Scudo Sports

Mosso Marine

merhabalar, mosso 20 inç 2d ile aranıza katılmış oluyorum. :)
Bisiklet katlandığı zaman açılma ya da çarpıp zedelenmeler oluyor. Dahonlarda bu sorunu mıknatıs ile çözmüşler. Acaba katlandıktan sonra kitleyebileceğimiz bir aparatı var mı? katlandığında tekerleklerle sürülebiliyor mu? sanki öyle bir tutma yeri yapmışlar.

Scudo
Merhaba,
26 inç modelin maşası yamuldu. Düzeltilemez ise benzer özelliklerde bir maşa tavsiye edebilir misiniz? Amortisörlü istemiyorum. Düz ve disk fren uyumlu da pek bulamadım açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: Haerien
@mustafatek Altılısını bulursan direkt taktırıyorsun. Yok bulamazsan vites kolu ve elcik de alıyorsun. Ben 14-34 7li ruble, 7 li Shimano vites kolu ve elcik değişimi yaptım. Sonuçtan son derece memnunum.

IMG_20180607_155419.jpg

IMG_20180620_175229.jpg IMG_20180620_175210.jpg

@eternalsun Normal telli jantlı olandan daha ağır, ki bu fark tamamen jantların ağırlığı. Jant ve lastik ağırlığının hıza etkisi büyük. Millet hafifletmek için para harcıyo, üstelik bu versiyonu 200 TL daha pahalı. Ciddi bi darbede bu jantlar çatlarsa veya eğrilirse yana döne jant arayacaksınız, telli jantla değiştireyim deseniz sırıtmasın diye ikisini birden değiştirip yine masrafa gireceksiniz. Şahsi fikrim bütçeniz varsa da o 200 TL ile bisikletinize aksesuar veya kendinize iyi bir kask alın.

@firestone

Ağırlık tamam ama bu jantların normal şartlarda yamulacağını pek düşünmüyorum. En azından telli jant göre daha dayanıklı olacağı kesin.

Arkadaşlar merhaba, uzun bir aradan sonra mosso marine forumuna yazıyorum :) Forumdaki ilk marine alıcılarından biriyim sanırım. (2015 mart) Epey bir süre 20 jantla takas ya da satmayı düşünmeme rağmen, hep son anda vazgeçtim ve hala bisiklete sahibim. Bazı detaylarından bahsetmek istiyorum:
1-Katlanır olması açıkçası pek işime yaramadı, bagaja sokması oldukça zor. Koltukları yatırınca gidonla oynamadan benim leon araca sığıyor. Ama yerleştirmesi can sıkıcı. Katlanır gidonla değiştirebilirsem çok güzel olurdu.
2- Katlandığında sürüklemek sıkıntı, mıknatıs vb bişey yok.
3-Birçok arkadaşın bahsettiği fren diski sürtme sesi bir süre sonra tamamen geçiyor, yalnızca hızlıyken arka fren yeterli olmayıp ön frene de yüklenince önden ses geliyor hala.
4-Daha hafif olmasını isterdim.
Ayrıca bu aralar elektrikli bisikletlere gözüm çok kayıyor, acaba bir sistem ekleyebilir miyim? Ne kadara mal olur?

@slckats Hocam iyi günler. Bursa yavuz bisiklet mi orası ?

Herkese merhaba. Merak ettiğim bir konu var. Gerek burda gerekse facebook grubunda herkes tern/dahon markalarına hayranlık besliyor. Bu markaların diğer katlanırlardan çok daha üst olduğunu, bunlar rolce royce ise digerlerinin dacia logan oldugunu filansoyluyorlar. Gerçekten de bu kadar büyük farklar var mı ? Yoksa bu iki markaya yüksek bedel ödeyenlerin subjektif,kendini avutma yorumları mı ?

Rica etsem tern/dahon kullananlarınızcarraro/bianchi/b'twin/soho/mosso vb. markalara kıyasla olan büyük-kücük tüm pozitif yanlarını yazabilirmi ?

Ya da siz ne düşünüyorsunuz ?

@torquehp evet Yavuz bisiklet hocam. Ben her türlü işimi Yavuzda hallederim. On numara çocuktur. Şimdi hocam Mosso denilen marka Dünyanın en büyük kadro üreticilerinden biridir. Dolayısıyla kadro olarak çok sağlamdır. Ancak katlanırları Türkiyede donanım olarak biraz zayıf olarak satışa sunuluyor. Bu durumda yapacağın şey ihtiyaç duyduğun yükseltmeleri yapmaktır. Ben öyle yaptım.

• Beğen
Tepkiler: torquehp
@torquehp Tern ve Dahon bisikletlerde kadro ve kadro bağlantı ekipmanları , diğer aksamalr vs.. kaliteli oldugu için sürüş durumunda esneme yapmaz bisikletler , ama diğer markalarda ben hangisini denesem bisikletler sürekli esnedi .

@ygt bike

Bu esneme farklılığı gerçekten çok bariz bir şekilde hissediliyor mu ?

@eternalsun
Her ne kadar bisikletler 105 kg max taşır diyorsa da kilo sıkıntı değil ama boyunuz maşallah uzun. Bisiklet 5km ye kadar kısa mesafelerde size keyif verir. Mesafe uzarsa 1-2 seferlik sorun olmaz ama her gün hergün sıkıntılı olabilir diye lafı yuvarlıyorum.

iyi günler,

mosso 26" marine modeli kullanan biri olarak izlenimletimi aktarmak istiyorum.

bisikleti yer problemim olduğu için aldım. performans istiyorsanız en az 26" teker çapı düşünmelisiniz. elbette vücut ölçeriniz önemli. boylu poslu biri iseniz küçük modeller size gelmeyebilir.

ikinci olarak fiyat etkili oldu. aprtman yöneticimiz gıcık olduğu için ve evde yer olmadığı için bisikleti bahçe otoparkına koymak gerekiyordu. malum hırsızlık hat safhada. 2000tl bir bisikleti - ki bundan aşağısını almanızı tavsiye etmiyorum- çaldırmaktansa 1500tl bisikleti çaldırmayı tercih ederim. bu açıdan bisikletime "en azından ayğımı yerden kesiyor" gözü ile bakıyorum. dolar kuru da ortada. 10 yıl evvel 550tl'ye aldığım bir bisiklet bugün 3500tl. yazlıktan onu getirip kullanmam ve bahçeye koyman mantıksız olurdu.

eğer araba bagajına koyma niyetiniz varsa, biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. katlanması da özellikle eski versiyonları biraz zor. her katlamada fren ve vites ayarları bozulabilir. dikkat etmek gerek. zaten bu biy bisiklette katlanır pedallar performans sürüşü yapacaksanız verimsiz olur. ben pedalın katlanan yeri gevşediği ve kırılmaya yüz tuttuğu için sabit dişli pedal ile değiştirdim. o da bagaj için ekstra zorluk yaratacak, arabanın orasını burasını çizebilir. gidonu ise alyanı hafif gevşek sıkarak az bir güç ile dönürülebilir seviyede tespit edebilirsiniz. yanınızfa alyan takımlarını eksik etmeyin.

mekanik disk frenler pişmanlıktır. yani disk frenli bir bisiklet bu paraya çok iyi diye düşünmeyin. deneyimli bir bisikletçi her şekilde kullanmasını bilir. pabuç fren bence daha iyi olurdu. zırt pırt ayarı bozuluyor. arka da patinaj yapmaya meyilli. zaten arka tekerleğin yolla temas eden dişlerin erkenden aşındığını yazanlar olmuş. demek ki bu tipik bir problem. patinaj çoğunlukla istemediğimiz bir durum.

nihayetinde marine 26 katlanır bisiklettir, göbeği iyice sıkmanız gerekli yeni mekanizmalar nasıldır, bilmiyorum, benimkinden ses geliyor. enduro, hooping falan yapmıyorum ama, çok da fazla özenmiyorum. yolların hali ortada.

elciklere gelince, bir arkafaşımın dediği gibi karne hediyesi :) ergonomik bir elcikle değiştirin mutlaka. süspansiyin olmadığından titreşim el ve bileklere yansıyor. çatalın süspansinyonsuz olması ağırlık açısından avantaj. bir de gidon dönüşleri hassastır. bu da bisikleti kıvrak yapıyor.

ön viteste küçültürken problem yaşıyorum. bu belki benim kullanım hatamdır, en azından diğer bisikletlerde hatalı bile olsam bile yokuşta geçmemezlik ettiğini görmedim. hatanızın etkilerini azaltan bir ayna dişli grubu yok sanırım.

ön gidon yükseltilebiliyor. bu da iyi bir özellik. sportif kullanım için indirebilir, ergonomik kullanım için yükseltebilirsiniz. ben yükselttim.

liste fiyatına göre yer sıkıntınız da varsa alabileceğiniz en iyi bisiklet. bu segmentte kron'un problemli olduğu söyleniyor. ben motosiklet kilitlerinden aldım katlanır halde tekerleklerinden geçirip ağaca bağladım.

amaç bisiklete binmek, ben de kendi adıma böyle bir çözüm buldum. yer problemim olmasa gider decathlon'dan en uygun bir yol veya mtb modeli alırdım. 2000tl altı busikletlerden fazla bir performans beklemeyin. alım gücü ve şartlar neyi gerektiriyorsa ona göre hareket edin. gezinti ve spor için ayağımı yerden kessin yeter diyorsanız 26" katlanır iş görür. sonuç olarak orta yerinden ayrılıp kırılacak hali yok. ileride vites ve fren aksamı için yükseltme yapabilirsiniz. fren tutuşlarını da her kullanımdan önce kontrol edin, gevşeme varsa alyan ile sıkın. haftada 20- 30 - 40 km yapanların deneyimleri ve beklentileri daha farklı olacaktır.

saygılar sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: specific
@alterno1903 bu ne güzel fotoğraf olmuş böyle. Katlanır bisiklet arkasında ilk kez gördüm bu çocuk koltuğunu

6 vitesli bisikleti 7 vitese çevirdiğinizde daha yumuşak birinci vitese mi sahip oluyorsunuz, yoksa hızlı olabilsin diye daha sert 7. vitese mi sahip oluyorsunuz arkadaşlar? ( İnşallah ne anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir : ))

• Beğen
Tepkiler: slckats
@AKINLASINN dişli oranlarına göre değişir. Örneğin ben 14-34 yaptım,hem daha yumuşak 1. vitese, hem de daha sert 7. vitese sahip oldum.

@slckats bu değişim yapılınca vites elciği de değişmeli değil mi? Bende sayı 6 ya kadar var.

• Beğen
Tepkiler: slckats
Geri