Scudo Sports

Mosso Marine

bugun carraro flexi 121 marka bisikleti aldım. çok fazla binme sansım olmadı aslında bagajımda daha az yer kaplayacağını düşünüyordum, ama sanırım ben biraz küçük hayal etmişim, tabi arabamın bagajının küçük olması da bunda etken, eşime de bir adet alacağımı varsaydığımda belki de anca sığdırabilirim diye düşünüyorum. fiyat olarak mosso dan biraz daha tutarlı olduğunu da bilerek 21 vites olduğu için bunu tercih ettim.

Scudo
@alterno1903 bu fiyata sadece ruble mi değişiyor. Attırıcı ve kolun değişmesi gerekmiyor mu ?

@angvil 7 viteste 11-28 11-32 sisteme geçerseniz sadce ruble değişmesi gerekiyor. 8 vites yada daha fazla isterseniz arttırıcı ve kolun değişmesi gerekecektir. Bence fazla maliyete girmeden 7 viteste 11-28 yada 11-32 işinizi görecektir. buda max 70 tl ye patlar. arka göbeğinizin durumuda önemli kaset rubleye uyumlu olması gerekiyor ..

@alterno1903 Yalnız bir hesaplama var. Bu hesaplamada benim mevcut diş sayım (48-28)+(28-14) hesabından 34 çıkıyor. Tourney arka attırıcının özelliklerinden baktığımda en fazla 34 diş kullanılabildiğini gördüm. Büyük olasılıkla adamların rublede 14 kullanmalarının sebebi bu olsa gerek. Sizin dediğiniz gibi 11-28 veya 11-32 için daha fazla diş desteğine sahip bir attırıcı gerekiyor. Mesela 11-28 için 37 ,11-32 için 41 gerekiyor. Adamlar Tourney attırıcıyı son limitte kullanmışlar.
SGS Cage can handle wide range gearing and 34 tooth Sprockets
diye yazıyor adreste.
(link)

@angvil Benim arttırıcımda tourney. 8 viteste 11-32 kullanıyorum şimdi. Aynakol 48-38-28 . 7 viteste aynı arttırıcı vardı. 14-28 di ruble ve göbeği değştirdim tabi kollarıda.

arttırıcı 11 dişlide sorun yaratmayacaktır kanımca.

@alterno1903 Mosso da rd-tx55 mevcut. Bu tourneyin üst modeli ve maximum 43 Tooth desteği var. Sorun yaşamaman bu yüzden olsa gerek.Benimki tourney rd-tx35
Ama sonuç olarak olmadı ben de rd-tx55 alırım olur biter. Çok pahalı bir fiyatı yok. Ama kol da değişmesi gerekebilir. Gerçekten apayrı koca bir dünyaymış bu bisiklet işi.
(link)

Bu arada mossonun vites kolu çok güzel görünüyor. + - düğmeleri farklı galiba.

Ben 8 vites e geçtim eskileri neredeyse hiç kullanılmamış şekilde elimde duruyor.

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
@alterno1903 Bu shimanonun kendi sitesinden.
(link)
Buraya göre tx35 lerde 55 ler gibi 43 dişe kadar destekliyormuş. Ama 7 vites görünüyor. Sen nasıl 8 vites yaptın onu anlamadım. :) Bir de 11-32 diş aralığı imkanı veriyor.
Yalnız 7 li olup 11-32 bulamadım. 12-32 var.11-32 8 viteste var. Sen 8 li ruble takıp sadece kolu mu değiştirdin ?

Arkadaşlar herkese selam bisiklet tutkum 15 yıl üzerine yeniden alevlendi ve katlanır bir bisiklet arabanın bagajına alıp ara sıra müsait yerlerde süreyim istiyorum. Mosso Marine 20 modelinin fiyatı çok uygun Ankara bayisinden pazarlıkla 600 TL civarı bir fiyata alabilirim diye düşünüyorum. Ancak Dahon ve Tern gibi markalar varken Mosso'ya güvenebilir miyim diye endişe etmiyorum değil. İnternette araştırırken forumu gördüm önceden hep okurdum şimdi üye de oldum :)

Uzun lafın kısası Mosso Marine 20 kullanan arkadaşlar memnunlar mı değiller mi yazarlarsa ve biz almayı düşünenleri bilgilendirirlerse çok iyi olur, teşekkürler :)

Yerli olmayan bisikletlerde diğer ürünler gibi kalite farkı olduğu gibi bir miktar parayı da fazladan vermek durumunda kalıyoruz. Şöyle izah edeyim. X ürünü yerli olsun ve ederi 10 tl olsun.
Y ürünü yabancı olsun ve daha kaliteli olduğu için ederi 15 tl olsun. X ürünü 10 tl ye satılırken Y ürünü 20 tl ye satılıyor.
Dolayısı ile pahalı geliyor. Bu tarz bir ürün olan Bosch u ben beyaz eşyada kullanıyorum çünkü o farkı vermeye bile değiyor. Ama her üründe böyle davranmıyorum.

hayırlı akşamlar arkadaşlar mosso marine 26 katlanır bisiklet aldım disk frenli fren kısıldıgı zaman ses geliyor ne yapmam lazım

teşekkür ederim ne kadar bir zaman onu ögrenebilirmiyim hayırlı geceler

Mosso Marine 26 jantın gidonu çok uzun her iki kenarından 3 yada 4 cm kısaltarak şehir içinde daha pratik bir kullanım yakalayabilirsiniz.

selamlar arkadaşlar bir kaç ay önce mosso marine 20 katlanır bisiklet aldım
fakat kalp kırizi geçirdiğim için ancak fırsat buldum
bir kaç yorum ve resim paylaşmak istedim belki alacaklara yardımcı olur
ürün beklediğimden kaliteli çıktı ama sele borusu ve bisikletin geneli diyebilirim
katlarken boyası çok çabuk çizildi bunun dışında hiçbir sıkıntı yaşamadım
yardımcı olabileceğim bir şey yada sorunuz olursa msj atabilirsiniz
vites ve frenler çok iyi 20150723_160156.jpg 20150723_160219.jpg 20150723_160319.jpg 20150723_160414.jpg 20150723_160428.jpg

yanlız kral geçmiş olsun kardeş rabbim şifa versin tüm insanoğluna

alterno1903 sagolasın kardeş kısattırmayı düşünmüyorumda katlanır gidonu nerede bulabilirim

mosso 20 jant katlanır bisikletler katlandıgında 26 jantlılar gibi acılıyormu katlanıp yürütürken onu merak ettim

• Beğen
Tepkiler: yalnızkral
@yusuf43

allah razı olsun amin inşallah kardeş

26'janlardan bilgim yok hiç incelemedim yakından ama bende yürütürken hiç açılmadı

@yalnızkral Çok geçmiş olsun.
Bisikletinizin gidonu içe katlanıyor. Benim flexilerden biri de böyleydi. Beni rahatsız etti, alyan ile düzeltebilirsiniz. Normalde dışa katlanırsa kador birbirine daha rahat yanaşır.

• Beğen
@yalnızkral çok geçmiş olsun umarım bir an önce eski sağlığınıza kavuşur ve bisikletinizi yeniden sürmeye başlarsınız. Ben de yaklaşık 15 yıldır bisiklet kullanmıyorum ve özellikle spor yapabilme amacıyla yeniden kullanmaya başlamak istiyorum. Bu modelden alacağım acaba beyaz rengi daha mı az çizilir diye de düşünmüyorum değil :)

• Beğen
Geri