gecenin bu saatinde gene kendime sorular sordum
1- kendini tanıdınmı kudret ?
bir yaşam boyu sürecek bu iş,20 'li yaşlarımda ne idim, şimdi neyim,öyle kendimi tanımak gibi derdim yok idi,yaşamın akışına kendimi bırakmış idim,çok sıkmazdım kendimi,yaş ilerledikçe korkular oluşmadı,evde kalma korkusu,çocuk sahibi olamama korkusu çocuksuz bu dünyadan göçmek,bu korkular beni sarmadı,korkular,yalnız ölme korkusu bunu hiç düşünmedim, sabahları nötür kalkarım ne iyi ne kötü,aynı mekanda yaşamanın verdiği sıkıntı bende oluşmadı,çünki bir dam altına sahip olmaya şükrettim,bura benim kira vermediğim mekanımdı,evimi temizlemek bulaşık yıkamak yemek yapmak benim hep terapim olmuştur.mutlumuyum ? galba mutluyum .
2- duygularını kontrol edebildinmi kudret ?
gençken hayır,ve bu forumda 2 olayda hatam oldu orda yalnış davrandım geçmişte oldu tabi,ama bir daha aynı çukura düşmedim .sinirlenmemek kıskanmamak bunları içimde ezmeye çalışıyorum .sinirlenmemek çok zor bi sınav beni bazen çok kötü yakalıyor,o yani beyin beni çok kötü kullanıyor ve bu et parçası bana hükmediyor,bu et parçasının beni yalnış yönlendirmesine kızmıyor değilim hani ,iki ben var biri yap der öteki hayır der ikisinide uzlaştırmak çıkış yolu olarak gözüküyor
,iki beni sorgulamak için kendine bayağı hakim olmak gerekiyor .
ihtiras,kibir ,ihtiras ağına düştümmü diye düşünüyorum gençken tabi,16 yaşında bir kıza aşık olmuş idim,aşkıma cevap bulamayınca deliye döndüm yaşamdan düştüm ,ergenlik problemlerini bende yaşadım,çocukluk işte,
çok güzel bir kızdı baba alman anne türk idi ,masmavi gözleri var idi,ama yıllar sonra o güzel yüzü gördüğümde hayal kırıklığına uğradım,yıllar güzelliği alıp götürmüş idi.kibir,gençken kibirli değildim,halende bu özelliğimi korumaya çalışıyorum
3- başkalarını anlamaya çalıştınmı kudret ?
gençken karşı tarafı dinler idim ,dünya görüşlerini anlamaya çalışır idim,en sevdiğim olay ise mahallede aynı düşünceye sahip bir dostum ile insan doğa kainat üzerine konuşmalarımız idi,beni çok ama çok etkileyen tasavvuf felsefesi idi,hacı bektaş veli,mevlananın dünya görüşü,ve yunus emre,onun hayatı beni çok etkiledi,1200 yıl önce yaşamış bu bilge dostumu anlamaya çalıştım
mal sahibi mülk sahibi
hani bunun ilk sahibi
o yalan bu yalan
hadi birazda sen oyalan
onun içindir yunus üstadım ,mala önem vermedim ,aldığım en pahalı scott scale 30'a ve gıant yola,elden çıktı eskimiş hali ile scott,bu gıantta eskiyecek,herşey eskir ve kıymeti harbiyeleri yoktur,aman çizilmesin yok şu olmasın demek beyhudedir,malın gözü olmak aşırı derece maddiyatçı olmak mala tapmak beyhudedir,ölüm anı geldiğinde ölmek istemez kişi, mallarını götüremiyecek çünki ,ne acı bir tablo.