Scudo Sports

Neden fixie?

Scudo
SELAMÜN Aleyküm canlar vermiş olduğunuz derin bilgiler için emeği geçen ve bilgilerini paylaşan herkes sağolsun varolsun.

Fixie hakkında en ufak bir malumatim yokmuş ki, bayağı aydınlattiniz, neden fixie sorusuna gelirsek daha çok EMEK daha çok ALINTERİ güreş sporunun KARAKUCAGİ , ya canlar ha bu yazdıklarımdan da cevap alamadiysaniz siz anlatın ben birşeyler öğreneceğim, dersler verilmez alınır diyen cinslerdenum?

Fiksiye bisletleri ile sadelik yakalandığı için olsa gerek bi deliğanlılar kask neyim de takınmamışlar. Valla büyük rahatlık. Kadrolarda cevşen gömülü üretiliyor ellaaam.
Haklısın hocam, ama kask takmama hususunda verirse kendine zarar verir umrumda değil, videoyu soluksuz izledim sırf bisiklet ile yaptıkları değil, çekim teknikleri ve çekim yaptıkları mekanlar çok güzel ..

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Şu video her şeyiyle en sevdiğim bisiklet videolarından biri ...

Bu videoyu izleyince kullandığım 20 vites tiagrayı, 14 vitesli Volvo Trucklara benzettim.Bu fixieleri de koltukları,camları ,yalıtıcıları, her türlü konfor ekipmanı sökülmüş safkan yarış otolarına benzettim.:ssrtcbya:

@hamlet2006
@Gökay Akçay
Tekrar tekrar izledim defalarca, gerçekten çekimler, kurgu, sürüş hepsi çok güzel. Skidler, geri sürüşler, taban freni, tek tekerler, koşarken bisiklete tırmanma her şey var. Hele o bisikleti çitin üzerinden atıp araziye çıktıkları an, “offff” diyorsun. İlk şarkı da çok güzel. Gerçekten harika bir video olmuş.

@Anonim
İçimde öyle bir his uyandı ki sanki biz yol bisikletçileri jant setleri, aktarıcılar, şunlar bunlar ,oyuncaklar, janjanlar derken işin özünü kaçırıyormuşuz ,fixieciler ise bisikletin felsefesini daha iyi kavramış gibi hissettim.

@Anonim
İçimde öyle bir his uyandı ki sanki biz yol bisikletçileri jant setleri, aktarıcılar şunlar bunlar ,oyuncaklar, janjanlar derken işin özünü kaçırıyormuşuz ,fixieciler ise bisikletin felsefesini daha iyi kavramış gibi hissettim.
Eskiden bir bisiklete ulaşmak mesele idi. Her mesele olmaktan çıkan meta gibi, suyunu çıkarmak için insanlara gün doğdu. Bir pinokyo için 1 yıl bekledim. Katlanabilen fiksi bahsettiğim.

@Mehmet Metin Levent
Pinokyolar fixie sınıfında mı; kontra frenli single speed mi tam olarak hangi kategoride?(Daha doğrusu hangi gruba daha çok benziyor)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Anonim
İçimde öyle bir his uyandı ki sanki biz yol bisikletçileri jant setleri, aktarıcılar, şunlar bunlar ,oyuncaklar, janjanlar derken işin özünü kaçırıyormuşuz ,fixieciler ise bisikletin felsefesini daha iyi kavramış gibi hissettim.
İlk kullandığımda aynı hisleri yaşamıştım. Ama onlar da biraz abartıyorlar olayı sanki. Ne bileyim skid falan iyi de ön freni sökmem ben :)

İlk kullandığımda aynı hisleri yaşamıştım. Ama onlar da biraz abartıyorlar olayı sanki. Ne bileyim skid falan iyi de ön freni sökmem ben :)
Tatlı reklamına sıfır beden hatun çıkarıp 50 saniyede yarim tepsi baklava yediriyorlar ya kıza, bu reklam da onun gibi. Gerçek hayatta sıfır beden 25 gramdan fazla baklava yemez o da 5 ayda bir. Ön freni çıkarmam ben de. Film çekmeyeceğiz sonuçta.

Tek vites ve arka QR mıydı? Duruyor mu? Fotoğrafı var mı? Gerçekten nasıl oluyor merak ettim. Arka tekerlek QR fixie olsa süper bir olay olur. 15li anahtar taşımaya gerek kalmaz.
Nah qr demek istediydim. Nerdee o zaman qr. Sene 1983. Daha tv de renkli yayın başlamamış ne qr i:)

@kudretozbay

Kudret bey, Dediğiniz şeylere büyük oranda katılıyorum, detayı aşağıya yazdım, ancak benim merak ettiğim sizin olaya nasıl baktığınız? Seviyor musunuz fixie kullanmayı ve eğer seviyorsanız en çok hangi nedenden ötürü?

1.Fixed gear kilitli pedal olmadan kullanılmaz. Kullanılırsa sonu hastanede bitebilir.

Katılıyorum, pedal kaydıktan sonra tekrar gelip ayağa çarparsa fena olur.

2.Bisikleti yavaşlatmak için skid (arka jantı kitleme), pedala ters yönde yavaş yavaş yük uygulama ve son olarak bmx ci arkadaşlarımızın da çokça yaptığı arka tekere ayak koyma gibi yöntemler uygulanilir.

Ben bazen ön fren de kullanıyorum:)

3.Her kadrodan fixie bisiklet olur fakat fixie gibi olmaz Virajlarda pedalın yere çarpmamasi için kadro geometrileri ona göre ayarlanır.

Aynı fikirdeyim, Pedal kolunun da normalden kısa seçilmesinde fayda var.

4.Fixed gear bisikletler en az güç kaybının yaşandığı bisikletlerdir.

Aynı fikirdeyim. Ama kişi için değil bisiklet için. Aktarmada güç kaybı yaratacak pek bir şey yok. Kişi için bakılır ise, sürekli pedal çevrilen sabit vitese göre tek veya çok vitesli bisikletlerdeki dinlenme imkanı epey fark ediyor.

5.Sprintte en atik bisiklet türüdür.

Vitesli bisiklet ile kadans yükseltip daha çabuk hızlanılabileceğini düşünüyorum, ama elimde veri ve deney yok tabi.

6.Sürekli aynı şartların olduğu etaplarda (sabit eğim) yol bisikletlerinden daha iyi ortalama elde edilir.

Eğer dişli oranı aynıysa evet, ancak genelde fixie oranları yol bisikletinden düşük oluyor. Genel oranlara bakarsak yol bisikletindeki 53-11 yada 50-12 ile genelde fixielerde kullanılan 44-16 ve 46-16 baş edemez.

7.Fixed gear sanılanın aksine çok ucuz değildir.Dandik malzemeler kullanıldığında arka jant göbeği, aynakol göbeği ve lockring aşınır.

İki üç ay önce 830 liraya sıfır fixie aldım. İki sene hergün kullanıp sonra çöpe atsam günlüğü bir liradan biraz fazlaya gelir. Ama kastettiğiniz track bike denilen pist bisikletleriyse haklısınız.

8.Fixed kullanmak dizlerin canını okur. Lakin yol bisikletinizin yanında güç antremanlarınız için kullanmanız yarar sağlıcaktır.

Dişli oranı da önemli bence. Yol bisikletinin yanına düşük oranlı bir fixie kadansı da iyileştirebilir. Benim pedal çevirişim daha yumuşak hale geldi örneğin.

9.Fixie öyle takım elbiseyle veya çok şık bir şekilde kullanılacak bisiklet değildir 5-10 km sonunda kan ter içinde kalırsınız.

Katılıyorum. Bu efsane nereden doğmuş bilemiyorum, takım elbiseyle kullanım için çok kısa mesafe ve eğimsiz yerlerde sürülmüyorsa elektrikli dışında hiçbir bisikletin uygun olmadığını düşünüyorum.

10.Sürekli kullanmak saçmalıktır.

Bunu anlamadım. Sürekli derken dağda bayırda da fixie kullanmayı kastediyorsanız haklı olabilirsiniz. Fixie asfalt ve görece eğimsiz yerler için tercih edilebilecek bir bisiklet.

Fixed gear bisikletlerin değişik bir eğlence yapısı mevcut,bu tarafını seviyorum.

4.Aslinda sürekli pedal çevirmek yorucu birsey değil, bisiklet ile aynı tempoda sürmeye başladığınızda yol bisikleti den daha az yorulduğunuzu farkediceksiniz.Tabi karşınıza iniş veya tırmanış çıkmadığı taktirde :)

5.Velodrome da yapılan kierin ve sprint türevleri yarışlarda hep pist bisikleti yani fixie kullanılmaktadır.Bu done sizin için yeterli olucaktır sanırım.

6.Kastettiğim karşılaştırma zaten aynı dişli oranları mevcutken.

7.Her bisikletin ucuzu pahalısı mevcuttur lakin fixiede ucuz malzeme tehlike yaratabilir.

8.Fren kullanıyorsanız dediğiniz doğru lakin fren kullanmazsanız durma işlemleri için dizlere felaket bir yük binicektir.

10.Tek bisiklet olarak bütün heryere fixie ile gitmek saçmalıktır.

5.Velodrome da yapılan kierin ve sprint türevleri yarışlarda hep pist bisikleti yani fixie kullanılmaktadır.Bu done sizin için yeterli olucaktır sanırım.

1 saat ve üstü time triallerde freewheel kullanan da oluyor. bacakları arada bi dinlendirmek için. Merckx'in uzun süre kırılamayan 1 saat rekoruna çalıştığı görüntülerde pistin iç tarafına plastik hız kesiciler konduğunu görmüştüm.

1 saat ve üstü time triallerde freewheel kullanan da oluyor. bacakları arada bi dinlendirmek için. Merckx'in uzun süre kırılamayan 1 saat rekoruna çalıştığı görüntülerde pistin iç tarafına plastik hız kesiciler konduğunu görmüştüm.
Merckx açık havada colnago amcamızın yaptığı 5.7 kg küsür ağırlıklı bir çelik pista ile rekoru kırmıştı.Lakin ben bir saat rekorlarından bahsetmemistim, benim bahsettiğim şey sprint odaklı yarışlar. Bir saat rekorlarının da büyükçe bölümü pista yani fixedgear ile kırılmıştır.

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
Bisikletforum'da fixed gear konuları açıldıkça Salcano Cappadocia Alloy modelinin fiyatları artıyor. ????? 2 ay içinde en ucuzu 1071 lira idi şimdi 1350 lira. Siz yazdıkça piyasası kızışıyor. ?????
Bir de Sahibinden'de son yılların ikinci el fixie satış patlaması yaşanıyor. 3 yıldır ben bu kadar ikinci el fixie görmedim o mecralarda. Kaçırmayın derim.
2020'de fixed gear ile 300+ deneyeceğim. Bir de 4 günde 1200 km.lik bir uzun tur planım var.
Fixed gear ile her şey yapılır. Tabii yapabilirsen.

Pazarlık edilmeli, fiyatlar biraz da fiktif artıyor. o kadar fiyatlanacak bisikletler değil bunlar. Bayiler indirim yapabiliyor. cappadocia steel modelini n11de indirimle 830 tlye almıştım bir kaç ay önce... Aynı sitede 1270 tlye de satılıyordu.

Geri