Scudo Sports

Mtb vs. Yol Bisikleti

@belgen

kahrolsun road bike
yaşasın mtb ve mtb kullananlar :D

Scudo
@belgen valla kalkışlarda ilk 3 metre ben önce oluyorum. 3 metrelik te olsa bana yetiyo

• Beğen
Tepkiler: soul_boy
adamın yol bisikleti ile sıraladığı tüm maddeler yanlış. Gerçi konuyu 2007 de açmış, o zaman ki dönemde yol bisikleti önyargıları hakkında bizde bilgi sahibi olmuş olduk. Hala bu kafa da olanlara da temiz hava ve oksijen öneririm.

Çok özel bir durum omladığı sürece standart bir kullanıcı için mtb, city, hybrit bisikletin çok farkı olduğunu veya olan farkı anlayacağını düşünmüyorum.
Ancak yol bisikleti adı üzerinde yol için yapılmıştır. Bu türün dışındakiler 3 aşağı 5 yukarı birbirinin yerine iş görür.
Şehir içinde kullanmama rağmen Mtb kullanıyorum. İstanbul şehir içi yollarla patika arasındaki tek fark şehir içinin asfalt olması. Bu sebepten mtb her durumda işe yarıyor. Ancak ince lastik alıp, hızımı arttırmak, gücümü daha verimli kullanmak istiyorum.
Benim gibi kısıtlı bütçeye sahip insanlar önce fiyatına, sonra rengine şekline bakıyor. Biraz bilinçlenince donanım ve diğer seçenekler devreye giriyor.
Mtb candır, yol bisikleti iyidir, bisiklet, türü ne olursa olsun her durumda iyi candır ( Ne şiş yansın, ne kebap :) )

• Beğen
Tepkiler: efaruk
@Murat Bahçeci
Bende de yol + mtb var. Arazide mtb yolda yol bisikleti. Ama yolda yol bisikleti ile sürmenin keyfi başka. Hele 10 gun mtb kullandiktan sonra yolu aldım aman Allahim didim. Ne kadar hafif tuy gibi yolda akiyor, ucuyor. Mtb ise gercekten yoruyor. En azından 1.7 tekerle kullanmak lazım

Uzun Yol: Kesinlikle en önemlisi kütle ve hız. MTB uzun yolda işkence. MTB'deki süspansiyonlar uzun yolda gücünüzü boşa harcıyor. Bunları geçtim, bisiklet üzerinde duruş bile farklı. Yol bisikletinde daha eğik duruyorsunuz, bu da rüzgara karşı gidişte çok iyi oluyor. MTB rüzgara karşı berbat. (Not: MTB kullanıcısıyım. Yol bisikleti de çok kısa kullanmıştım. Aynı fiyattaki MTB mi Yol bisikleti mi derseniz kesinlikle yol bisikleti. MTB ile uzun yol yapıyorum. Şimdi MTB yi yol bisikletine çevirmeye uğraşıyorum.)
Şehir içi kısa yerler: MTB hem daha ucuz, hem parçaları daha ucuz. Eğlencelik biniyorsanız, hobi amaçlıysa MTB alın, para harcamayın fazla.

Geri