Scudo Sports

Ne fırsatçı duygusuz bir millet olmuşuz!

Ne zaman sistemsel ve insani problemlere dair bir başlık açılsa forum üyeleri konuyu dönüp dolaşıp siyasete ve dine bağlamayı beceriyor, tebrikler.

Scudo
Taksiciler sözkonusu iddiayı reddediyorlar.

Haber kaynağı : (link)

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooparatifi Başkanı Fahrettin Can, "Sosyal medyada böyle alçakça, namussuzca ve kahpece bir iftirayı da kabul etmiyoruz." dedi. Fahrettin Can, saldırıda 3 taksici arkadaşlarının hayatını kaybettiğini, burada yaralıları hastanelere taşıdıklarını da söyledi.
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 42 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı terör saldırısı sonrası sosyal medyada, taksicilerin kişi başı 100 dolardan yolcu taşıdığı iddiaları konuşuldu. İddialara sert tepki gösteren taksici esnafı, saldırıda arkadaşları Ali Zülfikar Yorulmaz, Erol Eskisoylu ve Mustafa Bıyıklı'nın hayatını kaybettiğini, 11 taksicinin de yaralandığını anlattı.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooparatifi Başkanı Fahrettin Can, "Olayın hemen akabinde buraya geldiğimizde buralar kan gölüne dönmüştü. Bizim 3 arkadaşımız şehit oldu. Bir tanesi çok ağır yaralı. 11 tane de çeşitli yerlerinden yaralanan arkadaşımız var. Terörün amacı, insanları yıldırmak, sindirmek, korkutmaktır. Ama Allah'ın izniyle bu insanların sağ duyusu onları ezecektir. Biz kahrolsun terör, kahrolsun PKK, kahrolsun DAEŞ denen bela diyoruz. Bizim arkadaşlarımızın cenazeleri bugün gelecek. Helallik alınacak. Başbakanımız, iç işleri bakanı ve ulaştırma bakanımız geldi. Gece yanımızdaydılar." diye konuştu.
YARALILARI TAKSİLERLE TAŞIDIK
Sosyal medyadaki fırsatçılık iddialarını sert tepki gösteren Fahrettin Can şöyle konuştu: "Biz canımızla uğraşıyoruz burada, 3 arkadaşımız paramparça olmuş. Bir arkadaşımız ağır yaralanmış. Burada yaklaşık 35-40 tane vefat eden ve yüzlerce yaralılar var. Biz burada yaralı taşıyoruz. Kendi insanlarımızı ve turistleri taşıyoruz. Onlara yardım ediyoruz. Sosyal medyada böyle alçakça, namussuzca ve kahpece bir iftirayı da kabul etmiyoruz. Bu çok ayıp bir şey.
Bu namertliktir, yakışmaz. Böyle bir şey varsa bizim arkadaşlarımızdan, buyurun getirsinler plakasını versinler. Hep birlikte deşifre edelim. Böyle bir şey olabilir mi? Kendi arkadaşlarımız kendi cenazeleri üzerinden fahiş fiyatla yolcu taşıyabilir mi? Böyle bir alçaklık olabilir mi? Böyle bir iftira olabilir mi? Böyle namussuzca dışarıdan yazılan o twitlere itibar eden basın mensubu arkadaşlar olabilir mi? Kendilerini şiddetle kınıyorum."

Bir haber yaymadan önce iyi araştıralım. Kesin bilgi sahibi değilsek iftira atmış oluruz ve çok ciddi vebal alırız.

"Kişiye, yalan olarak, her duyduğunu anlatması yeter!"(Ebû Hureyre radıyallahu anh. Müslim)

"Bilmediğin şeyin ardına düşme, çünkü göz, kulak ve kalp hepsi sorumludur, mutlaka sorguya çekilecektir." (İsra, 17/36)

• Beğen
Tepkiler: AtamIslam
@AtamIslam

hayır gayet güzel faşist oldular, onlara karşı mücadele edenlere saldırıp amerikan filosuna karşı namaza durdu insanlar bu memlekette.
birkaç gündür takip ediyorum, çok boş konuşuyorsun.

Bu konu uçar az sonra..
Bu kadar anlamsız az konu açılmıştır bisiklet forumda.

• Beğen
iki taksiciymiş de diğerleri reddetmişmiş.

(link)

"yine şans eseri geliş katına inmeden otoparkın içinden kendimizi taksi durağına attık. yoldan geçen arabalara yalvarıp yanımızdaki kadınları, çocuklu aileleri götürmesini istedik. hiç kimse almadı. bir araba bile durmadı. taksiciler ! sıra sıra taksi, kurtarın, bizi buradan uzaklaştırın dedim. "yolcu bekliyorum" diye klişe yalan söylüyor. bir başkasına koşuyoruz. "nereye gideceksiniz" diyor. ataköy bakırköy neresi olursa kurtar buradan diyoruz. "gidemem" diyor. allah belamı versin gidemem dedi adam. mecidiyeköye götür deyince "tamam orası olur" diyor. adam yine de hareket etmeden indirdi bizi. shell benzin istasyonunun oraya kadar yürüdük. yoldan geçen genç bir taksici aldı bizi. yanımızda ne para var ne bir şey, sorun değil deyip oradan uzaklaştırdı bizi. kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır."

insanlık bazı üyelerden ayrılalı bayağı zaman olmuş.

@AtamIslam
Olay ve olaylar silsilesi iki taksiciden ibaret değil.Toplumun halinden memnunsan ve yıllardır yaşananları gözardı ediyorsan o zaman sözüm yok..

Bu konu eleştirmeye açık bir konu herkesin fikri düşüncesi farklı olabilir fakat gerçeğide ört bas edip hiçbirşey olmamışcasına haraket etmek doğru olurmu ?
İyi adamlar 100 yıl evveldi onlar hepsi göçtü gitti artık Asım'ın nesli yok.
Halk kendine empoze edileni uyguluyor...

her şeyden önce ,ölen masum insanların ailelerinin acılarını paylaşıyorum,

@Candan Biberci
Çünkü forum kurallarına aykırı bi dolu mesaj var...
Dolu derken nicelik dolu nitelik tam tersi

• Beğen
@Decsan
Yani bugün sen bir konu açsan biriside "nicelik" dolu yorum yazsa yorumunmu silinmesi daha evlâ olur yoksa konunun kapatılması mı?

@Sadettin Z.

sadettin dostum haklısın mesajımı değiştirdim ,
din konusu hassas konu,artı siyaset..

@Candan Biberci
Siz neden üstünüze alındınız?
Ben size yazmadım..

Ayrıca bırakın bu saldırgan tavrı...
Saçma,amaçsız ve çocukça.. aynı konu ve yazılan mesajlar gibi..

• Beğen
@Decsan
Eleştrilmeye açığım ama saldırganlık fikri sizin görüşünüz.
Çocukça ithamınızada okurken güldüm:)
Siz oldukça olgunsunuz sanırım..

İnsanligi ozetleyen asr suresi:

Yemin olsun asra ki,
İnsanlık hüsrandadır.
İnanıp hayra ve barışa yönelik işler yapanlar, birbirlerine hakkı önerenler, birbirlerine sabrı önerenler müstesnadır.

@zlatan_1903

yalnızca merakımdan soruyorum, islamın hakim olduğu hangi toplumda adalet tesis edilmiş durumda? yani düzen, ahlak, adaletin tesis edildiği, tüm dünyanın örnek alması gereken bir toplum örnek gösterebilir misiniz islam coğrafyasında?

@hashus1099
Mukaddes kitapta yazanla uygulanan bambaşka.
İslam tarihine bakarsak şeri değilde şahsi uygulamaların daha fazla olduğunu görüyoruz..

@Candan Biberci ''Bir kaç iyi niyetli insanlarımızıda kendi içimizde sindirip aptal yerine koyar olduk..'' bu cümleniz zaten herşeyi özetledi iyi niyetli olsakta aptal ve salak yerine koyuluyoruz bu ülkede birlik beraberlikten bahsediyoruz. Saygı sevgi güven yerini çıkarcılığa bıraktı.

Taksiciler Odasından falan bir açıklama var mı konuya dair? Bir özür bildirisi vs. yayınladılar mı, konuyla ilgili bir araştırmaları var mı? Hiç olmamış gibi davranmaları pek işe yaramaz, bir sürü tanık var ortada.

Bir sorum olacak. İçinde art niyetli, çıkarcı, fırsatçı olmayan bir meslek topluluğu biliyor musunuz ? Taksiciler de bu memleketin insanlarından oluşuyor. Her ne kadar az taksi kullansam da, benim de pek hoş anılarım yok. Yine de çıkıp taksicilerin hepsini aynı kefeye koyamam. Ayrıca havalimanında çalışan taksici arkadaşların büyük bir özveri ile yaralılara yardım ettiğini de gördüm.
Gelgelelim toplum olarak çok uzun yıllardır ağır bir yozlaşma içindeyiz. Açık konuşmak gerekirse ben bu yozlaşmanın, şu anki iktidar sahiplerince yavaşlatılabileceğini düşünüyordum ama yanılmışım. Onlar da bu düzenin savunucusu olmuşlar. Diyanet işleri başkanımızın bindiği arabayı, "onun en doğal hakkı" olarak lanse ettikten sonra, belli bir kısmı dini hassasiyete sahip topluma, hangi argümanla mütavaziliği, kıskanç olmamayı, israftan uzak durmayı anlatabilirsin ki.
Evet, maalesef para hayatımızın en önemli gayesi olmuş durumda. Pek tabii ki, insan kendisini ve ailesini en iyi şartlarda yaşatma isteğine sahip. Ama bizler malı, zenginliği hep özendirdik,kutsallaştırdık. Arabasına ve kıyafetine göre muamele yaptık. Mesleğine ve makamına göre saygı gösterdik. Zannettik ki bunları çocuklarımız görmüyor, öğrenmiyor. Biz büyüklerimizden çok güzel şeyler de öğrendik ama toplumun ortak değerleri artık değişti. Nasıl olursan ol ama zengin ol mantığı herkesin mottası olmuş. Müslüman hacı dayımın bile kanına girmiş bu yozlaşma.
Ben artık ümidimi kestim. Sadece ülkemden değil, neredeyse tüm insanlıktan. Öncelikle yok olacak topluluklar arasında maalesef ülkem de olacak ama çok güçlü gözüken amerika bile kendi pisliğinde boğulan ilk ülkelerden olacak.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Geri