Scudo Sports

Mtb Bisiklet Toplayacağım Fakat Bana Yardım Edecek Birisi var mı ?

@Muhammed Çakın

Mr.Lonely bu örneği kaç kez verdin ama yapmak zorundayım :).

@Muhammed Çakın

Ayrıca o kadar pahalı bisiklet almayacağım için ortalama 450 500 lira daha pahalı alıyorum ama o fiyatlarda bulamayacağım bir bisiklet oluyor.

Scudo
Bence şu şekilde yapın ;

1-Kadro ; Size kalmış :)

2-Maşa ; Bence en kötü Recon Air veya Axon E-rl olması lazım , daha fazla derseniz Manitou SEVEN-R veya Marvel olabilir.

3-Vites kolları ; Sağ-Sol Sram X5 3X10 yani 30'lu kombinasyon.

4-Ön aktarıcı ; Sram X7 veya X9

5-Arka aktarıcı ; İyi bir şey olması için X9 Type2 Red veya standart

6-Aynakol ; X7 veya 30 vts. uyumlu Deore.

7- Ruble ; Herhangi bir 10'lu Sram rublesi.

8-Göbekler ve yataklar ; Orta kısım için Sram veya Shimano uyumu şart aynakol için.

9-Jant seti ; MT15 veya MT55

10-HFS ; Elixir 5 yada jucy 7.

11-Sele , sele borusu , gidon vs. ; Bence kesinlikle Ritchey WCS serisi olmalı.

Ama hazırdan daha pahalı tutar ben size söyleyeyim :)

@Ali Ceylan

Dahası da var bu tür alamassam dayımın getireceği bisikletle kalacağım :D.

Arkadaşın Halini Şöyle İfade Edeyim,Para Buldukça Parça Temin Etmeye Çalışıyor (Neredeyse Aynı Durumdayız) Yani O Yüzden Hazır Bisiklet Önerilerini Pek Doğru Bulmuyorum.Sonuçta Başlkta Görüldüğü Gibi Toplamaya Kararlı Biri Var.

@enes savaş

Peki buyrun :)

Maşa: (link)

Vites kolları : Onun yerine acaba sram xo alsam nasıl olur ?

Ön aktarıcı : Nedense 10 vites uyumlusunu bulamadım neden ? (link)

Arka aktarıcı : (link)

Aynakol : (link)

Ruble : (link)

Jant seti : (link)

HFS: (link)

(link)

@MustafaNR

Aynen öyle

@enes savaş

2300-3000 TL Lik Bisikleti 75-100 TL Arası Bir Taksit Yaparlarsa Evde Stoklamak İçin 2-3 Tane Alırım :D

@enes savaş

Bak neden parça parça anlatayım ? Şimdi yeni koltuk takımı aldılar 4 ayı kaldı aylık 200 lira ona.Daha dershane taksidi bitmedi aylık 200 ona.Ayda 60 lira internet.Daha da sayarımda bu tür borçlar varken bir daha borca sokmak istemiyorum toplamak en iyisi diye düşünüyorum da sen bizi soydun soğana çeviridin 270 lira bir boruya veremem :D.

Bazı parçaları (sele, sele borusu, gidon vs. gibi) bu siteden 2. el olarak temin edebilirsiniz. Birde ön vitesi o kadar abartmayın x5 veya x3 yeter. Vites kolları x7 veya x9 yeterli olur. xo ve xx yarış şartları için üretilmiştir. Birde düşünürseniz tekli aynakol bakabilirsiniz. Arka zaten 10'lu ön vites masrafını aynakola verirsiniz güzel olur. Jant setini disk uyumlu alın aman ha :) Kadro 500 tl den düşük olmasın yazık olur parçalara... Birde toplamak için gerekli olan malzemeleri temin etmeyi unutmayın.

@Ertuğrul

İşte malzeme almak kolay ama kadroyu sonra alacağım için tüm malzemeler kadroya uyumlu olmassa ne yapacağız :D ? Tekli aynakol değil 3 lü bakıyorum 30 vites olacak.Tavsiyeleriniz için teşekkürler.Yahu konuları görüyorum millet topluyor o kişi bir abi buluyor gidiyor malzemeleri beraber alıyorlar tecrübeli olduğundan hangisi hangisine uyumlu biliyor bana öyle bir kişi lazım :D.Çünkü bilgim zayıf yanlış parça alırsam hem ailem üzülür hem ben.

@Ali Ceylan

Hocam Ben Parça İsimlerini Vereyim Sen Bak (Bunlar Benim Tavsiyemdir,Sadece Vites Grubu+Hepsini Temiz 2.El Aramanı Tavsiye Ederim) Fiyatları Ve Bilgileri Delta Bisikletin İnt. Sitesinden Aldım,Daha Farklı Sitelerde İndirimli Bulunabilir.

Aynakol: DEORE FC-M590-10 Biraz Tuzlu Olabilir Ama Hem Dayanıklı Hemde Göbeği İçindedir.
Ruble:SLX CS-HG81 (Bunu Değiştirebilirsin Tuzlu Kaçabilir.)
Ön Vites: DEORE FD-M590-10 (2.EL Şıkkını Göz Önünde Bulundurun)
Arka Vites:RD-M593-10 SGS (2.EL Tavsiye)
Vites Kolları: DEORE SL-M591 10S (Kesinlikle 2.EL Temiz Bulunmasını Tavsiye Ederim)

@MustafaNR

Sram vites sistemi toplayacağım.

• Beğen
Tepkiler: MustafaNR
Ali, bana yasinin kac oldugunu söylermisin. Ben sana iyi bir üst seviye bisiklet toplamada yardimci olacam. Bence sen tek basina bu isin altindan kalkamiyacaksin.

@Ertuğrul
Peh cok bilgili bir arkadasimiz oldugundan dolayi yazdigina bak shimano ruble ilr arka aktarici sram uymayacakmis sen cok biliyorsun ya vallae bak kullandin mi da uymuyor nereden atip tutuyorsun ruble ve arka aktarici arasindaki bağ neymis arkadasim hadi ben kullaniyorum beni gectim millet kullaniyor biz yanlis mi kullaniyoruz o senin dedigin olay arka aktarici vites kolu uyumsuzlugudur ruble degil az biraz ögren de yorum yap sonra millet ciddiye alir felan yorumunu yanlis ogrenir senin gibi
yarım yamalak bilginle milleti yanıltma lütfen kullandığın şeyleri söyle ondan sonra böylle böyle uyumsuzluk yaşanıyor de

@murat cömez

Şuan lise 1.sınıf öğrencisiyim.14 yaşındayım inşallah Aralık ayının 20.gününde 15 yaşıma gireceğim.

@Orhanalkaya

Kesinlikle katiliyorum, bu tür yanlis bilgiler milleti yanilta bilir.

• Beğen
Tepkiler: Orhanalkaya
@Orhanalkaya

Bilginiz için teşekkürler.

Ali bak, mesela benden yardim istersen sana böyle bir MTB toplaya biliriz.

(link)
Kadro = Specialized Stumpjumper HT
Masa = Fox Float F90 RL
Jantlar = DT Swiss X420 SL Specialized
Furc = Cane Creek VP-A62APM, integriert
Gidon = Specialized XC low rise bar
Gidon bogazi = Specialized 3D forged alloy
Sele ve sele borusu = Specialized
Toplam set olarak 550 euro = ön jantla beraber 590 euro = 1500TL

(link)
Hidrolik fren seti - Avid 7
85euro = 225TL

(link)
Aynakol Sram X7
50 euro = 130TL

(link)
Ön Aktarici Sram X7
15euro = 35TL

(link)
Arka aktarici Sram X7 Karbon
35euro = 90TL

(link)
Viteskollari Sram X7
25 euro = 60TL

Toplam fiyat 2040TL ve MTB üst seviye olur. Bu Parcalarin pazarlik payida var, yani Parcalar daha ucuza alinir ve kargo felan sana - + 2000TL'ye toplanmis halde eline gecer. (Belki daha da ucuza olabilir pazarliga bagli)

Bu da su anki Rockshox masa ile olan piyasa fiyati...
(link)

@murat cömezValla kıskandım Murat :)...Bende mtb istiyorum 29 jant ( jant pahalı olmasın ) olsun kadrosu cube olsun sadece ön amartisörü olsun 24 vites ,v fren olsun ,kadrosu 23-24-25 inç olsun idare eder seviye bir şeyler olsun...

@murat cömez

Abi ellerine,klavyene sağlık.Çok yardımcı oldun.Çok teşekkürler.Bu parçalar kesin uyumlu mu ? Uyumlu ise ilk alacağım malzemeler arka aktarıcı ve vites kolları olacak.Sonra sonra toplayacağız.

@murat cömez

Abi bir de bu ürünler 2. el mi ?

Geri