Scudo Sports

Mtb Bisiklet Toplayacağım Fakat Bana Yardım Edecek Birisi var mı ?

@murat cömez

Yapma öyle Murat abi , Zaten float maşa işe jantları almaya kalksan dünyanın parası :eek:

Scudo
@Orhanalkaya

Estağfirullah o sizin basitliğiniz.

1 satırlık bilgiyi 4 satıra süsleyerek koyarken ne amaçladınız bilmiyorum.
Bilginin eskiliğinden dolayı ruble ve kol kısmını karıştırmış olabilirim eyvallah. Ama bu sizin bana laf sokma lüksünü vermez.
Ve yeni saçma bir teori daha... Kullanmadığımız şeyi bilmezmişiz. Şimdi ben hiç spd pedal kullanmadım ama kilitlendikten sonra ayaktan nasıl çıkacağını biliyorum. Ama dur doğru, sizin teorinize göre bilmiyorum tabi ki... (!)

Arkadaşlar ayrıca bir sorun var.Ben Şubat-Mart aylarında kadro olsun,maşa olsun o tür malzemeleri alacağım için verilen tavsiyelerin o zamana kalmamasına-satılması- durumu olabilir.Bu durum karşısında ne yapmalıyım ?

@Ali Ceylan

Ali simdi beni iyi dinle, ben senin 14yasinda ve 1,56cm boyun da oldugunu yeni ögrendim. Sana demek istedigim su, senin yasin 14 ve 18e kadarmi ne boyun uzayacak, yani hep 1,56cm kalmayacaksin, nekadar olacagini allah bilir ama en az bir 20 cm daha uzuyacagini düsünüyorum.
Bu yas da, su anki boyuna göre kadro alirsan 1-2 sene sonra o kadro sana ufak gelecek ve tekrar kadro arayacaksin ve sonra yine biraz uzayinca tekrar kadro almak zorunda kalacaksin.
Benim demek istedigim simdilik kendie ucuz uyumlu bir bisiklet al, alirken uyumlu olanin 1-2 inch büyügünü al ki 2-3 sene onu kullan. Simdilik sana 700-800TL'lik bir bisiklet yeter ve diger 1000lirani kenariya birak. Bu 3 sene icin de biraz da üzerine para biriktirsin (3 senede en az 1000lira daha biriktirisin) ozamana kadar ailenin elide bollasir, sonra onlrada sana yardimci olur ve yaklasik 2500 liran olur elindeki bisikleti de satarsin biraz da ondan para gelir ve kendine istedigin bisikleti boyun tam uzadigin da düzersin. Öyle senin düsündügün gibi bisiklet düzülmez cünkü simdi alacagin parcalar belki ileri de alcagin kadroya uymaz yada tersi olur vs. vs.

Sen gel beni dinle, aileni de simdilik zor duruma sokma, bak borclari da varmis zaten. Ailenin borcu veya parasi zaten senin ve kardeslerinin, sanmaki onlar tek kendileri icin calisiyorlar, ileri de insallah senin cocugun olunca benim nedemek istedigimi daha iyi anlayacaksin. Parani biriktirmeyi simdi den ögrenki ileride kimseye muhtac olma ve her istedigini al. Ama simdiden böyle büyük oynamak istersen ileri de belini bir daha dogrultamasin.

Biliyorum sen daha gencsin ve heveslerin var ama inan bana hevesini 700-800 TL'lik bisiklet de fazlasiyla 2-3 sene boyunca görür. Unutma herseyin bir zamani vardir ve sen dogru yolun dan sasmasan, herseyi dogru yaparsan, okulun da basarili olursan ve allah inacini kayip etmesen (en önemlisi de bu zaten) her istedigine ulasirsin.

Ben sana yardim ederim demistim ama 14 yasinda bir cocuk oldugunu bilmiyordum, simdi ben sana yardim edebilmem icin ailenin raziligini almam gerekiyor aksi taktir de sana yardim etmem zor olur, ne olur beni yanlis anlama.
Ben sana simdi ailenin haberi olmadan yardim etsem ve ileri de baban bana cocugu kandirip parasini elinden alarak parcami satiyorsun dese, ben sonra o adama nederim?

Simdi benim bir yanlisim varsa Bu konuyu okuyan Forum daki arkadaslar lutfen düzeltsinler. Bir cocuga onu al bunu al diyecegimize dogru nedir nezaman ne alinir gösterelim.
Evet ben 2000TL'lik bisiklet önerisin de bulundum ama yasini bilmiyordum sonra 14 oldugunu ögrenince böyle bir bisiklet toplaya biliriz dedigime pisman oldum.

@murat cömez

Öncelikle abi neden bisiklet sipariş verdiğine pişman oldun ? Ama ailemden rızanı alırsan yardım edecek misin yani ? Ayrıca abi okulunda başarılı ol demişsin.Bende onun için istiyorum ya.Ben anadolu lisesi kazandım.Onlar kazanmamı istediler hatta söz verdiler bisiklet alacağız diye ama aylık 40 liraya ng650 vardı ama almadılar.Zaten birdaha ki yıl alırsam en az 1500 liralık bisiklet alacağımı da söyledim fakat bir şey diyemediler belki de demediler.Zaten toplayınca şuan biraz nakit param var.Ufak parçaları alacağım.Sonra tekrar biriktireceğim alacağım.Tabii ki onlarda yardım edecek.Ha hiç bisiklet almadılar mı dersen evet almadılar.Bende bir akrabama söyledim ama o da kırtasiye bisikletlerinden aldı.Ha bana yurtdışından bisiklet gelmeyecek mi ? Gelecek Ocak ayları gibi ya da yaz aylarında.Fakat ben ailemin kendisinin almasını istiyorum.O bisikleti getirecek olan kişi zaten o kırtasiye bisikleti diye tabir ettiğim bisikleti aldı.Hem 3 bisikletim olsa ne olacak ? Biri yol,biri dağ,biri serbest sürüş :).Eğer kadro küçük gelirse önceden 17 ya da 16 yerine 19 inç alırım.Ya da sele borusunu her boyum uzadığında yükseltirim.Tekrar söylüyorum abi.Ailemin rızasını alınca yardım edecek misin ? Yoksa bu konuyu yok sayıp yol bisikleti toplamak için mi tekrar konu açayım ? Ayrıca abi,bana yardım etmek için Giresun'dan buraya mı geleceksin ? Ayrıca sabırsız biriyim.İnan bir bisiklet için 1.5 seneden fazla bekleyemem.8 ayı da dolmuş durumda :).Ayrıca abi 3 yıl sonra al demişsin ama bana 700-800 liralık bisiklet alınca kalan parayla 3 yıla ve ailemin koyacağı parayla 6000 lira olur.Ayrıca 6000 liraya mtb almam yol bisikleti alırım :).Ayrıca ailemin o parayı vereceğini sanmam.Ayrıca ailem 2000 lira peşin bulup da bisiklete vereceğini sanmam.Anca taksit ya da toplama.

Daha çok gençsin. Ailenin sözünü, tavsiyelerini dinlemen sizin için daha iyi olur. İleride yaşın kemale ermese de reşit olduğun zaman göreceksin ki sana sunulan seçim hakkı ve yardım konusunda ailenden daha çok destek göreceksin. Kimse evladını üzmek istemez, ama bazen bilmediğin şartlar olabilir ailen açısından. Şimdilik bisiklet için bütçeni sınırlı tutmanı ve ileride daha kaliteli bir bisiklet için araştırma ve birikim yapmanı öneririm. Yine de bir birey olarak tercih senin...

murat abinin her cümlesi altın değerinde lakin verdiğin cevaplar alakasız . kendi düşen ağlamaz canım kardeşim :)

@murat cömez

Zaten toplamadan vazgeçtim ister istemez carraro sportive 225 bakmaya gittik bugün Ocak gibi alacağım fakat o bisiklete yol gidonu taksam bir sıkıntı çıkar mı abi :D ?

Geri