Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@mehmet aşkın

Üstat kokudan lastik değişirmi lastik bu ilk başta hepsi kokar. :) dolaş biraz birde güneş ve sıcakta bırakma sıcakta yada sıcak ortamda hele binmediysen çok kokar.

Scudo
Merhabalar mosso wizard 7 idi galiba almayı düşünüyorum kullanan var mı ? Fiyatı 2000 tl indirimli tabii

@mehmet ulaş

Hangisi üstat 105 olan mı Tiagra olan mı ? O nasıl indirimmiş öyle 1.000 lira civarı.

Arkadaşlar ben Mosso Legarda 1521 MDM almayı düşünüyorum. İlk bisikletim olacak, öğrenciyim çok da para harcamak istemiyorum (ileride inşallah daha iyileri).
Şehir içi kullanacağım için amortisörsüz istiyorum.
Bu fiyata (max 650 civarı) alabileceğim daha iyi bisiklet var mı?
Başta Salcano City Life 30 düşünmüştüm galiba mosso daha iyi.
Önerilerinizi bekliyorum.
(link)

@Emre Örsel

O fiyata o siteden arkadaş 1521 MSM aldı amortisörlü alabiliyorsan onu al kilitler kullanırsın istersen.

@mehmet ulaş

Üstat bu tarz bisiklet kullanmadım ben deneyim olarak yorum yapamam ama Salcano ile teknik kıyaslama yaptım Salcano daha iyi geldi bana ama Mosso onun kadro kalitesi belli Salcano nasıl dır kime yaptırır bilmiyorum sonuçta fabrikası yok ve karbon işi biraz sıkıntılı güven duyulması gereken firma işi.

@QEXEC mossonun kadroları iyi mi oluyor bugün baktım hoş geldi ?

@mehmet ulaş

Mosso kadro işinde iyidir üstat işi o zaten. Ama en nihayetinde her ikisinden de pişman olacağını sanmıyorum tek tek bakmadım ama piyasada bu özelliklere göre bu iki firmadan uygun fiyatlısını bulman biraz zor.

940 tllik mossoya bakmaya gittim bana 1250tllik orbis gosterdi guzel dedim yok bence bunu al mosso sana gelmez kilolusun 3 ay sonra bu bisiklet ses yapar falan , aklim karisti ne yapmaliyim ?

@Buraktasci Kilodan ses yapan bisikleti de ilk kez duyuyorum. Hocam bu başlangıç bisikletleri içinde neyi alırsan al bir süre sonra keşke daha iyisini alsaydım diyeceksin. Bence en iyi donanımı en hafif bisiklete takanı almak lazım. İlk bisikletimi alırken ben de ucuza alayım diye 771 DMV aldı. Keşke trek fx 7.3 veya 7.4 alsaydım diyorum. Şimdi Almanyadan 1500 avroluk bisiklet getirtmeye çalışıyorum. Bir süre binince insan zevklerini daha iyi anlıyor. Benim şuan hem şehir hemde yol bisikletim var. İkisini de ayrı ayrı seviyorum. :)

@çağrı can

Şuanki bütçem bu hani satıcının dediği 300-400 daha fazla ver daha sağlam olsun, mosso çok iyi değil, falan kötülemeye başladı aklımı karıştırdı tabi bu kadar kötü olamaz yani

@Buraktasci
Satici elindeki en cok kar getireni satmaya bakar genelde. Mosso Taiwan'li kadro ureticisi firmadir. Maşa, gidon vb. parcalarda uretir. Fiyat performans urunu olarak iyidir. Bilinen kadro kalitesi ile su anda uygun fiyatli bisikletler arasinda en mantikli seceneklerden biridir.
Bisikletlerin donanimina gelirsek fiyat segmentine gore hemen her marka birbirine yakin shimano/sram donanimlar kullaniyor.
Bunlarin montaji duzgun yapilmazsa, bakimi ihmal edilirse hepsi ses yapabilir. Kilo ayirt etmez ses yapmak icin :)

Mosso'yu merak eden varsa bu firmanin kendi orjinal sitesi:

(link)
(link)

Karbon, titanyum, aluminyum her turlu kadro uretirler! Zaman zaman bilinen markalar icin fason uretim yaparlar. Bir yerde Bianchi'nin 90'larda cikardigi bir modelin kadrosunda Mosso damgasi vardi mesela ama hangi model nerde okumustum hatirlamiyorum.
Mosso Turkiye'nin derdi ise distrubutor Umit Bisikletin musteri memnuniyetindeki ve servis agindaki kalitesizligi genellikle.
Tabi bu memnuniyetsizlik Turkiye'deki pek cok marka ve servis icinde soz konusu.
Icinize hangisi sindiyse onu alin kisacasi. Severek bineceginiz bisiklet sizi mutlu eder sonucta ;)

• Beğen
Tepkiler: Buraktasci
@suat akman O zaman kesinlikle hem parasını verirken çokmu verdim acaba diye düşünmeyeceğim bir bisiklet mosso alıcam, özelliklerine göre fiyatı uygun ve hoşuma gitti duruşuyla aklımı bulandırmaya gerek kalmadı sağolun açıklama için :harika::harika::harika:

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Kilodan ses yaparmıymış bisiklet ya arkadaşın dediği gibi en çok kar ettiğini vermek istemiş sana üstat Mosso kadro kalitesinde çok önde bir firmadır kendi kadrolarından başka Trek gibi firmalara kadro yapıyor dün bahsettiğim gibi bisiklet işinde f/p oranı iyi bir şey alıp unutacaksın ardına bakmayacaksın yoksa hep memnuniyetsiz olursun.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@QEXEC

Dün bian dedim orbis falan ama yok kesin ve net Mosso wildfire hyd 29" ötesi yok :harika::harika:

@Buraktasci

kaç kilosun ? ben 63-65 arasıyım boy 1.73 ve mosso legarda 1421 28 jant v fren ön maşa ayarlı olan şehir modelini gayet akıcı gidiyorum,bugün aldım 5-10 km arası bir şey sürdüm yalnız 26 janta göre biraz büyük ata biniyormuşum gibi oluyor alışmak zaman alacak

@mehmet aşkın hocam bekar olup tek başına üç odalı bir evde yaşayınca atölye bile kuracak yer pluyor :) hocam yer yoksa saz gibi duvara asın evin süsü olsun

• Beğen
Tepkiler: massaget
Geri