Geçen seneye kadar bende de düz tekerli MTB vardı. Geçen sene işlerim uygun gidince, elden çıkartıp Carraro 022 Yol ve Mosso Marine S21 katlanır aldım.
MTB'yi elden çıkartmadan önce MTB ile Barbaros Bulvarı çıkışında Yol Bisikletini geçmiştim.
Geçende de Mosso ile Unkapanı çıkışında 3 kişilik yol grubunu geçtim.
Bence siz altınızdaki bisiklete güvenip kendinizden bu kadar emin olmayın.
"Geçmek" kelimesi aslında saçma. İzaafi bir kelime.
Şöyle bir örnek vereyim.
Geçenlerde 55km lik bir tur attım. Kadıköyden çıktım, altunizade - Beylerbeyi - çengelköy - Beykoz sonra dönüşte kavacık tırmanıp ordan Çavuşbaşı üzerinden hekimbaşı, Ümraniye, çamlıca ve göztepe olarak bitirdiğim tur sırasında, Çavuşbaşı civarında çok ama çok uzun bir tırmanışa girdiğim esnada, durup dinlenmek ile devam etmek arasında kaldığım bir sırada oralı bir genç market bisikleti ile geldi yanımdan geçti ve biraz sonra bir sokağa saptı gitti.
MARKET BİSİKLETLİ GENÇ 2.000 DOLARLIK ENDUROYA BİNEN BİSİKLETÇİYİ GEÇTİ.
mi oldu yani şimdi 😂😂😂
Ben gelmişim 45 km in çık in çık in çık, uzun rampaya yaslanmışım rampa bitene kadar durmayalım da sakata gelmeden evimize gidelim derdindeyim. Yanımdan geçen herhangi bir bisikletli "vay beni geçiyor eyvaaaaah" deyip asılmak zorunda mıyım? Ya da mıydım? Tabi ki hayır.
Bazen bisikletle birisini gözünüze kestirip yanından yakalayıp geçersiniz ama o kişinin umurunda dahi olmayabilirsiniz. O yüzden diyorum "geçmek" kelimesi anlamsız.
Bir şartla,
Derseniz ki gel arkadaş a noktasından b noktasına yarış yapıyoruz 1.2.3. Başla. O zaman iş değişir.
Neden mi?
1- yolda giderken birisi ile yanyana gelir basarsın adamı geçersin adam der ben yarışmadım hayrola.
2- aynı adam Bi hallenir ama ümidi yoktur, baktı ki biraz bassa koparacak basar der ki geçtim. Bu sefer diğeri ben yarışmadım ki diyebilir.
Bence bu tür onu geçtim bunu geçtim ya da o geçti bu geçti gibi konular gerçekten yarış konu ediliyorsa yapılmalı.
Bir de şu var tabi, geçen başıma gelen olay, yol bisikleti ile giderken benden yaşça büyük bir abi geçti yanımdan ve adamı yakalayamadım. Geçmek değil, yetişemedim bile.
Bu ve benzeri beyanlara inanırım çünkü adam muhtemelen benim onu kovaladığımın bile farkında değil. Yarışmasına bile gerek yok çünkü normal temposuna bile yetişemedim. Daha ne olsun 😁😁😁