@Atilla Gobel Din bitecek düşüncemi sonuna kadar savunuyorum. O 1000'lerce geçen yıl ile şuan ki bir değil. Siz o 9000 yılı şuan ki 100 yılla bile kıyaslayamazsınız. O zamanın koşullarında herkes küçük topluluklar halinde inandığı şeyden başka bir şey görmeyen bir toplumdu. Sadece arada 1-2 bilgin çıkıp red ederdi tüm toplumun inandığı batıl inançları onlarda asılırdı zaten . Ama şimdi televizyon var internet var ve bu inanışların saçma kesimlerini yayan bir ton mecra ile karşılaşıyor insan ve benim gibi çok insan değişiyor. Bende internetle taşına kadar ne derlerse doğrudur diyen birisiydim. Hiç sorgulama yoktu. Hatta düşündüğüm şeyleri aileme söylesem büyük ihtimal bir daha konuşmazlardı benle. O yüzden sorgulamaya gücün de olmuyor. Ama bu internette kolay. Gerçekte diyemeyeceğin bir çok şeyi burada yazabiliyorum, ve yazdıkça dini veya karşıtı şeyleri okuduça (okuyabildikçe )(çünkü bunları bile gizliden okurdum) düşüncelerim değişiyor.
Şimdi bana çıkıpta İslam gelecekte şunu bunu haber verdi demeyin sadece gülerim. Yok 1924'de Einstein'in açıkladığı şeyi falan 600 yıllarda göstermiş falan. Klasik 30 yaş üstü facebook paylaşımları. O zaman milyarlarca gezegen olduğunu, evrende ki galaksilerden bahsetseydi keşke birazda. Veya direk bize yaşanabilecek diğer gezegenlerden bahsedip bu dünya bize yetmeyince nerede yaşayabiliriz diye araştırma yapan oralara nasıl gidebiliriz diye uğraşan bilim adamlarını kurtarsaydı bu işkenceden.
Zaten bizim yaptığımız bu "AA bakın bu islamda vardı." Şuan başka pek bir şey yok. Madem her şey İslam vardı. Madem 1924'de ki bulunacak keşifleri İslam haber verecek güçteydi neden şuan İslam cahillikle anılıp ileri adım atamıyor ? Neden İslam dünyası bu kadar geride, savaş desen orada kafa kesme orada. Şuan tek yaptığımız 3-4 yılda bir çıkan yabancı bir ülkede ki bir Türk'ün yapacağı üstün bir başarı ile gurur duymak.
Siz Tüm Türkiye müslüman diye(%99 herhalde ) yazabilirsiniz ama öyle bir şey yok. Bu ülkeden en az 10 kişiden 1'i müslüman değil. Buna da eminim. Ve müslümanlığa uyan yine 10 kişiden 1 kişi yok. Olup olmaması da bir şey değiştirmez. Şuan hepiniz görüyorsunuz ki Türkiye'de bile dine olan inanış azalıyor. Buna karşı çıkan hiçbir şey bilmiyor demektir. Siz Avrupa'da 2-3 yılda çıkan "Namazın mucizelerini keşfetti Müslüman oldu" tarzı haberlere inanmaya devam edin. Ben tarihçi değilim ve müslümanlığı eleştirmek için tarih kitaplarının içinde boğulmama gerek yok. M.Ö 9000 yıl ile şimdi 2000'den sonra ki 9000 yılı aynı kefeye koyacak biri de değilim. O zamanın 100 yıllık gelişiminin şimdi 10 yıl bile sürmediğini biliyorum. Bunu islam diyor zaten. 1000 yıl yaşarlardı diye. Kadir gecesi neden var sizce ? 1000 aydan neden daha değerli ? Çünkü yeni neslin daha hızlı geliştiği düşünüldüğünden.
Ayrıca bir sözlükte gördüğüm 2012 konulu bir yazı.
fransa'da ulusal demografik araştırmalar merkezi tarafından gerçekleştirilen bir araştırmanın sonucuna göre; ateizm oranının yükselişte olduğunu söyleyen artış.
fransızların yüzde 35'i hiçbir dine inanmadığını belirtirken, 18-24 yaş arasındaki gençlerde bu oran yüzde 64'e çıkıyormuş.
(link) teoloji fakültesi bölüm başkanı doçent doktor (link)'a göre, bunun sebebi hıristiyanlığın sekülerleşmesiymiş.
""""2012'de %35'i hristiyan olmuş bir toplum eminim 50 yıl öncesine kadar bunlarda %99 hristiyandı. Ki çoğu da dinsiz olduğunu saklamıştır eminim. Bana sorsalar müslüman derim."""""
hapşırsa gündeme gelen amerika'da da ateizm oranı yükselişteymiş. amerikalıların yüzde 20si kendisini ateist olarak tanımlıyormuş. bu oran (%20) daha önce -beş yıl kadar önce- %14 civarındaydı. uzmanlara göre; gelişen dünya ile birlikte dinin ihtiyaçları karşılamaması. evet, yeni dünya düzeninde din, artık insanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda değil.
zira insanların tek ihtiyacı huzur değil.
"""Amerika da 5 yılda %6 artış. """ Yani son dönemde ki artışı illa tek tek araştırıp yazmamı istiyorsanız buyrun.
EE gelelim ülkemize madem %99'u müslüman olan.
(link)
2 yılda 4.5 milyondan 5.5 milyon olmuş.
Edit: Hesap yanlış yapıldı.
@zekixx Metafizik şeylere ilk burçlarla inandım. Burcumun beni çok doğru bir şekilde tanıdığını görünce anladım. Metafizik yanlış bir tanım oldu. Ben dünyadan at arabası ile uçan türden şeylere inanışları kastediyorum.