Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

1821 Msm V kullanıcısı olarak kesinlikte tavsiye ediyorum. 1824 konusuna birşey diyemem. Ama hidorlik disk fren bence şehir içi kullanılacaksa hem gereksiz ağırlık hem de maliyet. Ama tercih meselesi tabi. Onun haricinde ben bisikletimden çok memnunum. Bu fiyat aralığında en iyi donanımı sunan en iyi bisikletlerden birisi. Bu arada 1821 için konuşuyorum ön aktarıcı Altus değil Tourney. Sitesinde yanlış yazıyor. 1721 ve 1821 kullanıcısı olarak 1821 gidon olarak olsun renkler olarak olsun bir tık daha iyidir.

Scudo
Merhaba arkadaşlar,
Sizlere Mosso ile yaşadığım ilginç bir olayı anlatmak istiyorum.
Kışın başından beri işe gidip gelirken bisiklet kullanıyorum. Dedim kendime güzel yeni bir bisiklet alayım. Ufak bir araştırmadan sonra Mosso'nun diğer markalara göre daha dolu olduğunu görüp, önce 771TB3 ACERA ve sonra da 771TB3 DMD DEORE modelini beğendim. Nisan ayındaki fuarda da inceleme fırsatı buldum. Tek sorun ellerinde stok olmadığı ve beklemem gerektiğiydi. Bu arada bildiğiniz üzere kadro boyu en önemli konu olduğu gibi karar vermesi de biraz zor çünkü deneme şansımız hiç yok. Fuarda sadece küçük boy kadrolar vardı. Satın alacağım bayiye denk geldim ve yanındaki bu tarz bisikletlerden daha iyi anlayan arkadaşı benim 56 kadro almamı söyledi ve ben de sipariş verdim. En az bir ay beklersin dedikleri bisiklet fuardan bir hafta sonra bayiye gelince şaşırdım. Hemen gittim ve kutusundan çıkarttık. Fakat maalesef gidon, kadro boğazı ve çatal derin çizikli yani defoluydu. Bisikleti almadım haliyle. Fabrikadan bir kaç kişiyle görüştüğümde ufak tefek çiziklerden bir şey olmayacağını geri göndermeme gerek olmadığını söyleyip hep lafı yokuşa sürdüler. Ben titiz bir insan olduğum için almadım ve yenisini göndermelerini istedim. Aradan uzun zaman geçti bayiden haber çıkmayınca ben arayayım dedim. Bana söylediği şu oldu, "Abi senin bisikletin çizik gelmeyeceğini garanti veremiyorlar o yüzden ben de tekrar sipariş vermedim."
Bunun üzerine tabi biraz şaşkınlığın ardından kızdım ama ne fayda. Şimdi ise Deore setli modelin geldiğini öğrendim ama markadan da biraz soğudum. Fuarda da beklediğim ilgiyi görememiştim. Ülkemizdeki markaların en büyük sorunu bence müşteri ilişkileridir.

Not:Gidon fotoğrafını telefonumda bulamadım. Onun da tam çember şeklinde derin bir çiziği vardı.
IMAG2645.jpg IMAG2646.jpg

• Beğen
Tepkiler: M.J.
@Swordness 25 jant falanmı o ilk defa 622 gördüm, bence yanlış sayıya bakıyorsun legrada 28 jant diye biliyorum. 700x35 falan işini görür.
16DBKUDBSRTMTBTR2MSC_is.jpg

@otb bende fabrikadan 771 deore aldım, kadroda ufak tefek çizikler var, tekrar boya atmışlar çizilen yerlere sorun yaratacak şeyler değil (yürüründe sorun olmasın yeter:cool:), alüminyum malzeme olduğu için arabadaki gibi çizilen yerden paslanmaz ya da çizik çevresindeki boya kalkmaz,çok derin bir çizik değilse kullanılabilir (çizik yere siyah elektrik bandı sar kapat içine sinmezse ben öle yaptım :kyfmyrn::kyfmyrn::kyfmyrn:).

• Beğen
Tepkiler: otb
@thieft3000

Neden oluyor peki bunlar? Çünkü profesyonellik yok. Ben de biraz titiz olduğum için teslim almadım bisikleti. Telefondaki adam beni ikna etmeye çalışıyordu ben de ona dedim ki " kardeşim sen üç bin liraya çizik telefon satın alır mısın?". Bu cümleden sonra ikna oldu. Malzemeyi ben de biliyorum da hani daha ilk almışım rötuş bile yapılmadan göndermişler. :)
Bilgilendirme için teşekkür ederim.

@otb biraz daha malzemeleri düzgün muhafaza etmeleri gerek o yönden doğru, fabrikada maks 5 adet istiflenmesi gereken koliler 20 adet istiflenmişti misal.

• Beğen
Tepkiler: otb
@vanhelcing 1821 ile ilgili tecrübelerinizi paylaşırmısınız ?

Merhaba arkadaşlar
Bugün bende bir mosso 1821 msm v sahibi oldum. Kullanımı gayet keyifli alacak olanlara tavsiye ederim. Kafama takılan bir soru var sizlerden o konuda yardım istiyorum. Benim boy 175 ic bacak 78 cm bisikletin kadro boyu 51 cm kağıt üstünde bana uygun gibi görünsede kadronun üst borusuna iki ayağım yerdeyken apış aram tam temas ediyor yani bisikleti o şekilde hareket ettirmez oluyorum neredeyse. Sizce bu normal mi acaba?

@ktyDeğil takım taklavati paralarsin dikkat et...

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: sağlıkçı44
@runaway60
Anladim :( o zaman yarın değişim için arayayım. Aldığım yeri umarım değiştirir. Çok az kullandım bugün. Değiştirmezse eğer bunun bi kanuni yolu varmı acaba?

@kty
hocam boyumuz ve bacak iç boyumuz aynı bende mosso legarda 1821 msm v aldım 46 kadro tam oldu bana sıkıntı yok

• Beğen
Tepkiler: Metal06
Bugün aldığım yeri değişim için arayacağım. Umarım sorun çıkarmazlar.

Arkadaşlar nihayet bisikletime kavuştum. 1821 msm v 51 cm kadro büyük gelmişti. 1824 msm v ile üzerine fark verilip değişim yapıldı. Kadro boyu 46 cm olan tam oldu diyebilirim. 24 vitesli olması daha iyi oldu. İyi ki böyle bir değişim olmuş :)

• Beğen
Tepkiler: Metal06 ve otb
bende geçen ay kız arkadaşım ve diğer erkek arkadaşım ile mosso black edition aldık 3 tane. ben ve erkek arkadaşım 29 '' lastik boylu 27 vites aldık sevgilim ise 27,5 '' aldı. valla 1 aylık izlenimim -ki nereden baksanız her hafta sonu garanti 50-60 km sürdük, hafta içleri de 3 günde bir 20 km sürdük yani yaklaşık 400-450 km yaptık, biz mosso dan şu ana kadar çok memnun kaldık, vites geçişleri yağ gibi . adı gibi canavar bir dağ bisikleti, çok dik rampalarda da sürdük, çok sert inişlerde de sürdük eğer telefon yanlış göstermiyor ise 60-70 km hızla indiğimiz inişler de oldu, fren sistemi gayet güzel tatmin edici ve güvenilir. lastikler de sağlam, ekipmanları yavaş yavaş toplamaya başladık daha henüz ne gerekli bilmiyoruz, işte herkesin kullandığı elzem şeyler nelerdir mesela, gece de sürmek istiyoruz havalar artık çok sıcak bununla birlikte kaç lümenlik hangi markanın ışığını farını almam gerek, kadans hızını ölçen hızı km yi ölçen kaç kalori yaktığımı gösteren hemen hemen doğru değer veren hangi aletleri kullanıyorsunuz nerelerden sipariş veriyorsunuz, geceleri arka ışık için arabaların fark etmesi için neler kullanıyorsunuz ? bunları bir zahmet yazabilecek birisi olursa çok duacı oluruz, aranızda yeniyiz yardımlarınızı bekliyoruz şimdiden çok teşekkürler.;):)

@Mugla48 sorular sel gibi :eek: bildiğim kadarıyla cevaplayayım:
gece için bende şu yelek var
(link)
ama formasında da reflektörlü şerit olan arkadaşlar görüyorum, yada montunda, taytında vs (birde yanaklarında reflektör şeridi olan lastikler var)
jant içi reflektörü tavsiye etmiyorum ama, yani şu:
hh.jpg
bisiklette kullanacağın ışığın standart bir lümen değeri yok, ben şu ürünü aldım bisiklete uyarladım ön ışık olarak
9062009307186.jpg
(link)

740 lumen ama açısı biraz geniş, bi 10 mt kadar önünü rahat görebiliyorsun, arka içinde kırmızı flaşörlü lamba ya da mavi, araçlarda kırmızı olduğu için kırmızı kullanmak daha makul, mavi daha çok dikkat çekiyor ama gözü yoruyor, arka ışık araçlar için 200 lumen tarzı bişi görmüştüm biryerde.
Zevk için süreceksen (yarışçı değilsen düzenli antremanlar yapmayacaksan) kadans hızını ölçmen gerekmiyor, basit bir kilometre saati işini görür, kablosuzlar daha işlevli (sensörü ile cihaz arasında kablo yok) arka ışığı olna birşey al gece ekrandaki yazıları okuyamıyorsun yoksa. Çok profesyonel bir şey istiyorsan garmin edge 520 al serinin en ucuzu diye biliyorum 250 USD.
Kask, gözlük, eldiven zaten gerekli.

@thieft3000

öncelikle çok teşekkür ederim nazik davranışın için ve cevapların için. Malumunuz çok soru sormam uzun bir aradan sonra tekrardan bisikleti sürmeye başlamam ve bunun vermiş olduğu heyecana bağlayabiliriz :) ön ışık olarak 800 lümenlik bir ışık aldım, arka ışık içinde mavi ve kırmızı yanma şekilleri 3-4 farklı olan ve yorumlarda herkesin beğendiği birışık vardı 2 tane ondan aldım, kask eldiven v.s onlar zaten mevcut ilk aldıklarım onlardı. peki kadans ayarı gerekmez ise, hız, rota ve yakılan kaloriyi yapılan mesafeyi ben şu ana kadar samsung health den bakıyordum gps i açtığımda değerler ve rota gözüküyor hızımı da gösteriyor. peki bu ölçümlerde % kaç doğruluk payı vardır sizce kullandınız mı hiç ?
şimdiden çok teşekkür ederim ilginize saolun varolun.

ben hiç kullanmadım (merakta etmedim) ama kullanan arkadaşlardan duyduğum kadarı ile kilonu ve boyunu doğru girersen %80 e kadar doğru sonuç verir, (strava da bisikletin ağırlığınıda girdiğimiz bir kısım vardı sanki, ona göre hesap yapıyor, mesela yokuş aşağı inerken bile pedalladığımı fark ediyor ona göre uygulanan gücü falan gösteriyor) ama çok rüzgarlı havalarda sonuçlar sapar.

merhabalar herkese ,bu gün itibari ile izmir den mosso 1824 le aranıza katıldım. bisikleti bütçemi yükselterek aldım.Ama sadece bununla bitmiyor sanırım başka ne almam gerekiyor. kaskı ve eldiveni anladım ama set falan deniyor, bu setin içinde neler var bilgi verirseniz sevinirim iyi geceler.

• Beğen
Tepkiler: Coyotito
@halil45tr

HOŞGELDİN HALİL.
bende 1,5 ay önce katıldım bisiklet dünyasına, ilk etapta alman gerekenleri almışsın zaten onun dışında ışık çakar lamba gerekli diye biliyorum. gece sürmeyecek isen lambaya da gerek yok, kilometre ve gps ile kalori olayını ben telefondan hallediyorum, birlikte sürdüğüm arkadaşımda ali expresss ten aldığı hız ve kalori ölçümleri ile birebir aynısı o yüzden ilk etapta para harcama onlara . şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

Sanırım yanlış anlasildim ben bisiklet dışında hiç birsey almadim . Ve camurluk bile almadim. Bu arada sanırım bisikleti satacagim cunku oğlumla beraber kullanırız diye düşünmüştüm ona çok büyük geldi 51 kadro , ben küçüğe binebilirim ama o büyüğe binemez, yarın aldığım yere bir soracağım ne diyecekler ona göre bir dusunecegid

Merhabalar,

Bu günlerde kendime bisiklet almayı planlıyorum ve karar kıldığım bisikllet Mosso Legarda 1821 MSM H 28 Jant modeli olacak. Fakat boyum 1.75 kilom 120 civarı olması lazım. Haliyle bisiklet beni taşır mı diye endişeleniyorum. Zayıflamak için kullanacağım bu bisiklet uygun mudur yoksa farklı bir modeline geçiş mi yapayım? Bu konuyla ilgili bana yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim. Bir de iç bacak boyum 85 cm, hangi kadro uzunluğunu tercih etmeliyim?

Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplar için

Geri