Scudo Sports

Murat Çömez

Olanları yeni görüyorum geçmiş olsun abi, konuyu da detaylı okuma gereği hissetmiyorum kaçırdığım birşey varsa affola ama ihtimal vermiyorum o yüzden okuma gereği hissetmiyorum. Geçen konunun başlığı o kadar iddialı olunca dikkat çekmiş insanlar merak etmişler gelen tepkileri görünce de rahatlamışsındır biraz diye umuyorum daha da fazla canını sıkma:harika::harika:

Scudo
Dün açılan ve şu anda kilitlenen konuyu açan arkadaş isim vermediği için, bir an bende bu arkadaşın forum üyelerini kandıran bir acemi tarafından dolandırıldığını düşünmüştüm.

Her ne kadar ismi zikredilmemiş olsa da, bir an için bile olsa kendini savunmamış bir insandan şüphe duyduğum için kendimden utandım. Bu da bana bir ders oldu.

Hepinizin ve ozellikle Murat beyin affına sığınarak;

Dünkü basligin gelisiminden adeta bi 6. His filmindeki "adam aslinda ölüymüş", dövüş klübündeki "adam aslında yokmuş" ya da hiç değilse arka sokaklardaki "adam tam bir pislik cikti riza baba" finali bekledim. Bu yönüyle iddialı baslayip sonu baglanamayan bir film gibi hayal kirikligina uğrattı.

Murat abi her iki konu icin yorumumun onemli oldugunu soyledi bende birkac sey yazayim.

Oncelikle kapanan konuda isim verilmedigi icin okuyup gecmistim.sonradan cok fazla mesaj atildigini gorunce tekrar baktim Murat abinin adini gorunce aha dedim olay sarpa sardi simdi ortalik karisacak :) ama beni o konuda ilgilendiren mevzu murat abinin cevabindaki ince nuans yurtdisindan urun getirtip yuksek kar oranli satis yapmak.ben ikinci ele bakarken en hassas oldugum konuydu o yuzden surekli face guruplarini ve ikinci el sitelerini takip ediyordum.bu tip arkadaslarin ilanlarini onaylamiyordum.o yuzden arkadasin o konuya cevabini bekliyorum.

Gelelim murat abi mevzusuna :) forumda onunla en cok tartisanlardan biriyim :) yonetici iken bir kac defa uyari yazmak zorunda kalmistim.ana sebep turkce konusunda biraz zayif oldugu icin daha dogrusu turkiyede yasayan bizlerin bazi kelimelerden farkli anlamlar cikarabildigimiz icin anlasmazliklar oluyordu.cogu zaman kendini istedigi gibi ifade edemiyor yada forumdaki diger arkadas farkli anlayip tartismaya basliyordu.ben yoneticiligi biraktim sorun halloldu :) murat bey murat abi oldu .bu arada iyi yorum yazanlarin buyuk kismi kendisinden bir yada bir kac iyilik gormustur ben sohbet muhabbet disinda birsey gomedim :) yani iyi dileklerim gayet saf ve temiz :) isin esprisi bir tarafa tanidigim kadariyla biraz heyecanli biraz tezcanli her turk delikanlisi gibi begenilmeyi taktir edilmeyi seven ve ozunde de gayet iyi bir insan.bu tip.mevzularla kaybedecegi birsey de olmaz imzamda yazar bizi bilen bilir bilmeyen kendi gibi bilir.mevlana gayet kisa ve oz aciklamis herseyi ustune birsey soylemeye gerek kalmiyor.

Murat abi bu arada otobusteyim karadeniz yaylalari beni bekler.pokut tirmanisini kacirdim mesaiden dolayi pazar gunu ayderden yazarim artik :) kal saglicakla takilma boyle seylere ha huzur istiyorsan benim gibi yap foruma gir hak eden edilen kiymet bilinen bir mevzu yada arkadas gorursen o konuya istirak et yoksa sanal alemde herkese yetismeye calisirsan bu tip olaylar surekli basina geliyor.benim hikayemi de az cok biliyorsun neler neler geldi basima bu forumda tek care azicik geri planda kalmak.

Bu konunun acildigi iyi olmus. Yarin insallah bir takim belgeler yayinlayacagim. Murat bey de eger yigitse messenger da aramizda gecen konusmalari yayinlar. Ben facebookta onu arkadasliktan cikardigim icin su an bulamadim. Ama kendisi yayinlarsa cok memnun olurum. Bakalim kim fahis fiyatla mal satiyormus? Kim vergi kaciriyormus? 200-300 euroya almanya dan bisiklet alip, buradaki kardesime 1000 euroya satiyormus gorelim. Urunleri faturali almak yerine nicin kleinanzage de bireysel saticilardan aliyormus ogrenelim. Gumruk vergisinden yirtmak icin her turlu alavereyi dalavereyi bilen kimmis, belgeler, yazismalar konussun. Yarin ola hayrola. Milleti somurmekten biriktirdigin binlerce euro seni kurtaramayacak murat çömez! Hayirsever is adami olmadigin ortaya cikacak. Haa şundan da korkma, milletin arkasindan ettigin laflari acik etmeyecegim. Cunku ben namert degilim!

@Süleyman Çakır 2 gündür konuyu takip ediyorum ve şu zamana kadar bir şey yazmadım ama şu son yazdığınızı anlayamadım. İnsanlar zaten vergiden kaçmak için yurtdışından alışveriş yapmıyor mu? Burada kdv, gümrük vergisi, bilmem ne vergisi ile şişirilen, 2 hatta bazen 3 katına çıkan fiyatlardan kaçmak için yurtdışından alışveriş yapmıyor mu? Madem vergi ödemek istiyorsunuz veya Türkiye fiyatlarıyla ilgili bir probleminiz yok neden yurtdışından alışveriş yaptınız? Neden @Murat Cömez 'den yardım istediniz onu anlayamadım...

sayın yöneticiler

konuları kilitleyip mesajlarımızı silmeyin de gerçekleri herkes öğrensin..
koskoca forum tek bir kişiyi övüp duruyor iki gündür.
daha önce de söylediğim gibi,
süleyman bey'in cevap hakkını bi görelim bakalım neler olmuş.

bu da güzel bi karedir, pek severim ;)

https://www.bisikletforum.com/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fj1309.hizliresim.com%2F1f%2F8%2Fsg937.jpg&hash=a6145745bf6d6192b9cbc7a939d06c43

@Süleyman Çakır
İlk konuda yazdığınız mesaj hiç bir bilgi icermese de, ben isim vermemenizi sağlıklı ve ahlaki bulmuştum. Ama olay çığırından çıktığında bir şeyler açıklama gereginiz vardı. Hala açıklama yapmaktansa, dolaylı konusuyorsunuz. Artik yorum değil, dediğiniz belgeleri paylaşın.
Bu arada, Almanya'da " ebay-kleinanzeigen" gibi siteler yasaldır. İsteyen belli kurallar çerçevesinde alışveriş yapabilir. 3 e alıp 5e satabilir (ben yapmam, doğru da bulmam)
Dediğim gibi her insan hata yapabilir, Murat abinin de size gore hatalari olabilir ama sizin hataniz Murat Comez'in ismi açıklandıktan sonra gerekli açıklamaları yapmamanizdi.
Bence uzatmaya gerek yok. Bu kadar insana yardım etmiş biri, bazı insanlardan komisyon almış olabilir. Yani saatlerini internette urun aramakla ya da kargo ile uğraşmakla geçiren birinin, böyle bir talebi olabilir.
Daha önce forumdan ihtiyacı olanlara birkac şey getireyim istedim. Hepsi de, belli bir para vermek istedi ama ben istemedim. Doğru olan, ürünü talep edenin bunu düşünüp söylemesidir.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Edit: Unutmadan ekleyeyim; Bu konu hakkında Murat abiyle en ufak bir konuşmam olmamıştır.
Ayrıca uzun suredir tanimama, güzel sohbetlerimize rağmen; başkalarını kendi isimle meşgul etmemek, rahatsızlık vermemek için, kendisinden en ufak bir isteğim, alışverişim olmamıştır.
Tekrar söylüyorum, insandır hata yapar ama hatayı sadece karşıda aramamak gerek.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Burası yine karışacak bence, bu sefer belgelerde geliyormuş...

160 euroyu ben ödiyeyim, konu kapansın, lütfen. En fazla üç güne unuturuz. Ben kendi adıma belge melge görmek, özel yazışmaları bilmek istemiyorum.

Murat Çömez,
Yanılmıyorsam 2013 yılında, sıfır diyerek beyaz oje ile kapatılmış fren kolu yolladığı bir pedaldaşımın foruma açtığı şikayet konusundan notunu verdiğim kişidir kendisi

edit: kendisi önce bu fren kollarını geri almayı reddetmiş, fakat konu foruma taşınınca kolları iade almak durumunda kalmıştır

@Serkan Mıstınoğlu
Kim Murat çömez mi? Süleyman Çakır mı

Bu konu daha çok su götürecek gibi...

@Süleyman Çakır

Süleman Cakir:
Bu konunun acildigi iyi olmus. Yarin insallah bir takim belgeler yayinlayacagim. Murat bey de eger yigitse messenger da aramizda gecen konusmalari yayinlar. Ben facebookta onu arkadasliktan cikardigim icin su an bulamadim. Ama kendisi yayinlarsa cok memnun olurum.
Ben:
Malesef cok isterdim yayinlamayi ama beni sildigin icin bende mesajlari artik göremiyorum. Mesajlarda yazanlari diger konuda yazmisdim.

Süleyman Cakir:
Bakalim kim fahis fiyatla mal satiyormus? Kim vergi kaciriyormus? 200-300 euroya almanya dan bisiklet alip, buradaki kardesime 1000 euroya satiyormus gorelim.
Ben:
Ben senin kardesine yani hangi kardesine 200-300€'ya Bisiklet alipda 1000€'ya sattim, bunu kesin aciklamani istiyorum. Ben sadece halil ibrahim duran 1000€'luk bisiklet gönderdim onuda ben almadim kendisi buldu ben siparisini verdim ve kendisine yolladim. Bunun disinda türkiye genelinde beni ziyaret eden oglum yasinda olan hakan kardesimize bir bisiklet hediye ettim ve 2-3 üc arkadasima tirla bisiklet yolladim hic bir ücret kabul etmeden. Ayin 15dede SerkanH kardesime bir bisiklet yolluyorum onunda kendi actigi konuda fiyati belli.

Buda Orjinal Faturasi
DSC_0359.JPG
DSC_0360.JPG

Süleyman Cakir:
Urunleri faturali almak yerine nicin kleinanzage de bireysel saticilardan aliyormus ogrenelim.
Ben:
Öncelikle Kleinanzeigen.de ((link) neymis onu bilmen gerekir. Kleinanzeigen almanyada ebayin sundugu bir site. Almanya genelinde sadece bisiklet ürünü degil a'dan Z'ya ne ararsan var ve ikinci el olarak istedigini vergi vemeden alabilirsin. Bunu almanya hükümeti bize sunmus. Ispatlasana bakalim ben oradan ne almisimda satmisim. Ikinci elde ucuza alabilecegim bir sey varsa tabiki yenisini almam. Sonra orada satilan ürünlerin vergisi zamaninda yeni alinirken ödenmis. Bunuda bilmis ol.

Süleyman Cakir:
Gumruk vergisinden yirtmak icin her turlu alavereyi dalavereyi bilen kimmis, belgeler, yazismalar konussun.
Ben:
Birincisi ben Gönderdigim paketleri herzaman DHL ile göndeririyorum ve icindeki malemeler kullanilmis olunca paketin üzerine kullanilmis parcalardir ve hediye olarak gönderdigimi yaziyorum. Yada türkiyeye gelen tanidiklarimla gönderiyorum.
Bir kac defa söyledim ve yine söylüyorum, yeni bisiklet almak isteyen varsa bir tir soförü ile yada türkiyeye gelen ucak yolcusu ile kargosunu haledebilirse türkiyede gümrük vermeden kurtulur.
Simdi söylermisin bu tür kargolamanin bana ne faydasi oluyor. Ben Paket gönderiyorsam birine türkiyede gümrük vergisini ben vermiyorum alici veriyor ve ben bu yollara gönderdigim icin yardimci olmus oluyorum ve bu kargolarin alavere dalavere ile hic bir alakasi yoktur yasaldir. Birde ben burada gümrük vergisinden yirtmiyorum ve nir karpayimda olmuyor. Alici olan yirtiyorsa yirtiyordur.

Süleyman Cakir:
Yarin ola hayrola. Milleti somurmekten biriktirdigin binlerce euro seni kurtaramayacak murat çömez!
Ben:
Evet yarin ola hayir ola. Ben kimi sömürmüsde binlerce euro biriktirmisim görelim bakalim. Varsa benden burada yada türkiye genelinde parayla alisveris yapan bir kisi ciksin meydana.
Süleyman Cakir sendende beni kurtarmayacak belgeleri bekliyorum.

Süleyman Cakir:
Hayirsever is adami olmadigin ortaya cikacak.
Ben:
Öncelikle ben is adami degilmin, sadece bir isciyim. Sonra buralardami bir cikarim var (Böyle iki üc daha baslik daha var bulamadim, yöneticiler eklerse sevinirim)
Furç takımı takma | Sayfa 2 - BisikletForum
Murat ÇÖMEZ Kardeşime Hediyeleri İçin Çok Teşekkürlerimi Sunuyorum. - BisikletForum
Yeni bisiklet yeni tarz wilier triestina cyclocross - BisikletForum
Sonunda Yola Geldim. Bendeee.. - BisikletForum

Süleyman Cakir:
Haa şundan da korkma, milletin arkasindan ettigin laflari acik etmeyecegim. Cunku ben namert degilim!
Ben:
Benim bir seyden kortugum yok.

@Serkan Mıstınoğlu
Sen herhalde beni baska birisiyle karistiriyorsun, ben forumda olsun türkiye genelinde olsun hic bir zaman fren satmis birisi degilim. Senden hemen ve derhal bu sikayetin linkini istiyorum. Yorum yapacaksan birini suclayacaksan dogru arastir ve suclamayi öyle yap. Yanilmiyorsam diyede acik kapi birakma lutfen.
NOT: Sen saygiduydugum üyelerden birigdin bu forumda, yaziklar olsun.

Süleyman bey de cevap hakkını kullansin artık. Her gün 1 mesaj yazıp, kafaları daha da bulandirip gidiyor.
Kendisi bugün yazacağını söyledi. cevap hakkı doğduğu surece konu açık kalsın. Ama yok, forumu oyalacaksaniz ve cevap hakkini kullanmayacaksaniz bu gece bu konu kapansin, kitlensin.
Raşit abinin de dediği gibi, bu tatsız olay unutulsun gitsin.

Geri