05-08 Haziran 2014 Bisikletle 100 Yıllık Macera Turu.
İlk kez katıldığım profesyonel bir bisiklet organizasyonuydu ve çok mutlu döndüm. Yeni pedaldaşlar edindim. BUBİDOSD Derneği üyeleriyle tanışma ve birlikte pedallama fırsatı buldum. Herkesin emeğine sağlık ve tekrardan teşekkür ediyorum.
Organizasyonu detaylarıyla anlatmak isterdim. Fakat 4 gün süren macerayı anlatmak güç. Yaşamak lazım. Mutlaka bu tura katılmanızı öneriyorum. Ihlamur kokusu ile birlikte doğayla iç içe pedallamanın keyfi tarif edilemez. Ve 2 gün boyunca hiç durmayan yağmur altında pedallamak, yağmura rağmen çadırlarda uyumak, ıslak zeminde dik rampalar tırmanmak, dik yokuş aşağı virajlı yollarda ilerlemek.
Bisiklet sever 180 katılımcı ile birlikte, Derneğe ait bisiklet taşıyıcılı araçlar, görevli motosikletli yol kesici, Ambulans, Arama Kurtarma Ekibi, Polis, Jandarma, Bisiklet tamir aracı, belediye otobüsü ve içecek takviyesi yapan bir araç ile birlikte yol aldık.
Bazı katılımcılar çadırda bazıları otelde konakladılar. Kahvaltı, Öğle yemeği, akşam yemeği ve yollarda hep birlikteydik. Yağmuru, güneşi, rüzgarı, ıhlamur kokusunu, yol üstünde kiraz ağaçlarındaki meyveyi, pedalları, mutluluğu, sohbeti , arkadaşlığı ve bisiklet dostluğunu paylaştık.
Ve güzel anılar koyduk yüreğimize. Bir akşam üstü köy kahvesinde soluklanıyoruz. Bisiklet sohbetleri yapılıyor. Aynı anda tanışma faslı. Ben Nevres dediğim anda karşımda oturan beyefendi “ben sizi tanıyorum, Bisiklet Forum da tur yazılarınızı okuyorum” diyor. Şimdi yazarken yine aynı güzel duyguları yaşıyorum. Bursa’dan pedaldaşım, forumdaşım Sayın Ercan Hafız arkadaşıma selam olsun.
Bir çok ilden katılımcı vardı. Bursa, İstanbul, İzmir, Muğla, Ankara, Osmaniye, Antalya, Edirne,
Etkilendiklerim; Muğla’dan orta son sınıf öğrencisi Elif ve babası, istanbul’dan Olga ve annesi.
Hayran kaldığım; Osmaniye’den Umur Gürsoy hocam.
Teşekkür; Bursa’dan Efdal Kürşat Sezer’e, İstanbul’dan katılan Hakan Gencer, Muaz, Ayhan ve Süleyman arkadaşlarımın bana verdikleri destek için, Sevgili kameramanımız Mustafa Alay’a ve Bursa’dan Züleyha Avşar’a, İstanbul’dan Okan Falay’a seneye çadırda kalmamamız için yapacağı maddi desteğe

şimdiden teşekkürler.
Soner Sarıhan’ın güzel sunumu için kendisine tekrar teşekkür ediyorum.
Geçmiş olsun dileklerim; kaza geçiren pedaldaşlarıma
Adını anımsayamadığım tüm pedaldaşlara sevgi ve selamlar.
BUBİDOSD yönetim Kurulu Üyeleri; Ertan Ayçetin, Hüseyin Yıldız, Raban Karasu, Murat Esen, İsmail Aydın ve adını anımsayamadığım diğer üyelere ve emeği geçenlere tekrardan teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
Nevres
(link)
(link)