Scudo Sports

Muzdan şaşmamak

@Kudret Kurtcebe abi tuzsuz sade fıstıklar var , dışarda satılıyor. o fıstıkları alıp blenderdan geçirdiğinizde fıstık ezmesi kıvamına geliyor. ihtiyaca göre süt , şeker , vanilya gibi ek malzemeler de katılabilir.

Scudo
@srdrmrs

Selam serdar eyvallah,yanlız bütün malzemelerin doğal olanı olur ise şık olur, vanilya kimyasal ise sorunlu,kimyasallardan uzak kalarak mümkün olduğu kadar doğal olana başvurmak çözüm bu,sütün doğal olanı tabi ,şeker az miktar

arkadaşlar, iklim ve coğrafya insan genetiği üzerine çok etkilidir, anadolu topraklarında doğan insanlar bu toprağın bitki florasına yatkındır, allerjik reaksiyon ve yan etki gösterme oranları çok düşük, fayda oranı çok yüksektir, bu yüzden bu toprakların ürünlerini tercih edin, iğde, keçi boynuzu, termiye, bulgur, elma, armut, üzüm, fassulye, nohut vb. bu toprakların endemik bitkileri ve ürünlerini mümkünse köy ve tarlalardan doğal yollarla üretilen ve toplananları seçin, anavatanı anadolu olmayan tropik ürünler(muz, chia, pirinç, patates, soya, vb...) bizim genetiğimize uymaz faydaları sınırlıdır, genetik yapımız uyumsuzdur, amasya elması ile arjantin elması farklıdır, sadece ama sadece anadolu topraklarının ürünlerini doğal halleriyle yesek yeter, endüstriyel gıda ve ithal tarım ürünleri Türk Milletini sağlığını bozdu ve bozmaya devam ediyor

not: yani gıdaların sadece doğal olması yetmiyor, 'milli' olması da önemlidir, muzu da anamur muzu olarak tüketelim bari..

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
@mehmetgz

Şiddetle katılıyorum,
Yanlız,Chia tohumun zararı olsa bana olur idi,ayrıca dışardan gelen tohumların tam denetimden geçmesi gerekiyor ,buğday dışardan gelirse bu buğday tohumunu mercek altına almak gerekiyor,buğdaydan yapılan hiç bir şeyi yemiyorum,bu dışardan gelen buğdaydan üretilen mamuller mercek altına alınmalı,ayrıca muzda bizim muzumuz olmalıda önemli olan tohumdur,yerli tohum üreteceğiz ,besin değeri fazla olacak,valla başbakan olsa idim ,önce marketleri aynen kapatırdım,ayakta duruyor isem bisiklet sporu sayesinde,kimyasal katkılı tüm mamullerin derhal satıştan alınması lazımda ,kim yapacak,tatlandırıcı fabrikalarinda kapısına kilit vurmak lazım,ülkede gerçek milli ve besin değeri yüksek ürünler üretilmesine yönelik politikalar öncelikli ve ivedidir

Tüm marketlerde yerli milli çiftliklerde,hormonsuz meyve sebzeler üretilmelidir,keza hayvancılık geliştirilmelidir,tarım poltikalari yeniden gözden geçirilmelidir,

Keçi boynuzu harnup özü bu ülkenin ürünüdür

(link)

Yaşasın gerçek yerli ürünler

143266 dosyayı görüntüle

Her evin demirbaşı,günde 1 çorba kaşığı aç karnına sabah,

143267 dosyayı görüntüle

Pancar,,,,,

(link)

1960-1970 'lerde yaşayanlar bilir,bizim mahallede bir bakkal vardı,ne marketi,market murket yok idi,tek kasap vardı,tek manav, esentepe emekli subay mahallesine kamyonla taze domates gelirdi,bugünkü gibi değil,bugünün domatesleri domatese benzemiyor ,seracılık çok yoğun değildi,önemli olan toprakta yetişen mamullerdir seralarda değil ,ayrıyeten göçbeyli köyünün seracılari ile konuştum,ağbi dediler tohumlar dışardan geliyor dediler politika yanlıştır

Şişmanlamanın nedeni insülin,helal canan hocam,pilav aşırı yenmeyecek

Türkiyede 20 milyon şişman var
vay anasını sayın seyirciler,,,

Hoca doğru diyor sabahtan akşama kadar kahvede millet 20 bardak çayı şeker ile içer ise ne bekliyoruzki,oturduğum yerde kahve var hergün dolu,

@Fırat Ç.
evet onu biliyorum çok abartılırsa bol bol su ve türevleri alınsın ;)

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
@Kudret Kurtcebe Ben istisnayım ne yazık ki abi ne yersem yiyeyim kilom sürekli aynı civarlarda oluyor boy 189 kilo 83 oluyor tabi bu kilom üzerimde pantolon kazakla 79a düştüğü bile oluyor. Bu arada ben sürekli puding pasta çikolata sütlaç gibi tatlılar sürekli karbonhidrat yiyorum :D

@Kudret Kurtcebe benim babam pazarcı ve her sabah işe giderken keçiboynuzu pekmezi yer öyle gider işe 57 yasında
20180125_154304.jpg

Hakiki Tokat pekmezi :)
Kesinlikle doğal doping her sabah bende bir kaşık yerim. Chia tohumundan deneyeceğim birde kırmızı pancarı tavsiye ederim ister rende ile salata yapın ister dilim dilim olarak tüketin tadı toprak gibi bunun nedeni ise içindeki demir enerji ve dayanıklılık sağlıyor

@JusTiMe

Puding çikolata onlara boykot uygulaman lazım ,,,,

@Kudret Kurtcebe onları yemezsem zaten ayakta durabileceğim yok abi kırmızı-beyaz et falan hiç yok bende :)

@Kudret Kurtcebe

Selam.
Yorumlarınızı takip ediyorum ve yararlanıyorum.Ben daha yeniyim bisiklette.Yaşım 57. Uzun yol/performans yapmayı düşünüyorum.50 km pedal basabiliyorum.Mesafeyi 60 + 60 : 120 km ye çıkarmayı hedefliyordum.Benim düşündüğüm mesafe 'Aşırı Spor' a girer mi acaba? Bir de tam heveslendik yeni bisiklet alacağım diye.O zaman benim 400 TL lik şehir bisikletime devam edeceğim galiba.Bir de aşırı karışımlara gerek te olmayacak gibi mi acaba?

@bck6

Ibrahim bey selamlar,
Şimdi, 50 km durmadan pedal bastım ,asla durmadım ,6 eğim hepsi uzun idi ve köy içinden sert ama kısa eğimlerde durmadım,yanlız buraya gelene kadar önce düz yollarda durmadan gittim mesafe toplam 20 km idi,yani alt yapı hazır olacak.
Bu tarz çalışma yapma durumunda değilsiniz,ister iseniz yaparsınız,diğer durum şudur
50 km pedal basarken mola yapıyor iseniz sorun yok,yanlız birden 120 km veya 160 km bir günde yapılır ise yükleme fazla olur,
50 km molalı turlara devam edin, mesafeyi 60 km ye çıkarın ,yavaş yavaş 10 'ar km arttırın,sonuçta geleceğiniz noktada ,göreceksinizki yorulmayacaksınız,sizin gibi 50 yaş ve benim gibi 60 yaş üstündekilerin dikkat edeceği durum doğru beslenme ve sigara içki alışkanlığının olmaması,artı erken yatıp kalkmak,birde yeni başladığınıza göre yavaş yavaş km 'leri artırmakta fayda var,

@JusTiMe

Valla durum senin için ben yaşta dez avantaja dönüşür,kırmızı et olarak kuzu eti yemen şart,sağlıksız besleniyorsun yavaş yavaş zehirler vücudunda birikecek 5 bilemedin 10 yıl sonra birde bakmışsın hastane koridorlarındasın,uyarmadı deme,

@Melih Çolak

Selam melih yukarda kırmızı pancar turşusu yaptım acaip besleyici,birde keçi boynuzu harnup özü aldım,doğal,günde bir çorba kaşığı,aç karnına,valla bana çok iyi geliyor birde kahve yaparım içine bir çay kaşığı hindistan cevizi yağı koyarım ,günde 1adet kahve yeterli,ayrıca kuyruk yağından vazgeçmem kışın alırım ,omlette kullanırım,2 adet yumurta ,yumurtanın sarısını fazla pişirmem ,yeşil çay aşırı içilmeyecek, kas yorgunluğu yaratıyor,her şeyin aşırısi zati olmayacak.makarna pilav bulgur kuru fasulye ve mercimek fazla alınmayacak,performans bisikletcileri dikkat edecek beslenmelerine

Ben vita margarin yağını bol tuzlayarak karbeyazı ekmeğin üzerine sürer, sobanın üzerinde katran karası oluncaya kadar kızartır, sonra bol glikoz şekerli radyasyonlu çay ile katık eder öylecene yerim. Nasıl sencede sağlıklı değilmi kudret abü.

@mehmetsunu

Gelecem kayseriye,hanım manım dinlemem ,alacam seni çalacam erciyes dağına ,durmadan 20 km eğim çıkartacam ,sonra başına bir şey gelecek o zaman diyecem sana ,

Ey sunu ben sana demedimmi, doğru beslen diye,,

Ve sunu, cevap verecek,

Kır kalemi kes cezamı..
Yaşamayı neyledim,

:eek::D:confused:

Dinle bakem cemi,,,,,,,

143611 dosyayı görüntüle

Zebahhhh,kahvaltısı ,:islik:

Iki yumurta,has tereyağ,acı biber,lor peyniri,yumurtanın sarısı fazla pişmeyecek,

Selamlar Kudret bey,
Ekim ayından beri iki-üç güne bir pedal basarak 51 km ye çıkarmıştım mesafeyi.700*35 tekerlekler,6 vitesli Claud Butler (İngiliz marka) klasik ir şehir bisikleti.Yokuş aşağı basınca ancak 48 km yi görebildim.Temmuz 2018 e kadar 60+60 km yapmayı becerebilirsem Eylül gibi de 100-120 km lik turlara çıkmayı planlıyorum.Erken yatar erken kalkarım.Alkol ayda bir iki falan.O da adet yerini bulsun şekliden.Doğru beslenme konusunda zayıfım.Abur-cubur yok ama evde yaptıklarımızdan beslenmeye çalışıyoruz.Mart ayı gibi Endurance veya Performance tipinde bir bisiklet almayı planlıyorum.Dediğiniz gibi mesafeleri arttırmaya çalışacağım.Umarım hayallerim devam eder.

@hamlet2006 o kadar muzu görünce askerlik geldi aklima
sirnak cizrede istikak ( askerlerin yemek birimi ) gelirdi
hepsini kontrol ederek sayardik son 3 ay muzu fazla gonderiyolardi geceleride askerlere muz yediriyoduk gunduzleride teskereye yakin zamanda bir gecede 1 kasa muz yedigimi hatirliyorum ( muzlar biraz kucuk lokmalik gibi bisey ) hicbirsey olmadi suanda ise ( yazin ) bisikletle tur esnasinda 30 km de 2 muz ve birazda ( izotonik enerji iceceklerinden alirim ) yeterli olur fazlasiyla
dunde kiz kardesim almis chia tohumu onuda denemek lazim herkez faydali diyor

Geri