Ben biraz araştırma yaptım. Bunları gerek link gerekse alıntı olarak sizlere sunmak istiyorum. Öncelikle benim aklıma gelen ilk isim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir TOPBAŞ. Ve gerçekten bisiklet yolu olsun bisiket sporu olsun ve bisiklet aracı olun ilgili olduğunu düşündüğüm ve takip ettiğim kişilerden birisidir. Onun dışında diğer araştırdığım kişileri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Henry MİLLER
Bisiklet sporunda dünya şampiyonu olabilme düşlerini, boksa da meraklı olan genç, beş yıllık sıkı bir antrenmandan sonra unuttu.
Merve İldeniz
Tam anlamıyla bir su insanı olduğunu söylüyor Merve İldeniz. ‘‘Suyun içinde olmak bana huzur veriyor, rahatlatıyor. Kendimi yenilenmiş gibi hissediyorum.’’ Mankenliği bıraktıktan sonra kilo aldığı için biraz canı sıkılmış İldeniz'in. ‘‘Düzenli olarak bisiklete binmeye başladım. Ardından da gerçekten yapmak istediğim şeyi yaptım ve dalgıç oldum! Geçen sene bu işin eğitimini almaya başladım. Bodrum'daki dalış kurslarına katıldım. Araya yaz tatilinin de girmesiyle balık gibi sudan çıkmak bilmedim. Artık profesyonel bir dalgıcım.’’ derken, gelecekteki hayalinin bir su altı belgeseli yapmak olduğunu söylüyor.
Nusret ERGÜL haber linki
(link)
Amerikan başkanı BUSH un haberi
(link)
Ünlü WRC sürücüsü Sebastien Loeb’ün bisikletten düşerek kolunu kırması, bu yıl şampiyon olmasını engelleyemedi.
Bir gencimizin bisiklet merakı sonucu şimdi dünya turu ! ile ilgili haber linki
(link)
Buda bir başka alıntı bilgi
Mönüsü ve el yakmayan fiyatlarıyla herkesin gözdesi olan balık restoranı Fishmekan'ın sahipleri, bu kez Arnavutköy'de bir de İtalyan restoranı açtılar. "Öyküsü olan yerler hep başarılı olur" diye düşünen mekanın sahipleri, restoranlarına ünlü bir umut filmi olan 'Bisiklet Hırsızları'nın kahramanı Antonio Ricci'nin adını vermişler.
Sevgi ve Saygılarımla
Mustafa Önder ATİK