Bende konuya farklı bir bakış açısı getireyim ozaman.
Kesinlikle küçümseme vs için yazmıyorum. Zaten karakterimde insanları küçümseme olmayan bir tipimdir.
6-7 ay önce bizim mahalledeki ufak bir bisikletçi var. Tahmin ettiğiniz gibi profesyonel bir yer değil. Yanında market var, marketten meyve alırken 2 arkadaşların konuşmalarına şahit oluyorum.Çocuklara rio ve tokyo diyecem isimlerini bilmiyorum ( lacasadelpapali bitirmişlere gelsin

)
Rio-olum bak bunu alalım çift amartisörlü hem daha rahat basarız (çift amartisörlü çelik market bisikletlerinden)
tokyo- ama diğeri daha temiz duruyor ve sanki daha hafif ( bianchi sped4000 alu kadrolu yine market bisiketi)
Rİo- tamam ya olum işte agır olan daha sağlam daha iyidir hem dedigim gibi ilerde bunu basarız benimki gibi
tokyo- peki bunu alalım dedi.
o sırada dayanamadım gittim yanlarına bakın çocuklar hafif olan bisiklet alın aluminyum kadro daha iyidir.çelik kadrodan uzak durun dedim. Arka amortisör zaten tam anlamıyla çalışmayacak ağırlıktan başka işe yaramayacak. Dedim.
Rİo- sen ne karışıyon abi biz çift amortisörlüyü alcaz dedi
Ben sadece size bilgi veriyorum çocuklar dedim döndüm.
Daha sonra çocuklar çift amartisörlüyü aldılar. O sırada alan çocuğun telefonu çaldı annesi arıyor. Aldık dedi bisikleti geliyoruz. Telefona baktım (teknolojiden çok iyi anlarım) Telefon iphone 7 plus , birde plus vay anası sayın seyirciler dedim.
Çocukda iphone 7lus var yaklaşık sıfırı 3600TL.
3600TLlik telefon kullanmayı biliyorsa araştırıp güzel bisiklet almayı da bilmesi lazım.
Basık bisiklet Evet varoşluk , maddi yetersizlik diye görünen bir bisiklet akımı gibi geliyor ama bu manzaradan sonra ben açıkcası maddiyat ile alakalı olduğunu düşünmüyorum.
Bende 5s var 6 yılını doldurdu Note 8 almayı düşünüyordum 5000TL ama note 8 almayacağım o parayla (hanıma ikna edebilirsem) güzel bir mtb alacağım.
Bu yüzden maddiyat ile alakalı olduğunu çok sanmıyorum. (Evet içlerin de parası olsa güzel bisikletler alacaklar vardır ama çok çok az bir kısmı)
Araştırmayan okumayan gözlemlemeyen kişilerin kendilerini farklı bir yol ile gösterme gayesi olarak görüyorum.