Scudo Sports

Neden basıkçılarla dalga geçiyoruz?

@Raptor8 İşte Aydın'da çok tehlikeli şekilde sürdüklerini kastettiğim bunlardı. Videoda 1,26 sanırım. O süspansiyon demiri o kadar çok çıkmış ki göğsüne saplanacak diye izlerken içim gidiyor. 11 numara arkasından bayır aşağı drift yapa yapa gidiyor. Mazaallah 11 numara ani fren yapsa ve çarpsa gerek sürüş tarzı gerek bisikletin yeni basıq geometrisi nedeniyle o demir direk göğsünde.
Çok iyi organize oluyorlar ve her şeyini kendileri söküp takıyorlar gerçekten ama uyuşturucu ve fakirlik konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Yarısının ailesi epey zengin fakir olanlar da var uyuşturucu kullanan da. Uyuşturucu kullananlar 16-18 yaşları arasındalar. Mimar Sinan'da komşumun oğlu benim bisiklet sürdüğümü görmüş ve o münasebetle bunların içine karışıp bakmıştım zamanında. Varlıktan ya da yokluktan değil. Bazılarının ailesi kendileriyle hiç ilgilenmiyor. Sürekli işte seyahatte ya da kendi hayatını yaşıyorlar. Oğullarına ilgileri yok. Çocukların bir kısmının okumakta gözü yok. Belli bir amacı yok. Bazıları çok rahat nasıl olsa özel okullar var, ailemin parasıyla yaşarım vs diyor. Kalan kesim de muallakta ayak uyduruyor. Herhangi bir düşünce yapısına sahip değiller. Yarışlardan turlardan bahsettiğimde hiç biri yanaşmıyor. Gelecek ile igili birşeyden konuşmaya bakıyorum yine aynı. Herhangi bir konu giriyorum hiç fikirleri yok. Araba konusuna gireyim en azından bu konu hakkında birşeyler konuşurlar. Şahin basmanın modası geçti diyen var.:(
Diğer yandan bu grup dışında komşularum arasında bu gruptakilerle yaşıt tanıdıklarım var. Uzun turlara yarışlara katılan sosyal hayat için belli amaçlar edinip planlar yapmış derslerine çalışan çocuklar. İkisi de çocuk. Birisi daha vizyonlu. Diğeri serseri olma yolunda ilerliyor. Çocuklar gerçekten çevresiyle alakalı yönelimde bulunuyorlar. Ailesinin eğitimi çocuğa davranış tarzı yaşam şekli çocuğu etkiliyor.

Scudo
O
@Emre Yönlüer
Guzel bi noktaya degindin dostum. Her turlu tuhafliga ragmen yol aliyorlar ben sahidim o halde" _ bu yollara mtb şart haci yeah " ve " _ yol bisikletsiz yapamam" cilarin tüm tezleri çürümüş oluyor ehehe :D

@mariokaldatoBen yolu hiçbir zaman bahane olarak sunmadım. Dağ bisikletini seviyorum [emoji16] Her yola geliyor [emoji57]

Cemal Ç.

@Haluk Eke sana sevdanın yolları bana kurşunlar tadında olunca pek hoş olmuyor. Ne güzel şirin tatlı serserilikler ,yaramazlıklar diye hafife almamaliyiz. Neden bu gencler hayat kurup kendi halinde spor yapmasınlar? Yalan bir amerikan tarzı isyan ve rüyası peşinde heder olsunlar. Varsın profesyonel bisikletci olmasınlar. Siz kurulu bir aile ve iş düzeni sahip olup niye bu gençler için farklı güzellemeler yapıyorsunuz? Saygılar.

@Knight Rider fotoğraftaki mtb bazılarına hiç gitmez gibi gelir dışarıdan ama siz onun üstünde kendini geliştirmişseniz yarış bisikletini geçtim araba bile kovalarsınız özellikle kalkışlarda . Bunu niye dedim 13 yaşında aldığım bu tip bir mtb ye biniyorum yaşım 19 oldu . Lambaların kalkışında az mı araba bağırttım az mı makas attım arabalara

@Anıl Erdoğan araştırmayan bir gençlik bu konu için farklı başlık şart

Dışarıdan bu çocuklara gençlere tavsiye vermeyi tercih etmem çünkü bana sen kimsin gözüyle bakarlar dinlemezler . Oturduğum yerde bu tip çocuklar / gençler varsa önce tanışıp belli bir ara kurmayı beklerim . Dikkat çekmek için bisikleti gözlerinin önünde tamir eder / parlatırım. İstemeyerek yanıma bunu fırsat bilerek anlatmaya başlarım . Ben sizin yaşında iken aldım şuralara gittim şu kadar mesafe kat ettim . Bisikletle gezmenin tadından bahsederim . Asıl olaya geleyim , anlatmak falan bir yere kadar önemli olan örnek olmak o çocukların / gençlerin gözleri önünde hızlanma şovu yaparım , keskin dönüşler ani fren yapmalar falan aklınıza çocukları etkileyebilecek ne gelirse artık . Bu taktikten etkilenmeyecek çocuk tanımıyorum . O çocuklara parça önerisi yapacağınız zaman tourneyden daha iyisini ve pahalı söyleyip çocukların kalbine indirmeyin . ( İstisnalar hariç ) Kendinize iyi bakın .

@Mustafa Zeybek abi vallaha güzel bir yazı yazmışsın ben altımda dandik bir mtb varken yakinimda güzle bir biachi si olan bir adam vardı gailba şehir bisikletiydi ben onu ne zaman görsem ona selam verirdim ve oda inatla bana selam vermezdi(beni hiç takmazdı) neyse sonra bisikletimi deyiştirdim ve bir yol bisikleti aldım ve yolda ilerlerken o adamı yine gördüm ve bu defa selam verip yanıma geldi ve yuzsus yuzsus dediki"oo dostum biskleti deyiştirmişsin hayırlı olsun" sonra bende hiç yüzüne bakmadan yanindan geçip gittim o olaydan sonra gördüğüm her bisikletçiye selam veririm kisa kesmek gerekirse busiklet kardesliktir kimin nasıl bisikleti olursa olsun yüksek veya düşük versiyon dalga geçmek veya umursamamak çok yanlış bir sey ben bizzat yaşadım yani siz siz olun hiç bir bisikletciyi kucumsemeyin:)

Dandik dediğim bisiklet buydu:
unnamed.jpg

Ben kendimi anlatamadığımı düşünüyorum. Bisikletiyle ve ya fantezileriyle dalga geçmiyorum. Aksine doğrusunu, bu gibi çabalarla boşa vakit geçirmemelerini söylüyorum. Aman neyse ne işte [emoji57]

Cemal Ç.

Basik bisikleti mahalle cocuklari yapiyordu demek ki varmis. Tasvip etmedigim bir sey

Az önce ben ne izledim.

2JLkZd.jpg

@msandikci (link) bak burda sürüsüne bereket gözlerinin pası silinir

Geri