Scudo Sports

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

Scudo
@barış barış 2 olur mu hiç ? Bir şehir bisikleti haftasonu gezintileri için, spor amaçlı bir yol bisikleti, uzun turlar için bir tur, patikalar için dağ, inişler için downhill, yaz tatillerim için fatbike... aaa birde işe gidip gelmek için katlanıra hayır demem :)

Herkese merhabalar ben ve 2 arkadaşımda uzun incelemeler sonucu
2 adet kronxc150v
1 adet kronxc500hd aldik
Niye aldik peki
Genelde şehir ici kullanicak olsakta ara sira daga ve toprak parkur bisikelt yoluna giricez bu bir etken diger etken bisiklerle beraber yaza doğru lastik değişimi yapip tamamen tur bisikleti havasinda kullanabilcez . tabi ağırlık bir hibrit kadar olmaz orasini göze aldik.
Diger etkende mtb ler daha yakışıklı[emoji5]
Bu arada bisikletler bugun geldi.
Biz2016model diye aldik ama uzerinde her hagi bir model ibaresi yok bunu nasil anlayabiliriz.

LG-D610TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@RifatErdem bisikletin parçaları ya da tipinden, rengi falan 2016 model mi değil mi anlaşılır aslında

Baya bir netten baktim[emoji5][emoji5]ama burayada atayım hatta belki bilen cikar
Bunlar 150 ler
8c36459b2ed1c3ae0d0fb89060486218.jpg

Buda benim 500
Benimki 2015 diye bilerek aldim onda sıkıntı yok
b2e4d03d7123857cf4c2d07b7ca48afe.jpg

@barış barış
150 olanlar 29er 18 kadro
500 olan 27.5 18 kadro

@mariokaldato Bisiklet hediye olarak alınır :D Aahahaha abim nazarlardan belalardan saklasın pedalına taş değmesin inşAllah :)

Şu an Şehir/tur ve mtb bisikletimde var işin aslı eğer düz yolda 50-60-70 km hızlara erişmek ve yarışlara katılmak isteniyorsa direkt yol bisikleti ama amaç o değilse değilse iyi bir mtb ile tur ve şehir içinde ulaşım çok rahat sağlanır.

Yollarımız malum çok bozuk.
Yağmurlu havada daha iyi yol tutuyor
Frenleri yol bisikletlerine göre daha iyi
Yanımda yedek iç lastik taşıtmıyor
Günlük kıyafet ile binilebiliyor

Fakat hızın tadını çıkarmak için bir adet yol bisikleti alacağım.

Bende aslında bu güne kadar dağ bisikletini yolda kullanıyor dum ama yol bisikletini geçince anladım ki dağ bisikleti kesinlikle çok hantal yavaş ve insanı yoruyor ama yol bisikletine bindiğiniz zaman olay değişiyor
2-3 pedalda dağ bisikletinin azami hızına varıyorsunuz ve bisikletin gidonunu alttan tutuyorsun 2 kat oluyorsun ama çok daha hızlı gidiyorsunuz rüzgar kulaklarınızda çınlıyor ve insanın içinde adrenalin patlaması oluyor hız göstergesine bir bakıyorsunuz
40 50 ile gidiyorsunuz bu hissi anlatmak zor ama ben biraz açıklamaya çalıştım yani konunun özeti şu yolda kullanmak için bir bisiklet almak istiyorsanız kesinlikle yol bisikleti alın parasına değer.

Direk başlığa yanıt olarak ;

Çünkü şehirde dağdakinden çok daha fazla ayı ve bilimum ehlileşmemiş hayvan var.

Birçok kişi şehirde yollar bozuk diye tercih ediyor bende dağ bisikleti tercih edeceğim şehir bisikletine göre biraz fazla yorar ama daha sağlam dağ bisikleti

Aldığım da daha çocuktum , bilinçli bir şekilde almadım ama şimdi iyiki cift amortisorlu mtbm var diyorum . Niye derseniz 220 tl ye aldım pedallara yuklendigimde ivlenmesi cok güzel 200-300 metrede 40-50 km hıza ulaşabiliyorum ayrıca zorlarsam 50 yapabiliyor (belki daha da üstü) . Çukurlara rahatça giriyorum ve kaldırımlara ön tekeri kaldırıp çıkması çok rahat oluyor . 8 . viteste hiç yormuyor .

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
Bisiklette aslolan ne istediğinizdir. Bence bütçenize uyan ve içinize sinen ne ise ona binin. Dağ bisikletinin tercih edilebilir yanları: parçaları şehir ve yola göre daha uygun, istediğin yere gir çık atla, çukurdan, mazgaldan geç, kaldırımdan atla bana mısın demez. Lastik kalınlığından ötürü yolu daha iyi tutuyor firen mesafesi daha tesirli. Benim gördüğüm max. hız:73,5 km/sa. turlardaki ortalama hızım 23-25 km/sa. Tabi bu tur bisikletli arkadaşlarla aynı. Bisiklet ağırlığından ötürü biraz daha fazla yorulursunuz. Yeterli kondisyon sağlandığında ve hız tutkunu da değilseniz oldukça işinize yarayacaktır. Keşke bütçem olsa da hem yol hem tur hem dağ bisikletim olsa :huhuu:

• Beğen
Tepkiler: aziz otkur
Geri