Scudo Sports

Nietszche’den seçmeler

Scudo
friedrich nietzsche nin eco homo(insan bu)güç istemi, yada böyle buyurdu zerdüştün hangi kısımlarında yazıyor bu sözler. merak ettim nietzsce genelde böyle rasyonel saptamalar yapmaz nominalist ve ündividiolist bir filozof değildir çünkü. ama ben gözden kaçırmış olabilirim. iyi formlar

• Beğen
Tepkiler: AydınGünaydın
Hakikatin temsilcisinin en az olduğu zaman, onu dile getirmenin tehlikeli olduğu zaman değil, can sıkıcı olduğu zamandır

• Beğen
Tepkiler: gatila ve d.berkay
http://i302.photobucket.com/albums/nn85/bisikletforumcom/alanya2009035.jpg

Sonra dedim ki söz ver kendine

Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin,

Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin,

Uçmayı biliyorsan düşmeyi de bileceksin,

Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredeceksin.

Öyle hayat yaşadım ki son yolculukları erken tanıdım.

Öyle değerliymiş ki zaman hep acele etmem bundan anladım

@erdinc34
Alıntıyı sanal ortamdan Mehmet Soydan eliyle Psikolog Mine Aktaş derlemesinden naklettim. Bu sebeple yazılı bir kaynak veremediğim için üzgünüm.
Dilerseniz kişiye değil düşünceye odaklanarak paylaşıma devam etmeye çalışalım.
İlginize teşekkürler.

Not: Fotoların kaynağını merak eden olursa, biz çektik efendim. Saygılar.

http://i356.photobucket.com/albums/oo8/zabapesubapi/Digerleri/chet.jpg

Eylem ve vicdan genellikle uyuşmazlar. Eylem, ağaçtan ham meyveleri toplamak isterken, vicdan onları gereğinden çok olgunlaşmaya bırakır, ta ki yere dökülüp ezilinceye kadar.

(link)
(link)

uzaklarda kıyılarında ılık meltemlerin estiği denizlere git arkadaşım unutma böyle yerler hala var:sosyal baskıdan,devletten,politikacılardan,uzaklaş kıyılarında ılık rüzgarların estiği yerler beklemektedir yanlınızları ve yalınız çiftleri ve çocukları(ve böyle buyurdu zerdüşt)

(link)
(link)

sen yükselmek istediğinde kafanı kaldırıp gökyüzüne bakarsın ve hayallere dalarsın: bense yere bakarım topraga,derinliğe .karanlığa,kötülüğe,ve böylece salarım köklerimi ve yükselirim; en yüksek ağaçların kökleri en derinde ve karanlıkta olan ağaçlardır çünkü(ve böyle buyurdu zerdüşt)

bu arada fotoğraflar erdinctekeli.com aittir beğenen arkadaşlara yüksek çözünürlüklerini hediye edebilirim sevgiler

• Beğen
Tepkiler: Ozan Güven
ecce homo! (işte insan!!) adlı yarım kalan eserinde ''insanın kendisi olmasının koşulu, kim olduğunu hiç mi hiç bilmemesidir'' diyerek son noktayı koymuştur, 12 yıl bitkisel hayatta kalıp öldüğü için tamamlayamamıştır.. nietzsche okumak isterseniz bu kitaptan başlamanızı öneririm.. sonra karar verirsiniz, tamam mı ?, devam mı ? :) ..

(link) kadının yanına gidiyorsan kırbacını unutma güç ister kadınlar çünkü(ve böyle buyurdu zerdüşt

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Boran
fiziksel ve ruhsal sevginin kaynağıda yeni doğacak nesle aktarılmak istenen güç istencidir.sevginin kaynağıda türün devamındaki gücün kontrolündedir(artur shpenharurer)

@erdinc34

Shpenharurer'in bu söyleminde sanki, nesil temininin emrine amade edilmiş sevgiden bahsediyor gibi.

Daha geniş kapsamlı başka bir yaklaşıma göre,
sevgi; istediğin ama kendinde olmayana meğildir, çekim gücüdür.
Bu ifadede sevgi kelimesiyle işaret edilen duygu cinsellik üstü bir anlama taşınmıştır sanki.
Böylesi evrensel tonlara sahip sevgi tanımıyla birim, somutu da sevebilir, soyutu da. Bitkiyi de sevebilir, insanı da. Eşini de sevebilir, annesini de. Hem de aynı şiddette ama farklı renklerde.

konu bundan sonra dallanıp budaklanmasın bence arkadaşlar.filozofların söylediği şeyler çogunlukla öz çümlelerden oluşuyosa sıkıcı olmaz.ama konu daha geniş ve derin bir alana doğru gittikce sıkıcı ve karmaşık olur.mesut arkadaşım ve tüm arkadaşlar izmire gelirseniz davetlimsiniz sevgiler

@erdinc34

İzmir'e gelirsek görüşürüz inşallah. Davet için teşekkürler. İzmir'e selam.

Topiğin gidişatı konusunda dediklerinize katılıyorum.

Dolayısıyla bir düşünürden alıntı yaparak kendi yorumumla hafiften değiştirerek sunduğum üstteki 15. mesajı -silmiyorum ama- geri çekiyorum.

Bundan sonra Orijinal söylemleri nakledersek daha doğru olacak.

• Beğen
Tepkiler: Ozan Güven
http://i302.photobucket.com/albums/nn85/bisikletforumcom/alanya2009057.jpg

Bazıları seyrederken hayatı en önden, kendimi bir sahnede buldum

Oynadım…Öyle bir rol vermişlerdi ki okudum, okudum anlamadım.

Kaynak: "HAYAT (Nıetszche’den seçmeler) HAZIRLAYAN PSİKOLOG MİNE AKTAŞ"

http://i356.photobucket.com/albums/oo8/zabapesubapi/Rocco/DSC02307.jpg
Doğa bize aldırmadığından, doğanın ortasında kendimizi öyle rahat hissederiz ki ...

• Beğen
Tepkiler: solamare ve gatila
(link)

Öyle bir hayat yaşıyorum ki,
Cenneti de gördüm cehennemi de
Öyle bir aşk yaşadım ki,
Tutkuyu da gördüm, pes etmeyi de.
Bazıları seyrederken hayatı en önden,
Kendime bir sahne buldum, oynadım.
Öyle bir rol vermişler ki,
Okudum, okudum, anlamadım.
Kendi kendime konuştum bazen evimde,
Hem kızdım hem güldüm halime,
Sonra dedim ki ’söz ver kendine’
Denizleri seviyorsan, dalgaları da seveceksin,
Sevilmek istiyorsan, önce sevmeyi bileceksin,
Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin.
Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.
Öyle bir hayat yaşadım ki,
Son yolculukları erken tanıdım.
Öyle çok değerliymiş ki zaman,
Hep acele etmem bundan, anladım…

NIETZSCHE

Geri