Scudo Sports

Ne yapmalıyım?

Tunç OĞUZ

Aktif Üye
Tepki
69
Merhaba değerli forum dostu arkadaşlarım.
Ben geçen yıl cannondale f9 2009 model bir bisiklet aldım. Açıkçası çok fazla kullanmadım, vitrine koysan sıfırından pek ayırt edilmez. Bisikletimin performansından çok memnun olmakla beraber biraz değişiklik istiyorum. Toplamda 2000TL bütçem var(bisikletim dahil.)

<script src='http://img442.imageshack.us/shareable/?i=090430013761dbacf243d00.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>(link)</noscript>
Frame: Aluminum
Fork: RST Capa, 80 mm
Handlebar: Kalloy 640 mm, 30 mm rise, 31.8 mm
Stem: Cannondale XC
Seatpost: Kalloy 640 mm, 30 mm rise, 31.8 mm
Saddle: Cannondale CO2
Shifters: Shimano EF-50Front
Derailleur: SRAM 3.0Rear
Derailleur: Shimano Altus
Brakes: Tektro 836 V-Brake
Brake Lever: Shimano EF-50
Cassette: Sunrace M66, 11-32
Chain: KMC
Cranks: SR Suntour XCC T-208
Bottom Bracket: FSA TH-7420ST
Tires: Kenda Komodo, 26 x 1.95"
Rims: Jalco VP-20A, 32 hole
Hub: Formula FM31/32
Bike Type: Hardtail MEDİUM SİZE

Şimdi sizlere iki sorum olacak.

1) Bisikletimi satıp, daha üst kompenentlere sahip bir bisiklet mi alayım?
(Satın almak isteyen arkadaşların fiyat tekliflerine de açığım. Tekliflerinizi özelden mail adresinizi yazarak gönderirseniz sevinirim.)

2) Bisikletimi upgrade mi etmeliyim?
(Parça önerilerinizi bekliyorum...)

Şu anda toplam ağırlığı 12,5kg. Aslında 1000TL nin altında bir mtb için iyi bir ağırlık olduğunu düşünüyorum. Ama disk frene falan geçince ağırlık mı artar ne yapmalıyım? Özellikle maşa, teker seti ve disk fren önerilerine ihtiyacım var. Tabi bütçem doğrultusunda olursa sevinirim...

Evet, forum dostu arkadaşlarımın tecrübelerini aktarmalarını bekliyorum. Her türlü yardıma ve bilgiye açığım.

Şimdiden teşekkür ederim...

Scudo
"Bisikletimin performansından çok memnun olmakla beraber biraz değişiklik istiyorum" cümlesinden, bisikletinizden sıkıldığınız anlamını çıkarıyorum.

Bana sorarsanız bütçenizi (daha nitelikli) yeni bir bisiklet almak için kullanmanızı önerebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Tunç OĞUZ
Bu konu tam olarak ne istediğinize bağlı. . .Donanım yükseltmek,kadro,jant seti veya tarz mı ( mesela 2000 tl bütçeyle full süspansiyon bir bisiklet ) yani neyi değiştirmek istediğinize tam karar verin önce o zaman daha kolay öneri alırsınız

güncel demenize gerek yok zaten herkes konuyu görüyor, azıcık zaman tanıyın foruma :D

Ayrıca "upgrade" etmek derken neyi upgrade etmeyi istiyorsunuz tam olarak? Gidonunuzdan tutun da pedala kadar upgrade edebilirsiniz?
1) SPD'ye geçebilirsiniz,
2) Ön Amortisör alabilirsiniz bisiklete, Rock Shox, belki Fox,
3) Hidrolik disk fren alabilirsiniz,
4) Gidon, sele gibi komfor açısından önemli parçalara terfi edebilirsiniz,
5) Daha iyi bir jant setine geçebilirsiniz

2000 TL çok iyi bir bütçe, istediğinizi seçin, ben yardımcı olmaya çalıştım,

Saygılar

• Beğen
Arkadaşlarında dediği gibi jantlardan başlanıp vites&fren sistemine kadar birçok alanda değişiklik yapılabilir.Maşa değiştirilir.Sele borusu sele değiştirilir.Bunlar uygun parçalarla değiştirilirse gidon boğazı gidon da dahil tahminimce 1 1.5 kilo kadar bir hafiflik sağlanabilir.Bütçe harika.Bisikleti çıkartırsak 1100 lira kadar bir bütçe var herhalde?

• Beğen
sanırım frenleri disk yapmak istiyorsunuz. eğer sadece şehirde kullanıcam çok nadir dağa bayıra gidicem diyorsanız hidrolik sizin için gereksiz olur. ama yok ben hep arazide binicem vs derseniz o zaman frenleri hidrolik yapmalısınız bence.

• Beğen
Başlangıç seviyesinde kullanıcıysanız, yeterli bir bisikletiniz var bence. Tabii ki zevk meselesidir madem fikir soruyorsunuz bence hiç uğraşmayın. Bisikleti daha fazla kullandıkça ve de performans olarak daha ileriye gitmek istediğinizde bisiklet veya bisikletteki parça değişimini düşünün derim. Kullandıkça nasıl bir bisiklet istediğiniz daha iyi şekillenecek; mesela ben MTB tercih ettim ama bisikletle yola çıktığımda, biraz yol tecrübesi edindiğimde aslında bunun yerine tur bisikleti almam gerektiğini anladım.

• Beğen
Serkan arkadaşımıza katılıyorum,önce ne yapmak istediğinize bir karar verin,yolmu,turmu,yoksa dere tepe dümdüz giderim şeklinde mi?sonrasın da da buna göre bir şeyler yapmanız yerinde olacaktır.eğer mtb ile devam edecekseniz ve bu bisiklet size yetmiyorsa bunu elden çıkarın ve o paranın üzerine 500-600 koyarak çok harika bir bisiklet toplarsınız. ben öyle yaptım mesela :)

• Beğen
ben senin yerinde olsam yeni bir bisiklet almam 2000 tl yi bu bisiklete harcarım sen bu bisikleti satmaya kalksan 500 ila 700 tl arasında bir fiyata satabilirsin gibime geliyor bu bisikleti modifiye etmek çok daha mantıklı 500 tl ya yakın bir fiyatta delta bisiklete manitou r7 amortisör var ve yine 500 tl civarında çok iyi jant setleri var örneğin sihimano wh-mt 65 geri kalan parayla da vites sistemi ve fren sistemi alırsan zannediyorum istediğin seviyede bir bisiklete ulaşırsın tabi benimki bir öneri :D

• Beğen
Tesekkor ederım doğu. ben de
o şekilde yapmaya karar verdim. Kadromdan memnunum kullandıkça sevdim. SUNTOUR AXON masa, MAVIC CROSSRIDE jant setı ve shwalbe racıng ralph lastıkler almayı dusunuyorum. Diğer parçalar ise deore ve deore xt olucak. Bisikletimi guncelledıkce resımlerımı paylasıcagım. Herkese tekrar tesekkur ederım.

Tunç mrb,

eylül de açmışsın konuyu ve güncel diyosun :D karar veremedin herhalde daha :rolleyes:

Bişey yapmadıysan sat bu bisikleti taksitle daha anatomisi düzgün ve parçaları daha iyi bir bisiklet al derim ben.

Sezon geliyor çabuk ol :D

Geri