Scudo Sports

Mukavvadan 1:1 bisiklet yapmak mümkün mü?

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Tatili hobiyle değerlendireyim diyorum. Yapilir mi ve bir insani tasiyacak kadar mukavemet saglanir mi? Vites sistemi olarak en azından fixie takılabilir mi?

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu benim kadrom sekilli olur :D ucgen hatlar kullanılırsa mukavemet artar diye dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Yapılır, yapan var.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Harun.
Yani yapılmasına yapılır da süs olarak evinizin,bahçenizin bir yerinde kalsa daha güzel olmaz mıı:asik:

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Tek katla zor ama birkac kat mukavvayi fircayla tutkallayarak birbirine yapistirirsaniz tasiyacaktir hatta kaykay tahtalari da bu sekilde ince ahsap plakalarin tutkallanip sikistirilarak kurutulmasindan yapiliyor ama jantin baglantisini yapan mili mukavvadan yapabileceginizi dusunmuyorum.

• Beğen
yapılır videolarda da görünüyor ancak videoyu izlediyseniz uzun ve bilgili bir yapım aşamasından geçiyor... Bunlar yapabilecek ekipman ve bilgiye sahipmisiniz.
Çünkü oldukça zor bir iş...

Büyük boyunu aratınca youtube ufak versiyonu da önerdi :)

• Beğen
Eğer yaparsanız resimlerini atın 4 gözle bekliyorum

• Beğen
@Harun Salcı su olmasa bile bi kaldirimdan inse bitti yada bi kasisden hizli gecse icine coker :D
bi ara forum uyesi ugrasiyordu celik bisiklet yapmak ile ismini hatirlamiyorum

• Beğen
@Harun SalcıKucuk ve ustunde yuksek gerilim tasiyan parcalari da ahsap kullanarak yapabilirsiniz mesela tamamen organik bisiklet olur imkansiz degil bence[emoji23]

• Beğen
Yukarıdaki örneklerde baya yapan varmış görmüş oldum. Benim aklıma kartondan yapılma diye görünce kartondan yapılma gitar ve sörf tahtası geldi. Tabi bunlarda daha kaliteli ve maliyetli. Hatta kullandıkları malzemeden yapılma akordiyon bir koltuk vardı.

Geri