Scudo Sports

mtb lastiğinde 1.95 mi 2.10 mu 2.20 mi?

talha yavuz

Daimi Üye
Tepki
94
mtb lastiğinde 1.95 mi 2.10 mu 2.20 mi?inceliğin ve kalınlığın avantajı ve dezavantajı nedir arazide arkadaşlar,hangisini tavsiye edersiniz?

Scudo
inceler daha akıcıdır kalınlar daha iyi yolu tutar vs. aslında koşula göre kullanabilirsiniz lastiği kumlu vs. bir alanda kalın olan kayalı çekişte zorluk yaşanmayan zeminlerde 1.95 derim ben :) lastiğin kalitesi ve dişleride önemli akıcılıkta ve çekişte

• Beğen
Tepkiler: talha yavuz
İnce lastikler genelde ıslak toprakta, çamurda daha iyi performans veriyorlar. Ancak kalın lastikler de kuru-kayalık zeminde, virajlarda etkisi çok büyük.

Bu en kaba tabir, lastiklerin diş profilleri de tabi ki kullanım alanlarına aşırı, hatta belki de en çok etkiyi yapıyor.

Valla benim Ön İnce Arka 1,90 ya da 2,00.
Tek Teker Yapmaya Kalktımdı , Geri İndirirken Ön Tekerin Yolu Tutamaması Öldürüyor Beni.

• Beğen
Tepkiler: talha yavuz
Tur zamani gibi dertlerim olmadigindan 2.2" kullaniyorum, artisi daha fazla tutunma ve biraz da olsa konfor. Bisikleti surdugum kayalik arazide 2" in altindaki lastigin hali ne olur dusunmek istemiyorum acikcasi.

Hem on tekerlegin tutunmasini artirip virajlarda understeeri onlemek icin hem de olabildigince az yuvarlanma direnci elde edebilmek icin onu genis arkayi dar lastik kullananlar da var. Basta garip gelmisti biraz ama mantikli bir tercih aslinda :)

benim ön lastik arka lastikten daha kalın. Bisikletimi virajlarda sağa sola yatırmasını sevdiğim için ön lastigi kalın yaptım yoksa arka lastiğin kaymasını kontrol edebilirsiniz ama ön lastik kaydı mı %90 yerdesiniz.

Geri