Scudo Sports

Mtb-Yol kararsızlığı

mtb +ince lastik ş.içinde çok rahat,yarış bisikletide sahilde gazlamak için süper.

Scudo

paylaşım için gerçekten teşekkür ederim sürücü keçi yollarından asfalta ,oradan stabile istediğim bu ,onur beyin aşağıda verdiği mesaja göre bu kadro cyclo cross -endurance

Trabzon gibi bi yerde bile yol bisikleti kullanabiliyorum. Evet bazı iller yol bisikletine uygun değil, parkur yok , yol yok vs. Fakat dağ, bayır isterseniz MTB asfalt olsun ama çukur, kasis , yama da oılabilir derseniz yol bisikleti kullanın. Yol bisikleti demek illa ki otoyol kalitesinde asfalt şartı aramaz. Strade- Bianche yarışını izlemenizi tavsiye ederim.

@Murat B.

video çekimden sonra kesinlikle ortadan caaaaart diye ikiye ayrılmıştır bisiklet, hiç endişelenmesin mtb tavsiye edenler...

@Kudret Kurtcebe
sıkıntı orda zaten kudret abi bisiklet cyclocross değil yol bisikleti:)

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@ihsangencer

belki ,olabilir ama tahminimce karbon ,ona göre sağlam karbon olmasında yarar var aldığım karbon çoktan 50.000 km 'yi geçti scott scale 30 mtb idi ,ama 28 jant takdım 700 x 32 çok sert zeminlerde tepindim durdum .

@Fırat Y.

onur beyin verdiği bilgi aşağıda bende şimdi öğrendim evet cyclo cross -endurance

Ben bu bisikletin aluminyum kadrolu modelini kullanıyorum bir süredir. (Diverge A1 sport)
Teknik yorumu tecrübeli arkadaşlara bırakmam gerekir fakat kişisel kullanım tecrübemi aktarayım.

Şu an 415 km civarı kullanabildim. 30c lastik var üzerinde. Geometrisi endurance-cyclocross arası diye anlatılıyor. Klasik yol bisikleti performansını düz yolda vermeyebilir, bu yorumu her iki bisikleti kullanmış tecrübeli bir arkadaşa bırakmam gerek. İnişlerde güven hissi verdiğini söyleyebilirim. Aynı zamanda bozuk yol şartlarında (logar kapağı çukur vs.) daha güvenerek hareket ettiğimi söyleyebilirim.

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/003-jpg.2828/

bu resimde kullanılan bisikletler yol ise adamların işi bayağı zor yerde taşlar resmen kontrolü kaybettirebilir.

@Onur Cavus

onur bey cyclo cross-endurans kadro ise iş tamamdır endurans kadrolar sağlam çünki

onur bey cyclo cross-endurans kadro ise iş tamamdır endurans kadrolar sağlam çünki

Kudret bey aynı zamanda kadroda 35c lastiğe izin verir bir 'tire clearance' yapmışlar.

• Beğen
@Onur Cavus

Kudret bey aynı zamanda kadroda 35c lastiğe izin verir bir 'tire clearance' yapmışlar.

onur bey ,32 kabul edermi jantı ? bu konuda bilginiz varmı ?

onur bey ,32 kabul edermi jantı ? bu konuda bilginiz varmı ?

Evet Kudret bey 35c lastik kullanılabildiği yazıyor.
The front and rear clearance allows up to 35mm tyres and the model I tested was equipped with Roubaix 30/32mm tyres (30mm tread width, 32mm tyre width). Alıntıladığım review: (link)

diverge.png
Endurance cyclocross arası bir görüntüsü var ne dersiniz?

• Beğen
Tepkiler: Mesutsz
@Onur Cavus

Evet Kudret bey 35c lastik kullanılabildiği yazıyor.
The front and rear clearance allows up to 35mm tyres and the model I tested was equipped with Roubaix 30/32mm tyres (30mm tread width, 32mm tyre width). Alıntıladığım review: (link)

2829 dosyayı görüntüle
Endurance cyclocross arası bir görüntüsü var ne dersiniz?

valla açıkça sürücünün zevki (videodaki gibi )asfalttan direk keçi yollarına oradan stabil yollara benim sitil bu olduğu için sadece asfaltta kalmak istemiyorum .bu yüzden ben yıllarca yol bisikleti almadım, 76 da altımda pejo yol bisikleti ile stabil yollarda canım çıkar idi asla konforlu değil idi ,uzun zaman cyclo aradım ,türkiyeye ilk kez salcano getirdi 2012 de cyclo ,ben 2008 de karbon scott aldım mtb ve bu bisikleti aynen crosa çevirdim tek sorun şu oldu arkadan karbondan çıkıntı olmadığı için disk fren oldu öne çatal takdım ön v-break oldu benim bisiklet stabilde gidiyor ve düz toprakta gidiyor son derece konforlu ve asfaltta zati gidiyor ama 50.000 km '' yi ,çoktan geçti bi gün çatlayacak diye korkuyorum tabi..karbon çok iyi dayandı .şimdi yukardaki bisikletler güzel tabi yalnız ben artık disk frenden kaçmak istiyorum askı frenli bi adet cyclo cross beni kurtaracakda zamanla bakacağım .....

Hepsini kullandım dostum; şehir-dağ-yol. ve aralarındaki şehire en uygunu yol bisikletidir!!!. dağa gireceksen dağ al ;) öbür türlüsü şehirde jip sürüp çamura bile deyirmeyenler gibi oluyor. yol bisikleti temizken güzel, dağ bisikleti çamurluyken.

• Beğen
Ben yıllarca MTB kullandım; haftasonları belgrat ormanı, polonezköy vs. ne kadar offroad parkur varsa çoğunda MTB yaptım, fakat son iki yıldır yolda da turlar yapmaya başladık. Önce MTB bisikletimi yol için uygun hale getirmeye çalıştım. Lastikleri daha ince daha fazla basınçlı ve slick olacak şekilde değiştirdim. Sonra sabit maşalı kullanmaya başladım. Fakat bir gün yol bisikletli arkadaşım rüzgara karşı droplardan tutarak yolda akıp giderken ben çok fazla efor sarfettiğimi gözledim vee en sonunda MTB'nin yanına bir de yol bisikleti ekledim. Yol bisikletine daha ilk binmemle birlikte işte bu dedim :) Artık sadece offroad parkura gireceksem dişli lastiklerini geri taktığım sabit maşalı MTB'yi kullanıyorum.
Yol bisikleti sanıldığı kadar narin değil, ben işe gidip gelirken de yol bisikletimi kullanıyorum, kaldırımlardan iniyorum, çıkıyorum, bazen gözümden kaçan çukurlardan çok sert geçtiğim oluyor ama hiç bir sorun yaşadığımı söyleyemem sağlamlık konusunda. Şehir içinde gidon genişliği yüzünden MTB ile geçemeyeceğin yerlerden yol bisikleti ile rahat geçebilmek de yol bisikletinin şehir içinde ayrı bir avantajı.
Sonuç olarak yol dışında MTB, yolda yol bisikleti gibisi yok.

yol al bak ben mtb mi satıp yola geçeceğim hamallık yaparsın mtb alıp yolda kullanırsan

• Beğen
5 tane bisikletim var hangisini ne amaçla kullandığımı anlatayım.
1. Tourney seviye şehir bisikleri: Markete gitmek için kullanıyorum.
2. Alivio seviye hibrit: Yük taşımak ve bozuk araziye girmek için kullanıyorum. 14 kilo, çok ağır geliyor zevk vermiyor.
3. Slick tekerli cyclocross tiagra seviye: uzun turlarda kullanıyorum, bagaj takabilyorum, çok rahat hızlı gidiyor, yormuyor, sürerken zevk veriyor.
4. Karbon yol Bisikleti ultegra seviye: Günübirlik turlar ve şehir içi ulaşım için kullanıyorum. Yaşadığım şehrin yolları İstanbullun yollarından 5 kat daha kötü. Sürerken en çok zevk aldığım bisiklet bu, şehir içinde çok hızlı ve rahat ulaşabiliyorum heryere.
5. Tourney seviye dağ Bisikleti 29inc: duvara astım kullanmıyorum:)

Maddi durumunuz iyi ise eğer, bir adet yol, bir adet mtb alabilirsiniz bence. Mesela mtb alarak bu işe başlamış birisi olarak bizatihi Salcano XRS030 kadro ( yol bisikleti kadrosudur ) aramaya başladım. Bu işler bütçe meselesi ve gönül işidir, kendi koşullarınızda neler yapabileceğinize, forumda açılmış başlıkları okuyup faydalanarak tecrübe elde edebilirsiniz.

@lealtad

Bir bisiklet almışşınız güle güle kazasız belasız kullanın. Lakin şu an ki yol-mtb ayrımına girmeden önce kaskınız yoksa mutlaka kask edinin.

• Beğen
Geri