Scudo Sports

Nazik bir bisikletli nasıl olunur?

@Edip Dinçer

Bu cümleden ben o yazdığımı anlıyorum.

Scudo
@Ali Uzel

O zaman çok yanlış anlıyorsunuz :).

Bana Selam Versinler Yeter...Başka Bir Şey İstemiyorum...Kaç Kere Karşı şeritten gelenlere selam verdim odam dönmeye bile tenezzül etmedi..Bir Kaçı Hariç...Adamlar Arnavutluktan,İsviçreden geliyor Yemek İkram ediyor bizim Türkiyedekiler Sanki Para,yama takımı iç lastik filan isteyecez diye bakmıyorlar...

@Ali Uzel

Eveeeet, baştan alalım;

Demişsiniz ki "Yolda yürürken de herkese selam verir misiniz?";
Demişim ki "Evet, yolda benimle aynı şekilde giyinmiş, benzer bir aktiviteyi yapan birini görürsem ve selam vermek istersem selam veririm.."

Yaniii, ne anlıyoruz buradan, yolda yürürken benimle aynı/benzer şekilde giyinmiş (ne olabilir örneğin, ikimiz de Deicide tişörtü giymişsek veya, atıyorum, birebir aynı şortu giymişsek) ve benimle aynı aktiviteyi yapıyor ise (ne olabilir örneğin koltuk taşımak, kardiyo yapmak ve sair) ve selam vermek istersem selam veririm ;)

Edip Dinçer, amacınız nedir? Lütfen niyetinizi açıkça belirtin :D

Yardımlaş(mama)ma sanesi çok komik olmuş hahahahahaha :D

@halil ibrahim duran

Yaa :/
Şimdi...
Yani..

Tamam! Benim en büyük zevkim bana selam verenlere mataradan su sıkmak, herkes bana selam versin herkese su sıkayım istiyorum!
Bitiyorum su sıkmaya!

Selam verenler değil, selamı almayanlar utansın. Hepinize selamlar...

Yol kenarında illa ki bir kaç apaçi oluyor amaçları selam vermek değil de dalgaya vurmak ben onlara bakmıyorum bile yoksa yaşlı dedelere bile selam veriyorum. No farting olayını da ilk kez duydum çok ilginç ne yani osurmak için grubun en arkasına mı gitmek lazım o zaman Contador ve Froome işi zor :) Bunlar artık kural değil olması normal şeyler olmalı bence.

Bisiklet teki yardımlaşma kültürü en azından benim gördüğüm kadarı ile çok iyi. Geçen yıl tura çıkmadan önce malzemeleri denemek için bisikletin üzerine takmıştım. Bir ara heybenin kayışını sıkmak için 2-3 dakika durduğumda peşpeşe bisikletli arkadaşların selamı ve yardım teklifi gelmişti. Gerçekten çok hoşuma gitmişti. Ben de aynı şekilde bisikleti ile durmuş sağını solunu kurcalayan birisi olursa mutlaka durur yardım etmeye çalışırım. Sadece son 2 haftada 1 sefer lastik yamama işi, 1 sefer Alyan anahtarla gidon sabitleme ve 2 sefer de pompa desteğim oldu. Bunlar hava atma amacı ile değil, sadece yardımlaşmanın gücünü irdelemek için yazıyorum.

@Edip Dinçer

Ofiste hunharca güldüm. İşten kovduracaksınız beni :)

Caddebostan'da bir sürü bisikletli var. Eskiden azlardı selam verirdim gördüğüme. Şimdi yozlaştım iyice. Elim havada kalıp tek elle sürmem lazım selam için :)
Daha uzak yerlerde, dili dışarıda bisikletlilere selam vermeyi tercih ediyorum artık :)

Geçen cumartesi pazar iki gün boyunca Yalova'dan İzmir'e bisikletle gittik. Yol boyunca her 2-3 dk'da bir kornalarıyla selam veren arabalar, otobüsler, kamyonlar gördük hem bizim yönümüzde hem de karşı yönde. Tek tük, rahatsız olup da kornaya basan da vardı ama, istisnalar hariç neredeyse tümü destek verdi (bize kızıp kornaya basarak yanımızdan geçenler de hemen önümüzdeki polis aracını görünce sessizce uzaklaştılar). Hatta arabadan el sallayanlar alkışlayanlar da vardı. Şehir içinden geçerken yayalar da benzer şekilde selamladılar. Hepsine selam vermek isterdim ama tren gibi ikişerli şekilde çok sıkışık ve nizami gittiğimizden selam veremediklerim de oldu, olabildiğince el sallamaya karşılık vermeye çalıştım. Galiba bu ilgide yol boyunca bize eşlik eden trafik polislerinin ve takım aracının da bir etkisi vardı, bir de takımın nizami ikişerli sıra halinde aynı formayla, kaskla sürmesi de etkili olmuştur. Araçla o uzun yol çok sıkıcı gelirken yolda bisikletle bunun üstesinden gelmeye çalışanları görünce insanı mutlaka etkiliyordur.

Selam + Yardim + Grubun geride kalanına destek!
Ben bu 3'luye bayiliyorum :)
Oteki kismi ise artik karsinizdakinin kisiligine kalmis. Otlakciysa ismarlamam ve paylasmam. Karsiliklilik ilkesi varsa sorun degil ;)
Eh gaz cikarirkende herkes az bucuk olay esnasinda civarinda kim var, ruzgar nereden geliyor dikkat ederse iyi olur :islik:

Ozellikle grup suruslerinde "ben en iyi kondisyonla en iyi bisikletciyim" modundaki havali suruculerden ziyade, en cok ortalikta ileri geri turlayan, herkesle selamlasan, arizasi olani gorunce yardim icin duran teknik - malzeme - moral destegi veren bisikletci cok daha sicak ve kalici iliskiler kurar.
Geride kalana en kotu gununu, nasil gruptan koptugunu, yorgunluk kondisyon eksigi veya moral/motivasyon eksikligi ile basina gelenleri birazda eglenceli bir dille anlatarak az bucuk cabayla ustesinden gelecegi motivasyonunu veren bisikletli her zaman aranan tur arkadasi olur.
Hem hersey insan basina; bugun baskasina yarin size degil mi?

O yuzden grup suruslerinde hep arkalarda kalip sosyallesmeyi, kendi performansimi deneyecegimde yalniz veya ikili suruslerde olmayi severim :)

@Bahadır Gürel

Atilla cycling? :)
Daha önce de konusulmustu forumda,Atilla ekibi tek tip kıyafet ve nizami sürüşüyle hakikaten alkışı hakediyor..

Sarıyer - Eminönü sahil hattında karşı şeride kafa selamı, aynı şeride ise sözlü "merhaba" / "kolay gelsin" selamı veriyorum.
Karşı şeritten görenlerin hemen hemen hepsi karşılık veriyor, aynı şeritte ise daha karşılık vermeyen çıkmadı desem yeridir :)

Ben yollarda bozulmuş otomobil, motor gördüğümde genelde "hocam yardıma ihtiyacın var mı" diye soruyorum. Hem varsa elimizden gelen bir şey yardımcı oluruz diye, hem de bisikletliler hakkındaki düşüncelerini değiştirerek empatik davranmalarının önünü açmak için.
Birkaç hafta önce lastiği patlayan bir aracın lastiğini değiştirmiştim. Adam çok memnun kalmıştı. Teşekkür etmekten deliye döndü. Bir süre sonra bir akşam Balat'ta sahil yolunda Karaköy'e doğru gidiyorum, arkamda bir Peugeot marka araç belirdi, beni sollamadı, dörtlü flaşörlerini yakıp bana eskortluk etti. Şaşırdım, ne iş diye. Eminönüne kadar böyle gittik. Sonra yol genişleyince yanıma geldi, camı açtı, kolay gelsin dedi, halimi hatırımı sordu, kolay gelsin dedi ve gitti. Lastiğini söküp değiştirdiğim adam.
Bu da böyle bir anım. Yolda kalanlara kim olursa olsun yardımcı olmak iyidir.

bu arada son maddedeki "fart" mevzuu büyük ihtimalle ingiliz abilerin espri anlayışının bir ürünü bana göre

Geri