Scudo Sports

Mtb'ye şehir lastiği ve sabit maşa takıldı, görev tamam :)

Scudo
@Fevzi Orak ben de 26" mtb'ye 28" düz maşa montajı konusunda araştırma yapıyorum. Disk fren olduğunu varsayarak, 28" maşa ile değişimden kaynaklanan alçalma oranından kaçabilir miyiz onu merak etmekteyim... :)
26" mtb ye 28" düz maşa olur mu konuda farklı bir yaklaşımda bulunmuş arkadaşımız.
iyi forumlar dilerim...

Ağırlık olarak çok fark etmiş. Şaşırdım. Bendeki tur bisikleti 15 kilogram geliyor. Neden o kadar ağır bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: Fevzi Orak
@ferhat1983 dediğiniz olayla ilgili bir bilgim yok hocam . ama yerinizde olsam 26 ise 26 uyumlu alırım .
@Aenescan evet ağırlık olarak çok fark etti çünkü üstündeki eski maşa 3 kg a yakındı , ayrıca eski lastikler nereden baksak 900 grama yakındı .

• Beğen
Tepkiler: Aenescan
Güzel olmuş bisiklet. vites oranları hız konusunda tatmin ediyor mu? 42-11 oluyor genelde dağ bisikletlerinde.

• Beğen
Tepkiler: Fevzi Orak
@Fevzi Orak güle güle kullanın.. Ben de bir tane tur alacağım da ağırlığı korkutuyor

@Fevzi Orak

Sayın Hocam, güle güle kullanın. Ben de bir hata yaparak oğluma Salcano ng650 24 inç bisiklet aldım.
Benim bisikletim Salcano City Fun 70. Yokuşu çıkamadı. Tuttum benimkine oturttum. Ayağı yere değmiyor.
Buna rağmen yokuşlarda benim bisikletimin daha iyi olduğunu söyledi. Yokuşu rahat çıktı.

Ben de onun bisikletindeki dandik zoom amortisörü söksem. Ben de ince lastik taksam nasıl olur?
Hangi ürünleri tavsiye edersiniz. 24 inç lastik fazla yok.
Hatta bundan ucuz, ince ve slick lastik bulamadım. (link)
Yine 15 TL civarı şöyle düz maşa var uygun olur mu?
(link)[gallery]/0/

Ne dersiniz?

@Fevzi Orak 28" maşa konusunda yabancı forumlarda biraz bilgi buldum. ancak çoğunluk "suspension corrected" maşalar tavsiye ediyor, veya bu maşaları kullanmış. biraz daha detaylı araştırma yapmak lazım. disk frenli ve 26x1.5 lastiklere 28" maşa uyar gibi geliyor teoride...

güle güle kullanmanız ve en yakın zamanda yol bisikletinize kavuşmanız dileğiyle...

NOT:merak ettiğim başka bir şey ise sele açısı, öne doğru eğildiği için yani, bu konuda yorumlarınız nedir? geometri bozulmasında asıl kafama takılan soru bu...
iyi forumlar

doğan görünümlü şahin bu olsa gerek

• Beğen
Tepkiler: rakasum
@hogutmen hocam yerinizde olsam ,oğlunuzun bisikletini satıp , yerine 26 jant şehir bisikleti almak ... Hiç bunlarla uğraşmayın ... Ama illa uğraşacam diyorsanız . gösterdiğiniz lastik olabilir fakat gösterdiğiniz maşa olurmu hiçbilmiyorum..
@ferhat1983 teşekkürler . sele açısı olarak çok değişen birşey olmadı . ve rahatsız edici durumlar söz konusu değil. gayet rahat :) Ve sizede aynı şeyi söylemeyi ihtiyacı hissediyorum , hiç 26 janta 28 takmayla felan uğraşmayın . Siz benim 26 lığa 26 lık maşa taktığımda geometriyi dert ediyorsunuz acaba 26 lığa 28lik takınca neler olur neler :)) O yüzden bisikletinizi satıp 28 lik bir bisiklet almanız en doğrusu olacaktır..

@brky1905 evet ortaya karışık :p

Mosso MD5 maşanın ölçüleri ve diğer teknik özelliklerinin olduğu bir site var mı? Bisikletimdeki RST Gila ML 100mm. yerine takmak istiyorum, ancak şu an bisikletin ön kısmı zaten gereğinden fazla yüksek, geometri değişecek bile olsa daha alçak olmasını istiyorum. Zahmet olmazsa maşanın kadro ile birleştiği noktadan en alt noktaya olan uzunluğunu belirtebilir misiniz? Şu an benim maşamda bu uzunluk yaklaşık 49.5 cm.

süper olmuş emeğinize sağlık, güle güle kullanın

Alin yol bisikleti kurtulun ne ugrasiyosunuz :)

@Grim
http://image.dhgate.com/0x0/f2/albu/g3/M01/2D/11/rBVaHVTBsbmAZAkkAAJdLSZzJMc576.jpg
(link)

Geri