Scudo Sports

Neden basıkçılarla dalga geçiyoruz?

Scudo
Bence bu sosyal bir olay insanların kendilerini bir topluluğa ait hissetme isteği

zengin veya şanslı değilim çoğu kimse evinde otururken ben bisikletimi almak için fazla mesai yaptım cebimde 5 veya 6 bin tl lik telefon yok lg g3 ile devam ediyorum yoluma 300 tl veya kazandığımı ortamalrda çar çur etmiyorum o yüzden tercih meselesi diyorum bu bebeler büyüdüğünde altlarında kuş serisi araç (!) lar olacak parasızlıktan veya şansızlıkdan olacağını zannetmiyorum her şey senin verdiğin çabaya bağlı

An itibari ile işsizim. Çobanlığa başladım. Artık bol bol forumda gezinirim.:)

Ne diyorum ben ya kusura bakmayın. Basıkçılar ilginç insanlar. İşsizlikten hep bunlar

• Beğen
Tepkiler: Hibrit insan
Yaşadığım ilçede de böyle bir güruh var(iskenderun). Genel olarak 17-18i geçmiyor yaşları. Konu sahibinin de bir kısımda belirttiği gibi "parası olup da apaçilik yapanlar" kategorisine giriyorlar. Taktıkları gereksiz şeylerden ötürü 25 kilo olmuş bisiklet, kıçı nerdeyse arka lastiğe sürtecek ve o durumda yokuş tırmanmaya çalışıyorlar. Görünce uyardım birçok kez, dizlerine yazık dedim ama anlayıştan uzaklar genelde. Ki zaten aklı birazcık başında olan birisi bilgi çağında yaşarken bu tarz hareketler yapmaz. Bunların bir tık üstü 150cc çin malı motorsiklet tayfası, iki tık üstü uçan teneke şahin tayfası. Çok da şey yapmamak lazım.

Bisikleti amacı dışında kullanıyorlar.İzmir kadifekale'de ki örnekleri bu bisikletin boyası için 100 tl, kaynakçı için 40 50 tl harcıyorlar yani fakir oldukları için bisikleti böyle kullanmıyorlar, güzel gözüktüğünü düşündükleri için. Bunlar zevk meselesi öyle mutlularsa bırakın, dalga geçmenin manası yok, benim üzüldüğüm nokta, o bisikletlere verdikleri maddi manevi emekleri adam akıllı bir bisiklete verseler gerçekten bisikletçi olurlar.

Karaman daki modifiye mobilet kullananlarla ilgili bir belgesel var youtube da. Benzer bir olgu sanırım.

Basık bisikletçilerin 2. seviyesi plakasız basık motordur. Kurallara ve topluma aykırılık genelinde var. Benim tespitim bunun temelinde gelir seviyesinin dşük olması ve sosyal adaletsizlik düşüncesi yatıyor. Sol şeridi kapatıp Subaru'ya selektör yapan Şahinciler de bu gruba giriyor. Parayı bulsalar %90'ı emin olun üst segmente geçmek ister.

@Alp Tigin Tengrikut
Hocam öyle olanlarıda var ama geneli güzel gözüktüğünü düşündüğü için yapıyor. hatırlatırım şahine m5 motoru takan çocuk. Zaten bunlar basık motor ya da basık arabaya özendikleri için yapıyorlar, belirli bir yaştan sonra bisikleti bırakıp motor, ondan sonra arabaya geçiyorlar. Zaten maddi yetersizlikleri olsa bisikleti ilk halinde bırakırlar, basmak için para harcamazlar.

Cahilliğimi bağışlayın. Sorması ayıp olmazsa "basık bisiklet" ne demek? Market bisikleti mi? Niye basık demişler?

• Beğen
@gezgin gezer
Arka süspansiyonlu ucuz bisikletler varya çocukların kullandığı, onların arka süspansiyonunu çıkartıp arka tarafını yere basıyorlar bunun için basık oluyor.
Bildiğim kadarı ile yabancı bir ülkede, bu basık bisiklet işini çok iyi parçalar ile, sürmek için değil süs olsun diye yapıyorlar mavic jantlar, sram setler tabi bunu görüntü için yapıyorlar lastikte takmıyorlar. Oda ayrı bir fantazi.

Dosyalar

• Screenshot_2019-02-24-14-37-49.png
    Screenshot_2019-02-24-14-37-49.png
    599,9 KB · Okunma: 59
Ordu'da bu şekilde ön tekerleği daha küçük tekerlekle değiştirip öyle sürüyorlar. Baya da yaygınlaşmış durumda. Sanırım yine aynı duyguyla yapıyolar. İlgi çekmek ve kendilerinde özgün olmak. Keşke yine sürseler ama tehlikeden uzak değişimler yapsalar.

Dosyalar

• images.jpeg
    images.jpeg
    59,1 KB · Okunma: 70
  • Beğen
@ilker.prime
Uc tik ustu bmw mazda audiye buyuk jant takip arabayi basik pavyona cevirenler. 4 tik ustu lamborghini porche alip sokakta yavas yavas gezerek aragaz yapan cocuklara ornek oldugunu dusunenler. Bir tik ustu(Tr'de var mi bilmem) amerikadaki gangsta zenci kesim gibi bastan asagi kolyeli arabalarina envai cesit aksesuar takmis bazen arabanin icinden aslan bazen cephane cikan tipler. Bazilari da var arabasini escaladesini zumrutle kaplatip arka kapaga dugun salonlarindaki buyuklukte pembe hoparlor doseyip muzik calarlar. Tabi ayni seviyede ulkesine gore degisir. Latin ulkeleri uyustyrucu temali cephane temali apacilik yapar. Araplar col temali aslanli kaplanli gorgusuzluk boyutuna cikar yetmezmis gibi altin kaplatirlar falan. İsin temelinde aslinda bir cesit gorgusuzluk de var bence. Zenginde varlik gorgusuzlugu fakirde yokluk gorgusuzlugu

Geri