iyi günler,
mosso 26" marine modeli kullanan biri olarak izlenimletimi aktarmak istiyorum.
bisikleti yer problemim olduğu için aldım. performans istiyorsanız en az 26" teker çapı düşünmelisiniz. elbette vücut ölçeriniz önemli. boylu poslu biri iseniz küçük modeller size gelmeyebilir.
ikinci olarak fiyat etkili oldu. aprtman yöneticimiz gıcık olduğu için ve evde yer olmadığı için bisikleti bahçe otoparkına koymak gerekiyordu. malum hırsızlık hat safhada. 2000tl bir bisikleti - ki bundan aşağısını almanızı tavsiye etmiyorum- çaldırmaktansa 1500tl bisikleti çaldırmayı tercih ederim. bu açıdan bisikletime "en azından ayğımı yerden kesiyor" gözü ile bakıyorum. dolar kuru da ortada. 10 yıl evvel 550tl'ye aldığım bir bisiklet bugün 3500tl. yazlıktan onu getirip kullanmam ve bahçeye koyman mantıksız olurdu.
eğer araba bagajına koyma niyetiniz varsa, biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. katlanması da özellikle eski versiyonları biraz zor. her katlamada fren ve vites ayarları bozulabilir. dikkat etmek gerek. zaten bu biy bisiklette katlanır pedallar performans sürüşü yapacaksanız verimsiz olur. ben pedalın katlanan yeri gevşediği ve kırılmaya yüz tuttuğu için sabit dişli pedal ile değiştirdim. o da bagaj için ekstra zorluk yaratacak, arabanın orasını burasını çizebilir. gidonu ise alyanı hafif gevşek sıkarak az bir güç ile dönürülebilir seviyede tespit edebilirsiniz. yanınızfa alyan takımlarını eksik etmeyin.
mekanik disk frenler pişmanlıktır. yani disk frenli bir bisiklet bu paraya çok iyi diye düşünmeyin. deneyimli bir bisikletçi her şekilde kullanmasını bilir. pabuç fren bence daha iyi olurdu. zırt pırt ayarı bozuluyor. arka da patinaj yapmaya meyilli. zaten arka tekerleğin yolla temas eden dişlerin erkenden aşındığını yazanlar olmuş. demek ki bu tipik bir problem. patinaj çoğunlukla istemediğimiz bir durum.
nihayetinde marine 26 katlanır bisiklettir, göbeği iyice sıkmanız gerekli yeni mekanizmalar nasıldır, bilmiyorum, benimkinden ses geliyor. enduro, hooping falan yapmıyorum ama, çok da fazla özenmiyorum. yolların hali ortada.
elciklere gelince, bir arkafaşımın dediği gibi karne hediyesi

ergonomik bir elcikle değiştirin mutlaka. süspansiyin olmadığından titreşim el ve bileklere yansıyor. çatalın süspansinyonsuz olması ağırlık açısından avantaj. bir de gidon dönüşleri hassastır. bu da bisikleti kıvrak yapıyor.
ön viteste küçültürken problem yaşıyorum. bu belki benim kullanım hatamdır, en azından diğer bisikletlerde hatalı bile olsam bile yokuşta geçmemezlik ettiğini görmedim. hatanızın etkilerini azaltan bir ayna dişli grubu yok sanırım.
ön gidon yükseltilebiliyor. bu da iyi bir özellik. sportif kullanım için indirebilir, ergonomik kullanım için yükseltebilirsiniz. ben yükselttim.
liste fiyatına göre yer sıkıntınız da varsa alabileceğiniz en iyi bisiklet. bu segmentte kron'un problemli olduğu söyleniyor. ben motosiklet kilitlerinden aldım katlanır halde tekerleklerinden geçirip ağaca bağladım.
amaç bisiklete binmek, ben de kendi adıma böyle bir çözüm buldum. yer problemim olmasa gider decathlon'dan en uygun bir yol veya mtb modeli alırdım. 2000tl altı busikletlerden fazla bir performans beklemeyin. alım gücü ve şartlar neyi gerektiriyorsa ona göre hareket edin. gezinti ve spor için ayağımı yerden kessin yeter diyorsanız 26" katlanır iş görür. sonuç olarak orta yerinden ayrılıp kırılacak hali yok. ileride vites ve fren aksamı için yükseltme yapabilirsiniz. fren tutuşlarını da her kullanımdan önce kontrol edin, gevşeme varsa alyan ile sıkın. haftada 20- 30 - 40 km yapanların deneyimleri ve beklentileri daha farklı olacaktır.
saygılar sevgiler...