@Onurcan Ökse
herşeyi geçtim de arkadaş dediklerin senin keyfi harcamana karışıp bu yüzden sana "mal" diyebiliyorsa ve sen hala onlara arkadaş diyorsan ben sende de hata ararım. örneğin ben bir arkadaşımdan belki 3 kat fazla harcıyorumdur, ama 5 kat fazla param varsa harcarım tabi kardeşim, ne haddine karışmak? benim harcamama karışan kimse "arkadaşım" olamaz.
bu kadar kıt görüşlü mallara arkadaş demek kendine hakarettir...
çalınma korkusu vs. normaldir, çevrede benzeri seviyede bisiklet yoksa dikkat çeker, sizi de tedirgin eder haliyle...
okulda güvenlik görevlisi vs yok mu acaba? onların görebileceği/duyabileceği yerlere kilitlemeniz ya da güvenlik kamerasının çektiği bir açıda bırakmanız alabileceğiniz en önemli tedbirlerdir.
o bahsettiğin bisanları normal kullanmak bile zulüm, arkada 70 kilo(tahmini) ek yükle imkanı yok o yolu gitmenin büyük ihtimalle... hele vitessiz bisikletle arkada birini taşırken yokuş çıkabileceğinize inanıyorsanız...
internetten sipariş vermek sıkıntı gibi geliyor şuan size parçaları, ancak buradaki çoğu kişi daha uygun fiyatlı diye çinden bile siparişler veriyor. sanmayın istanbulda vs. servisin bol olduğu, parçaların bulunduğu ortamlarda herkes bisikletçilerden alıyor diye...
tek söyleyeceğim bunun yerine bahsettiğiniz tarzda bir "hurda" alırsanız. tek sebebi de bu saydıklarınızsa(maddi ihtiyaç yoksa) pişman olursunuz.
çevirdiğiniz her pedalda eski bisikletinizi özlersiniz.