Scudo Sports

MTB'den YOL pisletine geçen çok, neden tersi hiç yok?

@Murat Cömez
Murat abi ciddi değildim sadece dalga geçiyodum yanlış anlaşıldıusam özür dilerim

Scudo
@İhsnn_zyvl
Herkesin bir gün yola gelecegine.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
2 senelik tecrübemle: insanlardaki onyargı dağ bayır çıkmaktansa düz yolda kullanmak daha kolaylarına geldiği için.

@Murat Cömez
Tekrar özür dilerim eski bi konuda görmüştüm bu sözü hoşuma gitmişti o yüzden yazdım ciddi değildim

Insanlar bisiklete bindikten sonra suruslerinin cogunu asfaltta yaptiklarini farkediyorlar ve bir sure sonra yol bisikletine gecmek mantikli geliyor bu kisiler icin benim gorusume gore. mtb emek istiyor, yani alacaksin dag bisikletini alip basini ormana dalacaksin, camura batacaksin cikacaksin, neredeyse her surusten sonra bisikletini - ve kiyafetlerini - mecburen temizleyip, bakimini yapacaksin vs. Herkesin yapmak isteyecegi seyler degil ama biz mtb'cilerin severek yaptigi seyler. :)

Mazgallar hic olmasa yani kimse mtb ye binmicek yani bumudur tez? Mantiksiz bence

mtb
özgürlüktür
yaşam tarzıdır
yol bitti hadi geri dönelim demenin düşmanıdır
adrenalindir
toprak kokusudur
kimi zaman korku
kimi zaman heyecandır
bol bol düşmenin zevkidir
çamurlu suda oynamaktır.

yol bisikleti ise
yolda ele dümdük sürmektir :islik::islik::islik::islik::islik::islik::islik::islik:

meseleye başka açıdan yaklaşayım
istanbulda hangi bisiklet uygun sorusunu sormak lazım,

1- mtb,

istanbulda kalan ormanlar,

a- belgrd
b- aydos
c- çekmeköy

bunlar yakın olanlar,peki nasıl gideceğiz ,arabası olan aracın arkasına koyar gider,ya da bisiklet ile gider dönüşte araç trafiğine çarpılır,mazgallardan rahat geçer,
ama 200 km gitmek gibi bir düşünce aklında olur ise orada yol devreye girer.
mtb güven verir mazgallarda ,ama asfaltta kalın teker dönmez,23-25 hacim teker gibi,dişli teker asfaltta yorar,sonra 26 janta 1.50 silik takılırda ne olur toprakta sıkıntı olur,
mtb orman içindir,sert araziler içindir,işlevi değiştirildiğinde ,yola ayarlandığında, kadro asla uzun yollar için tasarlanmadığından ,rüzgara karşı direnci yol kadrosu gibi değildir,
mtb ,orman içindir,dağ içindir,dağdan çıktığınızda yola geldiğinizde altınızda uzunlarda yol olmalı,

2- yol,

şehir içinde dikkat edeceksiniz,istanbulun her yerinde mazgal var,bir gün muhakkak yakalanırsıız 23-25-28-32 hacim lastik kullananlar ,peki ne yapacağız ,en emniyetli yollara bakacağız, ve aşırı trafiğin olmadığı yerlere,,malesef anadolu yakada olsun ,avrupa yakada olsun emniyetli yollar istanbul dışındadır,avrupa yakada tüm iş yerleri çok yoğun olduğundan araç sayısı çok fazladır,bisiklet kullanıcıları şehir içinde çok dikkat edecekler,özellikle beşiktaş- sarıyer sahil yolu,ve anadolu yaka üsküdar-beykoz,
malum üsküdara dönüşte bisiklet ile uğramakmı vay halimize,

mtb ve yol bisikleti savaşından önce istanbula hangi bisiklet uygun sorusuna cevap aramak akıllıca olur,
ayrıca mtb 'den yola geçenler meselesindede durum aynı

mtb ne için üretildi,işlevi nedir,mountain bike dendi,dağ bisikleti orada işlev görür,hız istiyorsanız, istanbul dışınamı çıkacaksınız yoldur onun adı,

Çoğunluğun profiline yol bisikleti uyuyor, ondan kaynaklı bence. Şimdi hayal et, dağ bisikletin var 3bin 4bin belki 10bin harcamışsın. Ulan şunla bi downhill yapayım desen öyle bir külfet ki hayali bile yorar seni. Aşamaları göz önüne bi getir, asıl olaya girebilmen için bir sürü aşamayı geçmen lazım. Şehirde süreyim desen onu da kendine yediremezsin. Hadi yedirdin, asfaltta mtb sürmek, ayaklarına ağırlık bağlayıp yürümek ile eşdeğer. Yol bisikleti öyle mi, kapıdan çıkardığın anda pisttesin.

Bi de Ankara'da olduğunu düşün. Yeşile, doğaya ulaşabilme hayalini düşün :D

Genellikle bisiklete yeni başlayanlar tecrübesiz olduğundan yanlış seçim olarak mtb alıyorlar. Bir diğer sebep, bisikletçiye gittinizmi bisiklet bakıyorum. Bütçem 500 lira dedinizmi ng650 den başlar göstermeye xc150 den çıkar. Yol bisikletinin adı geçmez. Yani sonuç olarak ben diyorumki gerçek dağ bisikletçisi asla yola geçmez :cool: 2. bisiklet olarak yol alabilir ona bişey demem. :)

Yol bisikletini o kadar övüyorlar ki insanın alası geliyor. MTB desen çöp sanki. :D

Ulan MTB'den vazgeçer miyim beee.. :)

Bu düşünceme karşı çıkanlar olabilir ama kimse kendini kandırmasın. Ortam güzel ama bu forumda böyle malesef..

eee bende şehir bisikletinden katlanıra gecmek istiyorum..hadi bunu açıklayın bakalım.. :)

• Beğen
Ben de MTB den katlanır bisiklete geçenlerdenim.İyi ki de dönmüşüm diyorum.

• Beğen
@devilmycarlos

açıkça durum şuna benziyor ,red kit mecmuasında vardı bu durum ,uzun burunlular ile ,uzun kulaklıkların savaşı,bisikleti aşalamak doğru değil,vay efendim sen mtb 'cimisin demek yalnış, ya da tersi,vay efendim sen mtb 'den nasıl dönersinde katlanır alırsın demekte yanlış,insanların bi kere tercihlerine saygı duyacağız, kişi sever ormanda sessizlikte sürmeyi alır mtb,neden onu dışlayalımki,nitekim ben kuş sesleri içinde sürmeyide severim,dağlardan aşağıya bozuk yollardan mtb ile inmeyi severim tabi cyclo cross 'uda ,kılıçkaya tepesine yol çıkmaz idi ,arazi taşlık idi,1500 metre idi,oraya yolla girmek eşyanın tabiatına aykırıdır,herkesin bütçesi yetmez 5 adet bisiklet almaya ,hem katlanırın olacak ,hem yol ,hem mtb hem cyclo hemde city bike ,hepsinden zevk alacan hepsininde sahada görevi var ,katlanır ile yarık topraklardan gitmek,keçi yollarından çıkmak konforlu değil,tek ayna kol ile alpleri aşan fransıza diyemeyiz ,kardeşim sen kerizmisin diye,ama gürsel dostumada olayın çok zor olduğunuda belirtmiştir,fransız arkadaş riski seviyor ,bi şey diyemeyiz,ingiltereden gelen bir bisikletçi ile tanıştım,bisiklet acaip ağır idi ,adama enayi gözü ile bakılmasıda doğru değil.

kimsenin tercihine herkes karışamas tabikide.
ama arada takılmak zevkli oluyo :D

• Beğen
Geri