Scudo Sports

Mtb-Yol kararsızlığı

lealtad

Forum Bağımlısı
Tepki
1.404
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer
Herkese iyi forumlar. Ben bir süre önce bisiklet almaya karar verip acemilik ile gidip bir Kawasaki almıştım. Lakin ilk deneme sürüşünde tesadüfi bir bisikletçiye girdim ve bikaç saat sohbetle yanlış yaptığımı gördüm. Daha sonra internet siparişi olduğu için iade ettim Daha sonra gidip bir Sedona 701 aldım. Bi süredir kullanıyorum. Şehir içi gerekli aksesuarlarımı yavaş yavaş topladım(giysiler, yedek iç lastik, matara, pompa, yama seti, çantası vs..).

Hatta spd ayakkabı alıp bikaç hafta kullandım alışmıştımda. Gayet faydalıydı lakin sonra bi taıdık aşırı ısrar etti çok erken davrandın diye ve sattım normal pedala geçtim.

Şimdi sorunum şu, doğal olarak aşırı hız yok. Bir nebze çeviklik ve fiziksel dayanıklılık var. Ama genel olarak asfalttayım. Nadir olarak arazi koşularına giriyorum. Genel olarak 30 cm'i aşmayacak zıplamalar falan oluyor lakin sert inişler eşliğinde değil. Bisikletçiyle sohbet ettimde bana kesinlikle yol bisikletine geçme dedi. Özellikle üstüne basa basa. Amaç neydi bunda. Tamamen farklı bir boyut olduğunun farkındayım lakin boş günlerimde uzun tura çıkınca aşırı yoruyor yapı ve lastiklerden dolayı. Aşırıda hıza ulaşamıyorum haliyle.

Ben ne yapmalıyım şimdi, biraz olsun hız ve uzun turlar istiyorum. Maddi olarak biraz birikim yapıp orta seviyesi ikinci el falan bir yol falan alayım mı yoksa sadece lastik değişimiyle falan bu sorunum ortadan kalkar mı?

Amacım günü birlik yahut 2-3 gün için mümkün olduğunca fazla yol ve ortalama olarak asfalt olacaktır sanırım..

Bisikleti geliştirmekten zaten bahsetmek istemiyorum sonuçta giriş seviyesi bir bisiklet bazı değişimler mümkün ama asla bir köpekten uçmasını umamayız.. Ne yapmalıyım bilgili arkadaşlardan uzun zamana dönük yorumlar bekliyorum.

Ayrıca şuan da bisikletle çıkdığım zamanlar özellikle rampaları tercih edip bir nebze gelişim sağlamayı çalışıyorum ve kilitsiz maşa olayı eforu boşa yakıyor biraz farkındayım. Bu konuda farklı fikirleriniz var mıdır acaba..

Scudo
İstanbul'da yaşıyorsan, araç bile yolda gidemiyor sen yolla hiç gidemezsin, al bir mtb her yerden atla zıpla gir çık.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Yol bisikleti kısmına yorum yapmıyorum, forumda defalarca yazıldı bu mevzu. Herkes sıkıldı artık.
Bana asıl ilginç gelen SPD'ye de alışmışsınız biniyormuşsunuz, aşırı erken davrandın ne demek? Hadi beceremeseniz sürekli düşseniz anlarım bu tavsiyeyi ama alışan birkaç hafta kullanan adama vazgeçirmek çok acayip :)
Not : İstanbul'da işe karbon yol bisikleti ve SPD ile gidip geliyorum ;)

Ilk etapta daha buyuk aynakol slick tarzi dissiz sehir/tur lastikleri ile mevcut bisikletiniz belki bir nebze tatmin saglar.
Daha fazla hiz istiyorsaniz yol bisikleti.
Bol bol arastirin, kullananlara sorun deneyin karar verin.
Baskasinin lafina uyarsaniz ya gec kalirsiniz yada yine masrafli hatalarla ogrenirsiniz.
Ben MTB ile memnunum ama siz kendi kararinizi hatta yolunuzu kendiniz bileceksiniz en iyi ;)

• Beğen
@KaanG
Ya ikinci el almıştım öğrenene kadar kullanayım diye. Hem kullanılmış olması hemde ayakkabı modeli içime sinmedi diye sattım. Birde aldığımdan fazla rakam denk geldi:) Birazda karlı oldu. Ya anlamadığım şu. Bisikletçiye gidiyorum. Adam hipnoz yapacak gibi üstüne basa basa inceden beyin yıkamaya çalışıyor sanki. 'spd kullanma ben sana erken dedim, yol bisikleti kesinlikle alma bol bol antrenman yap sadece'. Sürekli bunları diyor ama kafam karıştı neden sürekli aynı şeyleri söylüyor. Amaç nedir? Neden kullanmıyayım? Kafam ona takıldı esasında

Araziye giremedikten sonra dağ bisikleti bir işe yaramaz sen hybrid bir bisiklet alacaktın merida crossway serisi gibi kron tx500 gibi salcano citysport tarzı ben hertürlü araziye dalıyorum hybridle yol bisikletiylede kapışıyorum onların giremediği araziyede dalıyorum birde yakında schwalbe lastik yaparsam downhill bile yaparım :D

@recep24ank
Arkdaş zaten sedona 701 mtb bisikletim var demiş.En azından bir doğru dürüst okuyun.Yol bisikleti tavsiyesi istemiş.Ayrıca araçla yol bisikletini aynı kefeye mi koyuyorsunuz ? So derece bir mantıksız bir cümle kurmuşsunuz.Birde bisikletçi neden yol bisikletini tavsiye etmedi merak ettim.Birkaç bisiklet mağazası deneme sürüşü bile yaptırıyor artık bisikletle.Mağazanın ismini vermeyeceğim reklama girer sanırım.En azından biraz deneyin. Kendinizi rahat hissetmezseniz şehir bisikletine yönelirsiniz.

• Beğen
@Arda_7
Teşekkür ederim.)

@recep24ank
Evet ya traktör bile gidemiyor bizim yollarda yuh diyorum artık ben bu kadar abartı bir yorum görmedim.

@Murat B.
Evet buradan tam olarak gerekli cevap alınabilir sanırım ama elbette burada ki performansı 1500-2000 tl'lik bisikletlerden beklemekte ne kadar doğru orasıda tartışılır herhalde

• Beğen
Tepkiler: eneskav
Genel olarak asfalt zeminde kullanıyorum demişsiniz. Yol bisikleti almamanız için aksi bir neden göremiyorum. İstanbul gibi bir yer de, yol bisikleti ile bugün 101 km. yaptım. Atladım, zıpladım, girdim, çıktım. :D

@lealtad

Performans, bisikletten çok size bağlı.

• Beğen
Yol alın yol. Yolların kötü olması dağ bisikleti almak için yeterli bir sebep değil ama ilerde arazi yaparım, yoldan çıkarım diyosanız o ayrı.

• Beğen
@Murat B.
Vallahi beni de yol bisikleti düşünceme iyice perçinledi bu video. Güzel paylaşım teşekkürler.

• Beğen
Geri