Bisiklette kadro boyu her firmaya göre değişiyor. Amortisörlü alacaksanız da bir boy küçültmeniz gerekebiliyor. Siz en iyisi bir bayiye gidip bisikletin üzerinde durun ve kalan mesafeyi gözünüzle kontrol edin.
@badsamaritan Bisiklet 150-160 kg ye kadar taşır, bende 90 kiloyum, zaman zaman 25 kilo da bisiklete yüklüyorum, 115 kg ile sorun yaşamıyorum. Hatta bisiklete iki kişi binen illa görmüşsündür, o konuda sıkıntın olmasın yani. Kadro boyunu bende hep yanlış seçtim, 3. bisikletim, o yüzden bişi demiyim.
Kadro boyu için gideceğim zaten ama beni korkutan en önemli şey kiloydu şu ana kadar. Bisikletin tekerleri ince olduğu için jantlara zarar verir miyim ya da lastiği patlatır mıyım diye korktum açıkçası. Bugün gidip yerinde deneyip karar vereyim en iyisi
@badsamaritan Bisiklete veya jantlara bir şey olmaz tabi ki düz yolda ama derin ve keskin kenarlı bir çukura sert bir düşüşte lastik patlar. Geçenlerde başıma geldi. Ön tekeri kurtardım ama arkayı kurtaramadım ve mazgala düşürdüm. Hızım ve vücudumun ağırlığının etkisiyle iç lastik iki taraftan delindi. Neyse ki bir adet büyük yama ile ikisini birden kapatabildim. Çukurlara ve özellikle mazgallara dikkat edin yeter. Ufak bir yama kiti de alın yanınızda bulunsun. Ben hem evde hem de iş yerimde bulunduruyorum. Ne tarafa giderken patlarsa orada tamir ediyorum.
@badsamaritan Rica ederim. Günlük kalori alımına da dikkat ederseniz fazlalıklar hızlıca eriyip gidecektir. Ben şekeri, tatlıyı ve özellikle ekmeği bayağı azalttım ama sıfırlayamadım Her gün de bisiklete binince yavaş yavaş toparlanıyorum. Tabi ki bolca su tüketim şart. Diyarbakır yanıyordur şimdi.
@badsamaritan kilo konusunda rahat ol bu arkadaş 130 kg civarı, bisikleti karbon onu taşıyor (biyerlerde okumuştum daha önceleri, aklıma geldi)
(dave bautista ismi)
Bisiklete yeniden başlamamda bana ilk ateşi bu video vermişti. Daha sonrasında okuduğum Hasan Söylemez'in yazdığı "Hayata Yolculuk" kitabıyla da, "Eğer bu adamlar yaptıysa ben de yaparım demiştim".
NOT: Youtube videosu paylaştım ama sanki sorun var gibi görünüyor. Bu yüzden Youtube'da "Cep Hikayeleri Bisiklet" yazarsanız, kısa ve güzel bir hayat hikayesi izleyeceksiniz.
Merhaba arkadaşlar doğru yeri buldum sonunda heralde ben de Mosso Cavalier 700 Claris ile Kron RC 2000 arasında kaldım sizce nelere dikakt etmeliyim ilk yol bisikletimi alırken ? Boyum 1.83 bacak boyu 88 cm kadro boyu normalde hesabıma göre 58-59 çıkıyor ama yol bisikletinde daha rahat etmem için ufak kadro almam gerekir mi yoksa yine 58 ideal mi olur ?
Merhaba, bugün 770tb3 smd Deore siparişi verdim sanırım salı günü elime geçer. Arkadaşlar bisikleti teslim almaya gittiğimde lastiklerini hiç kullanmadan değiştirmek için önereceğiniz bir marka model var mı. Bisiklete alışana kadar şehir içinde kullanırım ama sonra 50 - 60 km lik gezilerim olacak üzerinde gelen lastik chaoyang 700*32c schwalbe marathon sizce olmalı mı ve yine 700*32 mi olmalı. Cevap için şimdiden teşekkürler.
@BAROK
Hangi lastiği alacağınıza ilgili bir şey diyemem ama üzerindeki lastikleri güzel ben memnunum. 200 km şehir içi (ankara) kullanımında herhangi bir sorun yaşamadım.
Gerçi model farklı olabilir ama marka olarak aynı lastik. @BAROK
Merhaba, siparişini verdiğim 770tb3 smd Deore 'nin 2018 yılı olup olmadığını sormak hiç aklıma gelmedi eğer 2017 yada 2016 gelirse bunu nasıl anlarım. Bir şey fark ediyor mu?
cavalier sora modeli eline geçen var mı?Şubatta kapora verdim, haziran bitecek, hala bekliyoruz.Neyse ki başka bisikletlerim var, yoksa bisikletsizlikten çıldırıp kendime ya da başkalarına zarar verebilirdim.
Arkadaşlar merhaba bende yakında size katılacam bende mosso cavalier 700 sora almak istiyorum ama size küçük bir sorum olacak ben bu bisikleti alır almaz jant setini lastiklerini selesini değiştirecem sorum şu bisikleti indirimle 2200 alsam jantlar 900 sele 150 lastıkler 300 toplamda kabaca maliyeti bana 3550 TL çıkıyor simdi asıl meseleye gelelim vericeğim para buna değer mi yoksa bir alt modelini yani claris'i mi alıp ona bu parçaları takamalımıyım yaklaşık 300 - 400 TL fark oluyor bu farkı vermeye değer mi yoksa ha claris ha sora mı diyorsunuz
Arkadaşlar mosso yol bisikleti almayı düşünüyorum sürüş pozisyonu açısından yol bisikleti çok zorlar mı acaba ? Bi hevesle alıp pişman olmak istemiyorum