@Süleyman Çakır
Süleman Cakir:
Bu konunun acildigi iyi olmus. Yarin insallah bir takim belgeler yayinlayacagim. Murat bey de eger yigitse messenger da aramizda gecen konusmalari yayinlar. Ben facebookta onu arkadasliktan cikardigim icin su an bulamadim. Ama kendisi yayinlarsa cok memnun olurum.
Ben:
Malesef cok isterdim yayinlamayi ama beni sildigin icin bende mesajlari artik göremiyorum. Mesajlarda yazanlari diger konuda yazmisdim.
Süleyman Cakir:
Bakalim kim fahis fiyatla mal satiyormus? Kim vergi kaciriyormus? 200-300 euroya almanya dan bisiklet alip, buradaki kardesime 1000 euroya satiyormus gorelim.
Ben:
Ben senin kardesine yani hangi kardesine 200-300€'ya Bisiklet alipda 1000€'ya sattim, bunu kesin aciklamani istiyorum. Ben sadece
halil ibrahim duran 1000€'luk bisiklet gönderdim onuda ben almadim kendisi buldu ben siparisini verdim ve kendisine yolladim. Bunun disinda türkiye genelinde beni ziyaret eden oglum yasinda olan hakan kardesimize bir bisiklet hediye ettim ve 2-3 üc arkadasima tirla bisiklet yolladim hic bir ücret kabul etmeden. Ayin 15dede SerkanH kardesime bir bisiklet yolluyorum onunda kendi actigi konuda fiyati belli.
Buda Orjinal Faturasi
Süleyman Cakir:
Urunleri faturali almak yerine nicin kleinanzage de bireysel saticilardan aliyormus ogrenelim.
Ben:
Öncelikle Kleinanzeigen.de ((link) neymis onu bilmen gerekir. Kleinanzeigen almanyada ebayin sundugu bir site. Almanya genelinde sadece bisiklet ürünü degil a'dan Z'ya ne ararsan var ve ikinci el olarak istedigini vergi vemeden alabilirsin. Bunu almanya hükümeti bize sunmus. Ispatlasana bakalim ben oradan ne almisimda satmisim. Ikinci elde ucuza alabilecegim bir sey varsa tabiki yenisini almam. Sonra orada satilan ürünlerin vergisi zamaninda yeni alinirken ödenmis. Bunuda bilmis ol.
Süleyman Cakir:
Gumruk vergisinden yirtmak icin her turlu alavereyi dalavereyi bilen kimmis, belgeler, yazismalar konussun.
Ben:
Birincisi ben Gönderdigim paketleri herzaman DHL ile göndeririyorum ve icindeki malemeler kullanilmis olunca paketin üzerine kullanilmis parcalardir ve hediye olarak gönderdigimi yaziyorum. Yada türkiyeye gelen tanidiklarimla gönderiyorum.
Bir kac defa söyledim ve yine söylüyorum, yeni bisiklet almak isteyen varsa bir tir soförü ile yada türkiyeye gelen ucak yolcusu ile kargosunu haledebilirse türkiyede gümrük vermeden kurtulur.
Simdi söylermisin bu tür kargolamanin bana ne faydasi oluyor. Ben Paket gönderiyorsam birine türkiyede gümrük vergisini ben vermiyorum alici veriyor ve ben bu yollara gönderdigim icin yardimci olmus oluyorum ve bu kargolarin alavere dalavere ile hic bir alakasi yoktur yasaldir. Birde ben burada gümrük vergisinden yirtmiyorum ve nir karpayimda olmuyor. Alici olan yirtiyorsa yirtiyordur.
Süleyman Cakir:
Yarin ola hayrola. Milleti somurmekten biriktirdigin binlerce euro seni kurtaramayacak murat çömez!
Ben:
Evet yarin ola hayir ola. Ben kimi sömürmüsde binlerce euro biriktirmisim görelim bakalim. Varsa benden burada yada türkiye genelinde parayla alisveris yapan bir kisi ciksin meydana.
Süleyman Cakir sendende beni kurtarmayacak belgeleri bekliyorum.
Süleyman Cakir:
Hayirsever is adami olmadigin ortaya cikacak.
Ben:
Öncelikle ben is adami degilmin, sadece bir isciyim. Sonra buralardami bir cikarim var (Böyle iki üc daha baslik daha var bulamadim, yöneticiler eklerse sevinirim)
Furç takımı takma | Sayfa 2 - BisikletForum
Murat ÇÖMEZ Kardeşime Hediyeleri İçin Çok Teşekkürlerimi Sunuyorum. - BisikletForum
Yeni bisiklet yeni tarz wilier triestina cyclocross - BisikletForum
Sonunda Yola Geldim. Bendeee.. - BisikletForum
Süleyman Cakir:
Haa şundan da korkma, milletin arkasindan ettigin laflari acik etmeyecegim. Cunku ben namert degilim!
Ben:
Benim bir seyden kortugum yok.
@Serkan Mıstınoğlu
Sen herhalde beni baska birisiyle karistiriyorsun, ben forumda olsun türkiye genelinde olsun hic bir zaman fren satmis birisi degilim. Senden hemen ve derhal bu sikayetin linkini istiyorum. Yorum yapacaksan birini suclayacaksan dogru arastir ve suclamayi öyle yap. Yanilmiyorsam diyede acik kapi birakma lutfen.
NOT: Sen saygiduydugum üyelerden birigdin bu forumda, yaziklar olsun.