazla 30-40 dolara düşmesi lazım yoksa satmaz.

iddia ettikleri gibi çalışıyorsa bu ürün kapış kapış gider. hele de kadın bisikletçiler arasında.

o değil de mini pompayla hava basarken ter içinde kalıyorum ve şu ufacık aletle yapılabilmesine şaşırdım. ilk resmi görünce daha büyük olarak düşünmüştüm.

bildiğim kadarıyla co2 acil durumlar için ve eve ulaştığınızda tamamını boşaltıp normal pompa ile şişirmeniz gerekiyor, yapmazsanız lastiğin havası çabuk sönüyor.

@Pamuk 10-15 TL altına CO2 tüpü var mı ?

Adım başı benzin istasyonu var ülkede bunu kim ne yapsın bide o paraya.

alan olurmu tartışılı, bence power bank ile kombo bir ürün yapılabilir, tabi kendi pilleri ayrı olsun :D

@BerkEvren

Paylaşım için teşekkürler beklemek gerek belki fiyatlar biraz daha alınabilir hale gelir.

@gunes1001
Evet fiyat cebi yakacak nitelikte

@BerkEvren gerçekten büyük nimet aslında

@MAERKEK öyle tabi ama yol bisikletlerine 100 120 psi gibi havalar basıyoruz btwin ile olacak iş değil. Anladığım kadarıyla siz yol bisikletine hiç hava basmadınız.

@soneryen Basmadım , dağ bisikletine 30 psi bastım . Pompa sürtünmeden dolayı yanıyordu .

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@BerkEvren Beğendim, ileride başka firmaların da bu işe el atmasıyla fiyatları düşecektir... Çok elzem olduğunu düşünmesem de parası olan için kolaylık sağlar gibi görünüyor...

@MAERKEK
Bide yola dene eziyet oluyor ama buda çok pahalı

Bunun yerine co2 inflatör taşımak daha mantıklı. 2 saniyede şişirir daha az yer kaplar. kısa vadede daha ucuzdur. ancak bu ürün 5-10 sene gibi ömür vaad ediyorsa tabii uzun vadede kendini kurtarabilir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@BerkEvren bununla her sey sisirilebilir :D ahaha pardon o kadarda degil. Paylasim icin thanks
Cute amazink pompa

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Geri