Scudo Sports

Neden sesimizi duyurmuyoruz

@JusTiMe

Ben Eskişehir'de yaşıyorum. Eskişehir'in içme suyu ihtiyacı, belediye tarafından damacanalarda şişelenen ve satılan Kalabak Su ile karşılanıyor. Kalabak su, yüzyıllardır bu toprakların bağrından çıkan, %100 yerli ve milli bir doğal kaynak suyu. İşte bu suya da ÖTV geldi ve fiyatı zamlandı.

Scudo
@Mehmet Altuğ Ciddimisiniz eskişehir e gezmeye geldiğimde damacana fiyatına inanamamıştım ama yine diğer markalara göre uygundur fiyatı.

@Mehmet Altuğ Tek sorum var size Türk Malı işareti var mı? Damlada yerli su ne de olsa buradan dolduruluyor. Varsa ilginç olacaktır. Şöyle açıklama da yapabilirim. Zam gelmiş olma ihtimali var... Ben sürekli sakasu damacanası alıyordum 12.5tl fiyat biçmişlerdi bize, haftada 10-15 arasında aldığımız için bize 10tlden satarlardı suyu hala da aynı fiyatta...

şöyle 1 haber buldum? (link)

Yüzde yüz ? Yerli ve milli? Motor hakları abd nin mı yoksa? Atak aligopterinden bahsediliyor.

(link)

Totomuzda ayı bağırıyor ve benim aklım kanal istanbul neden gerekli çözemiyor. Panama ve süveyşte istanbul boğazı gibi bir seçenek olsa 100 yıl evvel yapılmazdı. Hele yapılan bu kanal doğrudan marmarayı eş geçip akdenize açıkladıktan sonra ne anlamı var ki?

@Mehmet Metin Levent Marmarayı es geçmiyor marmaraya açılıyor kanal
(link) böyle bir yazı okudum bir miktar açıklayıcı olmuş neden gerektiği ile Hayırlısı olsun

Teyit.org'daki konuyu ben de okudum. Lakin şöyle bir durum var. Mali müşavirlik yapan bir arkadaşımla konu hakkında sohbet ettiğimizde, tabloda yer alan istisnalar bölümlünde 22.01.90.00.00.11 no'lu içme sularının yer almadığından, genelgeyi bu şekilde yorumlamak gerektiğinden ve istisna olarak belirtilmediyse vergi kapsamı içinde olduğundan bahsetmişti. Yine benzer bir bilgiyi, Erikli sularının dağıtımını yapan şirketteki bir tanıdıktan da duyduk, şöyle ki ÖTV ile ek vergilendirme olduğunu ancak firmanın bunu perakende fiyatlara (şimdilik) yansıtmadığını söyledi.

Doğru ya da yanlış, önümüzdeki durum şu: Devletin harcamaları kontrol edilemiyor ve denetlenemiyor. Devleti yönetenler, harcadıkları paranın hesabını vermiyorlar. Daha önce Sayıştay denetimine tabi olan birçok kamu kuruluşu, kurulan Varlık Fonu'na devredildi ve Sayıştay denetimi dışına çıkarıldı. Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, THY vb. KİT'ler artık Varlık Fonu bünyesinde ve denetlenemiyorlar. Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinden harcanan para katlanarak artıyor; bu para nereye harcanıyor belli değil.

Demokrasi şeffaflık rejimidir; yönetenlerin vergi ödeyenlere hesap vermek zorunda olduğu bir sistemdir. Sistemin bu özelliklerini devre dışı bırakırsanız devlet bütçesi de, vatandaşın bütçesi de çöker; ekonomi ağır yara alır.

@Mehmet Altuğ Dediklerinin hepsi ekonomi bakanımıza bağlandı tamamen hepsi

@emrahozkan
Köyde üretilen tarhananın yoğurdunu veren hayvan bile ithal bu arada Türkiye'de

• Beğen
Tepkiler: emrahozkan
@Knight Rider İthal et şu yeni açılan yerler var ya et pazarı orada 32-33tlde iken yerli et 35-40tl arasında gezinirdi geçen sen ramazandan önce

hayatında bu ülke için çabalamamış adamlar çıkmış ülkede kaos çıkaralım diyor. mesele kaos çıkarmakla çözülmez. iş üretin iş. elin amerikalısına soruyorlar ''iphone 2000$ olsa alır mısın?'' diye. bir kişi bile alırım demiyor. bizde 3-4 bin olmasına rağmen deli gibi iphone(diğer ithal ürünler de dahil) satılıyor. ülkenin parasını yurtdışına yolluyorsun ülkeyi fakirleştiriyorsun. peki bu aldıkların karşılığında senin devlete ne katkın var? sürekli tüketmek üzerine kurulmuş hayatın varken, ülkenin durumunu eleştirecek en son kişi sensin
videoyu 9:35 ten itibaren izleyin

@sirrunu

Evet, bir kez daha sorumlular yöneticiler değil, sıradan vatandaş.

Kesinlikle bu ülkede sağ muhafazakâr iktidar olmak gerek. Adeta büyülü bir pozisyon bu. Ne yaparsan yap, asla kabahat sende bulunmuyor.

Ülkenin ekonomisini kafa üstü çakıyorsun da millet hala "suç vatandaşta, sizde, bizde kardeşim" diye apoloji üretiyor.

Dünyada bir insanın olmak isteyeceği en mükemmel pozisyon bu sağ muhafazakâr iktidar.

Mesajınızı editleyin bence, "dış mihraklar" demeyi unutmuşsunuz. Kötü niyetle yaptığınızı sanmıyorum, insanız hepimiz, olur öyle ufak tefek eksiklikler.

(Yıllardır param olmasına rağmen bu tüketim kültürünün bir parçası olmadım. Fakat kabahatte tabii ki BENİM payım var. Ama ekonomi ve kültür politikalarıyla bu tüketim kültürünü harıl harıl körükleyen sağ muhafazakâr iktidarın asla ve kat'a bir kabahati yok).

(Şu politikaların aynılarını sağ muhafazakâr olmayan bir iktidar uygulasaydı senelerdir cami önlerinde, Cuma çıkışlarında eylemler yapılıyor, yer gök birbirine katılıyor, "gâvur iktidar yüzünden Müslümanlar aç geziyor, fakirleşiyor" diye denmedik bırakılmazdı. Mevcut iktidarın seçmenlerinin 2010 öncesindeki ağızlarından hiç düşürmedikleri lafları çok net hatırladığım için bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum).

@sirrunu Videoya bayıldım kesinlikle katılıyor olsamda bu konuda sadece biz tüketicilerin değil yöneticilerin de bolca hatası var. Tabi bu hatalar halkımızın hatalarını haklı çıkarmadığı gerçeğini yine değiştirmiyor. Halk hakkını sormayı bilmediği sürece, bilinçsizce tükettiği sürece kullanılmaya devam edeceğiz ki bunun sol yada sağ görüşlü partiyle alakası da yok. Bugün sol bir parti de gelse benzer konularda olmasa da başka konularda hakkımız yenmeye devam edecek çünkü halk haklarının ve sorgulama gücünün farkında değil. Örneğin bugün benzin 6 küsür tl eğer bugün ticari amaçlı kullanılan araçların haricinde kişisel amaçlı kullanan kullanıcıların sadece %20'si 1 haftalığına bilinçli olarak kontak kapatma eylemi yapsa bile bu haksız fiyatları ister istemez düşürmek durumunda kalacaklar.
Bu arada videodan sonra Iphonedo'nun çektiği inceleme videosunu izledim. Ürün gerçekten muhteşem olmuş bir zamanlar fotoğrafcılıkla kişisel olarak ilgileniyordum ve o zamanlar bile timelapse çekimleri için hep bir slider alabilmeyi istemiştim ama o zamanlar araştırdığım o sliderlar bunun yanında ciddi anlamda oyuncak kalır.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Rocketman @Genç89 hocam ben zaten tek sorumlu biziz demiyorum.yukarıda bi arkadaş yazmış sokağa çıkalım gerekirse kaos çıksın gibi şeyler yazmış. bu çözüm mü Allah aşkına. hayır sen bişeyler için çabaladında sana köstek olan mı oldu? bu ülkede üretim konusunda eksiklerimiz olsa da daha çok savunma sanayisinde ciddi mesafeler katetmiş bi ülkeyiz. muhalifler sürekli eleştirmek yerine çözüm üretseler hükümetin açıklarını kapatsa bu ülke cidden gelişecekte, muhalefetin seviyesi hükümetin de seviyesini düşürüyor.

@sirrunu Bunu muhalefet iktidar tartışmasına çekmek istemiyorum. Ama Muhalefet aslında gerekli çözümleri söyledi onlarca kez aynı şeyleri söylemeleri kabak tadı versede başka ne yapabilir ki ? Tüm muhalefet partileri tek bir ağızdan "Üretim materyallerini elden çıkarmayın, eğer zarar ediyorsa bunun sebeplerini ortaya çıkarın ve önlemlerini ele alın. Hatta üretim materyallerini kısa dönemdeki zarara bakmazsızın arttırmaya çabalayın. Önemli olan kısa dönem değil uzun dönemdir" dedi. Dedi de kim dinledi ki ? Hala daha satılmaya ya da kiralanmaya devam ediyor. Bu üretim araçlarını çoğaltacak olan muhalefet partileri değildir ya ?

@JusTiMe
Aramızda kalsın ama; Biz dediğin, aslında "ONLAR" ız !...

Geri