Scudo Sports

mutluluğun resmi

sniper

Forum Demirbaşı
Tepki
476
Abidin Dino, Nazım Hikmet'in "Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin ?" sorusuna cevap olarak bu resmi yapmış... eğer Nazım Hikmet bu soruyu size sorsaydı... siz ne çizerdiniz yada neyi mutluğun resmi olarak nitelendirirdiniz?

http://www.fileupyours.com/files/105580/mutlulugunresmi.jpg

• Beğen
Tepkiler: bisikletci
Scudo
Oyyyyyy.Evet bu benim pc im de de bulundurdugum.Muhtesem bir eser.Hakikaten mutluluk ancak böyle tasvir edilir.İnce detaylari ile dikkatlice bakildiginda ince nüanslara sahip.Yüzelerindeki gülümseme ifadesi herseye meydan okuyan bir galibiyet ifadesi.:) Sanirim ben bu kadar yaratici degilim.Ama mutlulugun tasfiri konusunda bence hiçbir eser abidin dino ile yarisamaz.Saygi duyup hayranlikla ben bir kenardan izleyeyim.:)

O resim bu resimmiymişş :) Cidden öğrenmiş oldum zamanında hep konusu gecerdi ..

• Beğen
Tepkiler: sniper
İşte gerçek mutluluk. Sırtın açıkta kalsa, damın delik olsa bile sevdiklerinle koyun koyuna.:p

• Beğen
Sevgi ve bağlılık daha nasıl öne çıkarılarak ifade edilebilirdi bilemiyorum.Ama ben kendimce günbatımında rüzgarı hissedebilerek sevdiklerimle olmayı tasvir ederdim sanırım.İnsanın yanında kaçtane gerçek sevgi vardırki günü huzurla bitirdiğini hissettirecek.
Paylaşım için teşekkürler

• Beğen
Yer , mekan , para , kısacası maddi değerler hiç önemli değil yeterki gönüller bir olsun ;)

• Beğen
merhaba
resmi eklemişken vatan hasreti çekerek ölen Nazım Hikmet Ran'ın bu resme öncüllük eden şiirini anmamak haksızlık olur en az bu resim kadar güzel çünkü şiirin adı saman sarısı isteyen arkadaşlar şiirin tamamını internetten okuyabilir uzun bi şiir ben şiirden bir bölümü ekliyorum

''Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?
işin kolayına kaçmadan ama
gül yanaklı bebesini emziren melek yüzlü anneciğin resmini değil
ne de ak örtüde elmaların
ne de akvaryumda su kabarcıklarının arasında dolaşan kırmızı balığınkini
Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?
1961 yazı ortalarındaki Küba'nın resmini yapabilir misin?
Çok şükür çok şükür bugünü de gördüm
ölsem gam yemem gayrının resmini yapabilir misin üstad? ''
N.H.Ran
saygılar

evet benimde arşivimde bulunan güzel eserlerden tekrar hatırlattığın için teşekkürler ellerine sağlık

• Beğen
kırmızı ışıktadır belkide mutluluk , yada söylenmemiş bi merhabada, meyve suyudur tek yudumluktur belki de, sessizce gülen bi çift gözde....
belki yürümek yağmurda gök kuşağına doğru göz göze, damlaları yakalamak beklide usul usul esen rüzgarın savurduğu. Gölgede durmak yada gölgesini beklerken sevdiğinin. Yok yok islık çalmak eli cebinde tekmelemek küçücük taşları ve nisan almak cam şiseleri.papatyalara sığınmak bi sevinmek bi üzülmek. Ay işiğinda şiir yazmak duygulanmak vs.. vs .. ve tebessüm aynada gördüğünde kendini… hepsi mutluluk tabi ki gülümsemeyi bildiğin zaman

Geri