@Ali Ceylan
Ali simdi beni iyi dinle, ben senin 14yasinda ve 1,56cm boyun da oldugunu yeni ögrendim. Sana demek istedigim su, senin yasin 14 ve 18e kadarmi ne boyun uzayacak, yani hep 1,56cm kalmayacaksin, nekadar olacagini allah bilir ama en az bir 20 cm daha uzuyacagini düsünüyorum.
Bu yas da, su anki boyuna göre kadro alirsan 1-2 sene sonra o kadro sana ufak gelecek ve tekrar kadro arayacaksin ve sonra yine biraz uzayinca tekrar kadro almak zorunda kalacaksin.
Benim demek istedigim simdilik kendie ucuz uyumlu bir bisiklet al, alirken uyumlu olanin 1-2 inch büyügünü al ki 2-3 sene onu kullan. Simdilik sana 700-800TL'lik bir bisiklet yeter ve diger 1000lirani kenariya birak. Bu 3 sene icin de biraz da üzerine para biriktirsin (3 senede en az 1000lira daha biriktirisin) ozamana kadar ailenin elide bollasir, sonra onlrada sana yardimci olur ve yaklasik 2500 liran olur elindeki bisikleti de satarsin biraz da ondan para gelir ve kendine istedigin bisikleti boyun tam uzadigin da düzersin. Öyle senin düsündügün gibi bisiklet düzülmez cünkü simdi alacagin parcalar belki ileri de alcagin kadroya uymaz yada tersi olur vs. vs.
Sen gel beni dinle, aileni de simdilik zor duruma sokma, bak borclari da varmis zaten. Ailenin borcu veya parasi zaten senin ve kardeslerinin, sanmaki onlar tek kendileri icin calisiyorlar, ileri de insallah senin cocugun olunca benim nedemek istedigimi daha iyi anlayacaksin. Parani biriktirmeyi simdi den ögrenki ileride kimseye muhtac olma ve her istedigini al. Ama simdiden böyle büyük oynamak istersen ileri de belini bir daha dogrultamasin.
Biliyorum sen daha gencsin ve heveslerin var ama inan bana hevesini 700-800 TL'lik bisiklet de fazlasiyla 2-3 sene boyunca görür. Unutma herseyin bir zamani vardir ve sen dogru yolun dan sasmasan, herseyi dogru yaparsan, okulun da basarili olursan ve allah inacini kayip etmesen (en önemlisi de bu zaten) her istedigine ulasirsin.
Ben sana yardim ederim demistim ama 14 yasinda bir cocuk oldugunu bilmiyordum, simdi ben sana yardim edebilmem icin ailenin raziligini almam gerekiyor aksi taktir de sana yardim etmem zor olur, ne olur beni yanlis anlama.
Ben sana simdi ailenin haberi olmadan yardim etsem ve ileri de baban bana cocugu kandirip parasini elinden alarak parcami satiyorsun dese, ben sonra o adama nederim?
Simdi benim bir yanlisim varsa Bu konuyu okuyan Forum daki arkadaslar lutfen düzeltsinler. Bir cocuga onu al bunu al diyecegimize dogru nedir nezaman ne alinir gösterelim.
Evet ben 2000TL'lik bisiklet önerisin de bulundum ama yasini bilmiyordum sonra 14 oldugunu ögrenince böyle bir bisiklet toplaya biliriz dedigime pisman oldum.