Scudo Sports

Neden fixie?

@kudretozbay konu dışı olacak ama, çelik kadro ile 5.7 kg yi nasıl yakalamışlar acaba? o zaman aluminyum jant, gidon, sele borusu imal edildiğini sanmıyorum. hepsi çelik. benim 53 kadro tek başına 4 kg geliyor mesela. tamam, freni yok vitesi yok ama yine de çok hafif çelik için. sanırım 1 yarışı ancak çıkartabilecek bir kadro yapmışlar 1 mm etli borulardan. büyük de bir kadro, 60 var gibi.

Scudo
@kudretozbay konu dışı olacak ama, çelik kadro ile 5.7 kg yi nasıl yakalamışlar acaba? o zaman aluminyum jant, gidon, sele borusu imal edildiğini sanmıyorum. hepsi çelik. benim 53 kadro tek başına 4 kg geliyor mesela. tamam, freni yok vitesi yok ama yine de çok hafif çelik için. sanırım 1 yarışı ancak çıkartabilecek bir kadro yapmışlar 1 mm etli borulardan. büyük de bir kadro, 60 var gibi.
Alüminyum malzemeler 70 lerin başından beri mevcut. Columbus sl borulardan imal edilen bir celik kadro ve maşa 2600gr 2700gr civarında.Titanium mil kullanılmış olabilir.Benim bu standart pista bisikletim 7.9 kg di.

Dosyalar

• LRM_EXPORT_79050025276565_20190222_233801585.jpeg
    LRM_EXPORT_79050025276565_20190222_233801585.jpeg
    1,8 MB · Okunma: 42
Pazarlık edilmeli, fiyatlar biraz da fiktif artıyor. o kadar fiyatlanacak bisikletler değil bunlar. Bayiler indirim yapabiliyor. cappadocia steel modelini n11de indirimle 830 tlye almıştım bir kaç ay önce... Aynı sitede 1270 tlye de satılıyordu.

Özellikle 2. El Bottecchia fixielerden uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Bunlar 2 sene evvel Metro marketlerde 500 lira gibi komik rakamlara satıldı. Fixiecilik ile uzaktan yakından alakası olmayan birtakım fırsatçılar tarafından 2 gün içinde satın alındılar. Şimdi de 1500 lira gibi fahiş fiyatlarla ikinci el olarak satışa koyuluyorlar. Fixieye başlayacak olanlar uyanık olsun. Fatura görmeden almayın bu makineleri. Birileri 500 e aldıkları fixieleri, fixieden pek anlamayan yeni başlayan kimselere 1500 den itelemeye çalışıyor. Uyarıyorum. Görevimi yapıyorum. Alıp almamak size kalmış. Orası beni pek ilgilendirmez. Ben sadece durumdan haberdar etmiş olayım. Karar sizin.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
2. Elde kriterim bisikleti adamın kaça aldığı değil, kaça sattığı, bisikletin durumu ve satma hakkı olup olmadığıdır. Adam bedavaya da almış olabilir, hırsızlık malı olmadıkça beni ilgilendirmez.

Özellikle 2. El Bottecchia fixielerden uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Bunlar 2 sene evvel Metro marketlerde 500 lira gibi komik rakamlara satıldı. Fixiecilik ile uzaktan yakından alakası olmayan birtakım fırsatçılar tarafından 2 gün içinde satın alındılar. Şimdi de 1500 lira gibi fahiş fiyatlarla ikinci el olarak satışa koyuluyorlar. Fixieye başlayacak olanlar uyanık olsun. Fatura görmeden almayın bu makineleri. Birileri 500 e aldıkları fixieleri, fixieden pek anlamayan yeni başlayan kimselere 1500 den itelemeye çalışıyor. Uyarıyorum. Görevimi yapıyorum. Alıp almamak size kalmış. Orası beni pek ilgilendirmez. Ben sadece durumdan haberdar etmiş olayım. Karar sizin.
Sıkıntı 500 e aldığını 1.500 e satması/satmaya çalışması mı? Yoksa bu bisikletlerin o fiyata değer olmadığı mı? 500 tl gibi komik rakama satıldıysa 1.500 tl gibi fahiş bir fiyat talebi varsa, rayicinin 1.000 tl olabileceğini söyleyebilir miyiz?

Fixieler görsel olarak sade olmasının yanında mekaniksel olarak da basit olmasından dolayı çok cazip geliyor. Youtube'da özellikle (link) ve bu Manhattan içerisinde bisiklet binenlere hayran olmamak elde değil. adamlar nasıl manevra yapıyor. "hah şimdi çarpacaklar" diye sürekli yüreğim ağzıma geliyor. Bizim ülkeden milletin aradan çıkıp durmasından dolayı böyle bir algı oluyor galiba. Özellik bu New York'takiler posta vs gibi işlere de bakıyor galiba. Hatta öyle bir film vardı. Hatta bu New York elemanlarından bir tanesi bir ara fixie ile Avrupa turu yapıyordu.
Son zamandaki atağı ile gündeme gelen Bisan firmasının bu sene ki e-kataloğunda 3 adet fixie var, kadro boyu olarak kişiye özel yazıyor. Fiyatları uygun olursa toplamak yerine alanlar elbet çıkacaktır. Ocak ayı gibi fiyat konusunda açıklama yaparlar diye düşünüyorum. Umarım fiyatları çok üzmez. (link) sayfa 190'da başlıyor, 1. model bana daha hoş geldi diğerleri biraz daha agresif sürüşe yönelik gibi duruyor.

Dosyalar

• fixie.JPG
    fixie.JPG
    117,8 KB · Okunma: 37
Sıkıntı 500 e aldığını 1.500 e satması/satmaya çalışması mı? Yoksa bu bisikletlerin o fiyata değer olmadığı mı? 500 tl gibi komik rakama satıldıysa 1.500 tl gibi fahiş bir fiyat talebi varsa, rayicinin 1.000 tl olabileceğini söyleyebilir miyiz?

Bu bisikletlerin değeri nedir konusunda yorum yapmadım. 500 liraya alınmış bir bisikletin 1500 liradan satılması konusunda alıcıları uyarıyorum. Bu bisikletler o parayı eder ya da etmez o benim konum değil. İsteyen o fiyatlara alsın. Ama durumdan da haberdar olsun.
Fixieler görsel olarak sade olmasının yanında mekaniksel olarak da basit olmasından dolayı çok cazip geliyor. Youtube'da özellikle (link) ve bu Manhattan içerisinde bisiklet binenlere hayran olmamak elde değil. adamlar nasıl manevra yapıyor. "hah şimdi çarpacaklar" diye sürekli yüreğim ağzıma geliyor. Bizim ülkeden milletin aradan çıkıp durmasından dolayı böyle bir algı oluyor galiba. Özellik bu New York'takiler posta vs gibi işlere de bakıyor galiba. Hatta öyle bir film vardı. Hatta bu New York elemanlarından bir tanesi bir ara fixie ile Avrupa turu yapıyordu.
Son zamandaki atağı ile gündeme gelen Bisan firmasının bu sene ki e-kataloğunda 3 adet fixie var, kadro boyu olarak kişiye özel yazıyor. Fiyatları uygun olursa toplamak yerine alanlar elbet çıkacaktır. Ocak ayı gibi fiyat konusunda açıklama yaparlar diye düşünüyorum. Umarım fiyatları çok üzmez. (link) sayfa 190'da başlıyor, 1. model bana daha hoş geldi diğerleri biraz daha agresif sürüşe yönelik gibi duruyor.

Geçen yıldan itibaren Bisan'ın böyle bir projesi olduğundan haberdarım. Mavişehir'de bunları sergilediler. Sorun şurada ki kullandıkları çelik çok ağır. Ayrıca Allahını seven biri Bisan mühendislerine fixed gear bir bisiklette drop out nasıl olmalıdır bir öğretiversin. Ya da ücretsiz olarak bilen birilerine fixie nasıl olur diye bi danışsınlar diyorum. Yerli firma olduğu için olumsuz eleştiri yapmak istemiyorum. Fiyat olarak geçen sene bana 5 bin lira civarında bir rakam söylediler. Bu sene ne derler bilemiyorum.
2. Elde kriterim bisikleti adamın kaça aldığı değil, kaça sattığı, bisikletin durumu ve satma hakkı olup olmadığıdır. Adam bedavaya da almış olabilir, hırsızlık malı olmadıkça beni ilgilendirmez.

Bunun tartışmasını facebook üzerinden bir fixed gear grubunda uzun uzun yaptık. Tekrar aynı tartışmaya başka bir mecrada girmek istemiyorum.

Ben böyle bir alış satışı "ticaret etiği"ne uygun bulmuyorum. Biri bana 500 e aldığı bir malı 1500 e satsa bundan memnun olmazdım.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Kafalar karışmış :) Kontra pedal falan... :) Neyse ben girmeyeceğim o konulara.
Benim da var bir single speed/ fixie bisikletim. "Nasıl oluyor ikisi farklı şeyler" diyen olacaktır. Arka göbek "flip-flop" olduğu için lastiği söküp döndürüp takınca fixie, söküp tekrar takınca single speed oluyor. Yani göbeğin bir tarafında sabit dişli diğer tarafında bilyalı dişli var. (ekte örnek fotoğrafı var) Bir bisiklet iki tür. ;)

Fixie'ye bir kere çevirdim bir hafta kullandım ve dersimi aldım :) Çok zevkli ama bana bu yaştan sonra zor geldi :) Ben seviyorum onu. Zor mu zor (alışırsan seversen kolay), yokuş çıkar mı? Çıkar. Ama o da zor ama isteyen yapar. Dizler biter ama yaparsın. İzmir'de Kadifekale'ye single ile çıkmışlığım. Antrenman için birebir. 3 ay şehirde single binip Gökova Turu'na gidince rampalar düzleşmişti. :)

Hafif, sevimli, kolay, dertsiz, hızlı single speed bisikletimi seviyorum. Adı da var RedKid :)
Bir arkadaşım single speed için bir Temel fıkrasını değiştirip anlatmıştı.

Temel'i single speed kullanırken görenler sormuş;
-Temel millet bir sürü vitesi değiştire değiştire kullanıyor bisikleti sen hiç değiştirmeden tek dişlide gidiyorsun. Neden?
Temel cevap vermiş;
-Onlar benim bulduğum dişli oranını ve kadansı bulabilmek için değiştiriyorlar vitesi.

:)

Dosyalar

• 9680248111154.jpg
    9680248111154.jpg
    13,8 KB · Okunma: 56
  • redki3.jpg
    redki3.jpg
    452,2 KB · Okunma: 57
  • redkit.jpg
    redkit.jpg
    122,5 KB · Okunma: 58
  • redkid2.jpg
    redkid2.jpg
    256 KB · Okunma: 57
  • Schwinn_Madison_rear_flip-flip_hub.jpg
    Schwinn_Madison_rear_flip-flip_hub.jpg
    48,8 KB · Okunma: 52
  • Taranmış Belgeler.pdf
    385,1 KB · Okunma: 3
...Bir arkadaşım single speed için bir Temel fıkrasını değiştirip anlatmıştı.

Temel'i single speed kullanırken görenler sormuş;
-Temel millet bir sürü vitesi değiştire değiştire kullanıyor bisikleti sen hiç değiştirmeden tek dişlide gidiyorsun. Neden?
Temel cevap vermiş;
-Onlar benim bulduğum dişli oranını ve kadansı bulabilmek için değiştiriyorlar vitesi...
Nejat Uygur saz/gitar için aynı espriyi yapardı.

Çünkü epey cezbediciliği var diye düşünüyorum. Bugünlerde de epey ilgimi çekiyor ama biliyorum kolay bir iş değil.

Çünkü epey cezbediciliği var diye düşünüyorum. Bugünlerde de epey ilgimi çekiyor ama biliyorum kolay bir iş değil.
Fixie bir bağımlılık, kendine çağırır insanı, ama bir yakaladı mı kolay bırakmaz yakanızı

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bende de o cezbediciliği ve geçmişten gelen isteği uyanmış durumda. İşe normal bisikletimle gitsem çok yakın 600 metre falan, birde bazen çarşıya çıkıyorum kısa mesafeler için bir tane istiyorum. Tabi ki flip/ flop göbekli olursa tadından yenmez. Bende boy sıkıntısı var. 58 veya üzeri kadro yada eski bir bisiklet alt bütçelerde neredeyse yok. Bisan 3 tane model çıkarmıştı en azından (link) katalogda var diyor. sosyal medya ve mail üzerinden yazdım ama ses seda yok.
Başlıktaki soruya gelirsek, güzel, sade,oluşabilecek olumsuzluklar az ve ülkemizde çok olmasa da dünyadaki örneklerine bakarsak kişiye özel custom seçeneği bir hayli geniş.
bana fotoğraflardaki gibi büyük kadro lazım, pink bike gibi sitelerde 50-200£ (pound) arası var ama ülkemizdeki döviz kuru ile hiçte öyle 200 olmuyor.

Dosyalar

• 8.jpg
    8.jpg
    125 KB · Okunma: 52
  • anquihm_9e63e72713fe16b7604371747a484c9978dc313d.jpg
    anquihm_9e63e72713fe16b7604371747a484c9978dc313d.jpg
    459,2 KB · Okunma: 51
@MakRo Kendine ozel custom kadro yaptirmaktan baska care yok gibi gorunuyor. Kadro boyu standart disi hele turkiyede.. 58 kadro gormedim hic, max 56 gordum.. 49-54 cok yogun, 56 elle sayilir.. Ingiltere- almanyada vs yasasaydin is kolay :) boy ortalama daha uzun orasi, gomlek isi ile ugrastigimiz icin biliyoruz. Gomlekler dar ama o kadar uzunki, kendine uygun beden gomlek giydigimde alt tarafi etek gibi uzun kalir :) tam kufurluk durum var :D

@MakRo kadronun büyüğü sorun, ama küçüğü o kadar sorun değil. kadro boyundan çok, üst boru uzunluğu önemli. seleyi ve gidonu yükseltebiliyorsun, ama üst boru kısaysa ona bi çözüm yok. uzun boyun takmak istesen o da yönlendirme hissini bozuyor.

bende 1 adet alman exclusiv marka beyaz 57 var, rigida superchromix jantlı, geçen sene 400'e almıştım, yine 400'e veririm. ayrıca sahibindende ender de olsa büyük çelikleri satanlar çıkıyor.

(link)

bu mesela. 56 yazıyor ama kesinlikle 56'dan büyük.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Bende de o cezbediciliği ve geçmişten gelen isteği uyanmış durumda. İşe normal bisikletimle gitsem çok yakın 600 metre falan, birde bazen çarşıya çıkıyorum kısa mesafeler için bir tane istiyorum. Tabi ki flip/ flop göbekli olursa tadından yenmez. Bende boy sıkıntısı var. 58 veya üzeri kadro yada eski bir bisiklet alt bütçelerde neredeyse yok. Bisan 3 tane model çıkarmıştı en azından (link) katalogda var diyor. sosyal medya ve mail üzerinden yazdım ama ses seda yok.
Başlıktaki soruya gelirsek, güzel, sade,oluşabilecek olumsuzluklar az ve ülkemizde çok olmasa da dünyadaki örneklerine bakarsak kişiye özel custom seçeneği bir hayli geniş.
bana fotoğraflardaki gibi büyük kadro lazım, pink bike gibi sitelerde 50-200£ (pound) arası var ama ülkemizdeki döviz kuru ile hiçte öyle 200 olmuyor.

Malum sitede ilan numarası : 772061171

Seat 59cm top tube 57cm

Diğer ilanımda ayrıca single speed toplanmış bir klasik var. Fiyatlarda anlaşabiliriz.

Bisanin fixie modeli için bisana mail attim dönüş alamadım. Martı bisikletten de aynı şekilde dönüş alamadım.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Bisanin fixie modeli için bisana mail attim dönüş alamadım. Martı bisikletten de aynı şekilde dönüş alamadım.

Geçen yıl 5 bin lira gibi bir rakam telaffuz ettiler telefonda bana. 11 kiloluk bir çelik fixie için uçuk bir rakam. Zaten drop outları da track kadro drop outlarından değil. Bu seneki Bisan kataloğuna bakarsanız görürsünüz.

Ben bu sene Salcano Cappadocia Alloy modelini aldım. Bin km oldu bu ay itibariyle... Tank gibi makine. Tavsiye ederim. İkinci elleri 900 liraya satılıyor Sahibinden'de.

Geçen yıl 5 bin lira gibi bir rakam telaffuz ettiler telefonda bana. 11 kiloluk bir çelik fixie için uçuk bir rakam. Zaten drop outları da track kadro drop outlarından değil. Bu seneki Bisan kataloğuna bakarsanız görürsünüz.

Ben bu sene Salcano Cappadocia Alloy modelini aldım. Bin km oldu bu ay itibariyle... Tank gibi makine. Tavsiye ederim. İkinci elleri 900 liraya satılıyor Sahibinden'de.
5 bin bence de yüksekmiş. Vermem o parayı salcanoyu araştırayım. Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Merhaba fixie hk. bir şey merak ediyorum acaba bu flip flop fixie göbekli bisikletlerde arka jantı çevirme adabı nasıl oluyor. Yani kullanıcı tur esnasında dik inişli uzunca bir yola geldi hemen jantı single speed dişisine alayım mı diyor? Yoksa jant çevirme işi "bir dönem single kullandım, birazda fixie kullanayım, jantı çevireyim", şeklinde mi oluyor? Ve jant çevirdikten sonra lastik yönü ters olmuyor mu, jant çevirince lastik de mi ters çevriliyor. Yoksa yönsüz lastik mi kullanılıyor?

Fixie hiç kullanmadım görmedim ve merak ediyorum, ilgim var. Hatta liseyi bitirdikten sonra yürütme maliyeti ve az bakım gerektirmesi sebebiyle fixie ye geçme fikrim de var.

• Beğen
Tepkiler: can^ ve Cemal Ç.
Geri