@sirrunu
Evet, bir kez daha sorumlular yöneticiler değil, sıradan vatandaş.
Kesinlikle bu ülkede sağ muhafazakâr iktidar olmak gerek. Adeta büyülü bir pozisyon bu. Ne yaparsan yap, asla kabahat sende bulunmuyor.
Ülkenin ekonomisini kafa üstü çakıyorsun da millet hala "suç vatandaşta, sizde, bizde kardeşim" diye apoloji üretiyor.
Dünyada bir insanın olmak isteyeceği en mükemmel pozisyon bu sağ muhafazakâr iktidar.
Mesajınızı editleyin bence, "dış mihraklar" demeyi unutmuşsunuz. Kötü niyetle yaptığınızı sanmıyorum, insanız hepimiz, olur öyle ufak tefek eksiklikler.
(Yıllardır param olmasına rağmen bu tüketim kültürünün bir parçası olmadım. Fakat kabahatte tabii ki BENİM payım var. Ama ekonomi ve kültür politikalarıyla bu tüketim kültürünü harıl harıl körükleyen sağ muhafazakâr iktidarın asla ve kat'a bir kabahati yok).
(Şu politikaların aynılarını sağ muhafazakâr olmayan bir iktidar uygulasaydı senelerdir cami önlerinde, Cuma çıkışlarında eylemler yapılıyor, yer gök birbirine katılıyor, "gâvur iktidar yüzünden Müslümanlar aç geziyor, fakirleşiyor" diye denmedik bırakılmazdı. Mevcut iktidarın seçmenlerinin 2010 öncesindeki ağızlarından hiç düşürmedikleri lafları çok net hatırladığım için bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum).